Știri

Drumuri județene de calitate, în Bihor

Conducerea Consiliului Județean a respectat promisiunile făcute în fața bihorenilor și în privința asfaltărilor! Numai în anul 2019 s-a așezat covor asfaltic pe 142, 120 kilometri de drum județean, fiind, astfel, îndeplinite obiectivele celui mai amplu program de acest fel, realizat din 1990 și până în prezent, în Bihor.

Citește mai mult

SIRUDAS a obținut premiul pentru ,,Echipa Anului”

Deoarece a demonstrat spirit de echipă, iniţiativă, receptivitate faţă de nou, entuziasm și preocupare permanentă pentru rezolvarea situaţiilor ivite zi şi noapte în viața copiilor, Serviciul Intervenţie în Regim de Urgență în Domeniul Asistenței Sociale, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, a primit, săptămâna aceasta, din partea Fundației Comunitare Oradea, premiul pentru ,,Echipa Anului”.

Citește mai mult

Tinerii din Săcueni au spus NU corupției

Instrumentele mass media au fost folosite de voluntarii Asociației Ér Hangja pentru a atrage atenția tinerilor din Săcueni și din localitățile învecinate, cu privire la fenomenul corupției. Prin intermediul materialelor video, a interviurilor și articolelor realizate, tinerii au conștientizat necesitatea eliminării fenomenului din societate.

Citește mai mult

Infecțiile respiratorii pot fi prevenite!

Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) a județului Bihor recomandă populației respectarea unor măsuri pentru prevenirea infecțiilor acute ale căilor respiratorii. În prezent, evoluția numărului îmbolnăvirilor prin infecții acute respiratorii în rândul bihorenilor se află la limita superioară a intervalului de valori specific sezonului și nu au fost confirmate cazuri de gripă.

Citește mai mult

Cupa Crișana 2019, la Vadu Crișului

Vadu Crişului a fost, la sfârșitul săptămânii, gazda Cupei Crișana 2019. Peste 350 de păsări și animale mici au fost expuse în cadrul unui eveniment-concurs la care au participat expozanți din județele Bihor, Sălaj și Satu Mare.

Citește mai mult

Preparate tradiționale și un juriu profesionist la festivalul ,,D’ALE PORCULUI”

Sâmbătă, la startul celei de-a VI-a ediţii s-au înscris 16 echipe. 12 dintre acestea au reprezentat comune sau localităţi din judeţul Bihor, printre ele, Girișu de Criș, Pomezeu, Toboliu, Nojorid, Oșorhei, Valea lui Mihai, Căbești, Diosig, Boianu Mare, Alparea, Avram Iancu, Borș, două au reprezentat Ungaria – Bedő şi Körösnagyharsány, , iar două a reprezentat judeţul Satu Mare (Săcășeni și Moftin ).

Citește mai mult

Expoziții temporare la Muzeul Țării Crișurilor

Până la finele lunii ianuarie 2020, la Muzeul Ţării Crişurilor, vizitatorii vor avea acces la expoziția în cadrul căreia, capodopere ale picturii universale din colecția baronului von Brukenthal se vor afla pe simeze, în cadrul unui proiect realizat în premieră în România.

Citește mai mult

Bonusuri în funcție de realizări

Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Aeropotului Oradea a fost votată de 33 de consilieri după ce aleșii au stabilit că bonusurile vor fi acordate în funcție de gradul de realizare a obiectivelor asumate.

Citește mai mult

Exploziv, o premieră pentru tineri, la Teatrul Arcadia

Din stagiunea 2019/2020, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria își extinde repertoriul și prin spectacole care se adresează publicului format din adolescenți și tineri. Primul astfel de proiect artistic este spectacolul Exploziv, de Elise Wilk, în regia lui Rareș Budileanu, a cărui premiera va avea loc vineri, 29 noiembrie,de la ora 19, la Sala Arcadia.

Citește mai mult

Conexiuni economice transfrontaliere pentru o comunitate puternică

Pentru a marca două decenii de activitate economică româno-maghiară, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei au organizat, la începutul acestei săptămâni, la Békéscsaba, un forum la care au fost invitați, oameni de afaceri din România și Ungaria, reprezentanții celor două guverne, oficialități, dar și președintele Consiliului Județean Bihor și directorul interimar al societății Parcuri Industriale Bihor SA.

Citește mai mult

O dezbatere a fenomenelor și problemelor social-culturale, de Balogh Joe

Asociația Aria Oradea a lansat, săptămâna trecută, ,,Rătăciri incoerente și dezmăț”. Volumul artistului orădean Joe Balogh face, printre altele, o radiografie a fenomenelor și problemelor social-culturale, apărute după Revoluția din 1989. Editarea cărții a fost finanțată de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Din 2020 și Tunisia va fi accesibilă de la Oradea

Reprezentanții Amara Tour au anunțat, marți, în cadrul unui briefing de presă, că au lansat deja pachete turistice pentru sezonul estival 2020. Pe lângă zborurile charter spre Hurghada (Egipt), Antalya (Turcia), turiştii vor putea opta şi pentru destinaţia Monastir (Tunisia) cu pornire de pe Aeroportul Oradea.

Citește mai mult

S-au lansat parteneriatele strategice Erasmus+

La conferința de lansare a celor două pareneriate strategice Erasmus+, „All together” şi „I am unique (2019-2021)” au participat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, părinți și cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal.

Citește mai mult

Văzându-mă să mă vadă …

După cinci luni de reamenajări interioare și exterioare, Muzeul Memorial „Ady Endre” s-a deschis publicului vizitator. La vernisaj au fost prezenți consulul general al Ungariei Mile Lajos, președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, invitați de la Muzeul de Literatură Petőfi din Budapesta, specialiști cu care muzeografii orădeni au colaborat la realizarea expoziției.

Citește mai mult

„D’ale Porcului” va deschide oficial sezonul sărbătorilor de iarnă

La cererea miilor de vizitatori și a concurenților, ediția a VI-a a festivalului-concurs ,,D’ale Porcului”, se va desfășura în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, în parcarea ERA Shopping Park. Repezentanții Asociației Culturale D’Art, organizatorii evenimentului, spun că în cadrul ediției din acest an se va încerca doborârea recordului mondial pentru „Cel mai lung mititel din lume”.

Citește mai mult

Să cunoaștem și să combatem ambrozia

Miercuri, de la ora 15, Biblioteca Universității din Oradea a găzduit evenimentul final al proiectului ,,Să cunoaștem și să combatem ambrozia”. Asociația Ecologică Crisiensis a prezentat a prezentat concluziile proiectului susținut de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Informare de presă

În conformitate cu dispozițiile art.7 alin. 1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, președintele Consiliului Județean Bihor aduce la cunoștință publică inițierea unui act administrativ cu caracter normativ.

Citește mai mult

Expoziție Florin Moș la Quark Gallery

Quark Gallery vă invită la expoziția „Nuduri în deșert”, al cărei vernisaj va avea loc, vineri, de la ora 19. Evenimentul face parte din proiectul ,,Sezonul expozițional Quark Gallery” al Asociației Culturale Ars Nobilis și este finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor.

Citește mai mult

Poate demara construcția Parcului Industrial Săcueni

Reprezentanții Drumuri Orășenești SA și Luxten Lighting Company SA, asocierea care va construi parcul industrial din Săcueni, au semnat, marți după-amiază, în prezența președintelui Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, și a primarului, Béres Csaba, contractul de execuție lucrări.

Citește mai mult

A început implementarea proiectului-pilot

La 4 luni de la demararea primelor acțiuni în teren, proiectul pilot inițiat de consilierul județean Sebastian Lascu și susținut de președintele Pásztor Sándor, privind igienizarea și supravegherea zonelor în care se deversează deșeuri pe cursul Crișului Repede, va fi implementat.

Citește mai mult

Colecționarul de artă german Thomas Emmerling aduce o nouă expoziție remarcabilă la Oradea

Expoziția intitulată „Un maestru al gravurii europene din vremea Renaşterii – Albrecht Dürer (1471-1528)” va fi vernisată în 15 noiembrie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Țării Crișurilor. Aceasta este cel de-al doilea eveniment expozițional pe care colecționarul de artă german Thomas Emmerling îl aduce în atenția orădenilor, ca un rod al colaborării iniţiate, în urmă cu un an, de instituția muzeală cu acest iubitor de artă.

Citește mai mult

Comunitatea surzilor din România, un secol de existență

Pe 9 noiembrie, Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de existență. Înființată sub titulatura Societatea Amicala a Surdo-Muților din România, entitatea a funcționat sub patronajul Reginei Maria, cu Alexandru Clarnet, prețedinte, omul care a început atunci lupta pentru drepturile persoanelor surde, surdo-mute și hipoacuzice, dar și pentru conștientizarea și informarea societății.

Citește mai mult

Sprijin pentru tinerii artiști populari

La Căminul Cultural din Sânnicolau Român a fost lansat, la finele săptămânii trecute, albumul de debut al solistului de muzică populară, Adrian Bojan. Spectacolul a făcut parte din proiectul „Adrian Bojan – Cântece de drag și dor” derulat de Asociaţia „Culanii” cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.

Citește mai mult

Etnologul Tereza Mózes, la 100 de ani

De-a lungul vieții, doamna Tereza Mózes și-a trăit suferințele, bucuriile, chinurile și împlinirile fără jumătăți de măsură. O asemenea existență te ispitește cu orgoliul propriei împliniri, dar în același timp te timorează cu densitatea și rigoarea ei.

Citește mai mult

Încep lucrările la drumul comunal DC 174

Luni, 4 noiembrie, edilul Alexandru Gaboraș a semnat procesul-verbal de predare a amplasamentului și ordinul de începere a lucrărilor la drumul comunal DC174, conform contractului ,,Modernizare drum comunal DC 174 Km0+000- Km 7+800 și modernizare stradă în localitatea Lorău, comuna Bratca, Județul Bihor.”

Citește mai mult

Curcubeu de octombrie

Copiii din clasele pregătitoare A și B și clasa I A de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1, Oradea au sărbătorit toamna printr-o activitate comună.

Citește mai mult

Volum colectiv de lucrări științifice

A apărut volumul intitulat „Cu noi este Dumnezeu… Desăvârşirea Marii Uniri (1919-1920)”, coordonat de către istoricii Augustin Ţărău, Cristina Liana Puşcaş şi Dumitru Noane. Volumul a fost realizat cu sprijinul financiar al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Citește mai mult

Colectare de deșeuri reciclabile în Lăzăreni

Primăria Lăzăreni și S.C. Bene Internațional S.R.L., în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT GROUP Bihor, îi invită pe locuitorii comunei să recicleze toate deșeurile de plastic, echipamente electrice și electrocasnice, sticlă de ambalaj, hârtie, carton, materiale lemnoase și metale.

Citește mai mult

6.500 de vizitatori la Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, organizat de AJOFM Bihor

Peste 65 de firme și furnizori de formare profesională, 22 unități de învățământ pre-universitar, cinci universități, șapte instituții publice și peste 6.500 de vizitatori au participat la Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, în 23 – 24 octombrie.

Citește mai mult

Indicatori actualizați pentru mai multe obiective

Toți cei 33 de consilieri prezenți la ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor, care a avut loc marți, au votat în favoarea proiectelor de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți Drumului Apusenilor și DJ 767 A Uileacu de Criș (DN1) – Bălaia – Burzuc – Sârbi (DN19E).

Citește mai mult

Meciuri politice în Consiliul Județean Bihor

Aleșii județeni din PNL și ALDE au introdus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri revocarea consilierilor Sergiu David (PSD) și Grim András (UDMR) din poziția de reprezentanți ai județului Bihor în Adunarea Generală a S.C. Pază și Protecție Bihor S.R.L.

Citește mai mult

Concert caritabil marca Thurzó Zoltán

La sfârșit de săptămână, Biserica Reformată din Olosig va găzdui concertul artistului orădean Thurzó Zoltán. Publicul este invitat să asiste la un duet pian-orgă în cadrul căruia se vor interpreta piese de Bach, Liszt, Chopin, György Kurtág, Gárdonyi Zoltán, Purcell, Rachmaninov, și Cezar Franck.

Citește mai mult

O nouă apariţie editorială de excepţie

Asociaţia Culturală D’ART Oradea prezintă publicului o nouă apariţie editorială de excepţie: volumul electronic „Oradea – Nagyvárad – Großwardein. Peste 100 de momente inedite din istoria aşezării!”. Volumul a apărut cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor.

Citește mai mult

În plină campanie electorală, PNL se laudă cu investiția Consiliului Județean Bihor de la Complexul Sportiv ,,Pădurea Neagră”

După ce pe pagina de Facebook a PNL Bihor a fost publicată o postare în care se stipulează că primarul liberal al orașului Aleșd, Ioan Todoca ar fi semnat contractul de execuție pentru Complexul Sportiv ,,Pădurea Neagră”, Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor acuză partidul lui Ilie Bolojan de încercare de manipulare și minciună.

Citește mai mult

Începe distribuirea vaccinului antigripal

În cursul zilei de miercuri, Ministerul Sănătății a trimis Direcţiei de Sănătate Publică Bihor a doua tranșă de vaccin gripal. Cele 7.220 doze vor fi distribuite către unitățile medicale din județ începând cu data de 21 octombrie.

Citește mai mult

Cupa Toamna Orădeană la fotbal

Vineri, începând cu orele 10.00, la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, DGASPC Bihor organizează ediția a XIV-a a Cupei Toamna Orădeană la fotbal, pentru copiii și tinerii din sistemul de asistență si protecție socială.

Citește mai mult

Două compoziţii aparţinând generaţiei romantice

Filarmonica de Stat ne-a obișnuit ca în fiecare joi să pună în scenă un concert simfonic, și nici în această săptămână nu face excepție. Astfel, în 17 octombrie, de la ora 19.00, Sala de concerte „Enescu-Bartók” va prinde viață grație lui Alpaslan Ertüngealp și Alexei Nabioulin.

Citește mai mult

Triplă lansare de carte, cu invitați din Franța

Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor va găzdui, în 22 octombrie, de la ora 17.00, o triplă lansare de carte, la care vor participa oaspeți din Franța. Evenimentul se va desfășura în cadrul manifestărilor literare ,,Punți peste Crișuri” ale Cenaclului Internațional ,,Prietenii Poeziei”.

Citește mai mult

Expoziție de fotografie, în Vadu Crișului

În cursul zilei de vineri, la Centrul de Informare Turistică din Vadu Crișului a avut loc deschiderea unei expoziții cu fotografii, ca parte a proiectului în care Asociația Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor a organizat cursuri foto, sub îndrumarea artistului fotograf Andrei Posmosanu, pentru elevii școlilor din zonă.

Citește mai mult

,,Practici creative de descoperire a secției de artă a Muzeului Țării Crișurilor”, un proiect de care vor beneficia elevi din Bihor

Proiectul intitulat ,,Practici creative de descoperire a secției de artă a Muzeului Țării Crișurilor” mizează pe organizarea de întâlniri cu elevii bihoreni la Secţia de Artă a muzeului, cu scopul de a ,,citi” un tablou ca exerciţiu de creativitate. Acesta se desfășoară în perioada 1 octombrie 2019 – 1 iunie 2020.

Citește mai mult

Cadastrare din bani europeni, în județul Bihor

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 unități administrativ-teritoriale (UAT), printre care se află și șase comune din Bihor.

Citește mai mult

Festivalul Naţional de Artă Naivă, organizat la Oradea, ajunge la cea de-a VI-a ediție

Asociația Artiștilor Naivi din România și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Muzeul Țării Crişurilor (MTC), organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalului Naţional de Artă Naivă. Evenimentul va debuta cu un vernisaj, joi, 17 octombrie, ora 17:30, la sediul MTC.

Citește mai mult

Informare de presă

În conformitate cu dispozițiile art.7 alin. 1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, președintele Consiliului Județean Bihor aduce la cunoștință publică inițierea unui act administrativ cu caracter normativ.

Citește mai mult

Informare de presă

În conformitate cu dispozițiile art.7 alin. 1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, președintele Consiliului Județean Bihor aduce la cunoștință publică inițierea unui act administrativ cu caracter normativ.

Citește mai mult

Proiectul drumului de legătură între Centura municipiului Oradea și Autostrada Transilvania a fost depus spre finanțare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat și depus, marți, 8 octombrie, aplicația de finanțare pentru proiectul ,,Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) cu Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea pe teritoriul localităților Oradea, Sîntandrei, Borș și Biharia din județul Bihor”, în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Citește mai mult

Azi elev, mâine fermier – un proiect pentru viitor

Beneficiari direcți ai proiectului, 16 elevi de la specializările tehnician veterinar și industrie alimentară din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Salonta, au participat, pe parcursul a 4 zile, la activități care le-au oferit tinerilor șansa de a cunoaște întregul lanț valoric în agricultură, dar și legăturile dintre producție, procesare și marketing.

Citește mai mult

Lumea bună a artei naive se reuneşte la Oradea

Pe 17 octombrie, de ora 17.30, lumea bună a artei naive îşi dă întâlnire la Muzeul Țării Crișurilor. De la colecţionari la pasionaţi de artă şi de la artişti mari şi mici la iubitori de frumos, toată lumea are aceeaşi destinaţie: Festivalul Naţional de Artă Naivă.

Citește mai mult

Pe urmele lui Czárán Gyula

Asociația Eco-Mountain Transylvania va organiza, pe 12 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a turei memoriale ,,Pe urmele lui Czárán Gyula”. 40 de persoane s-au implicat în organizarea evenimentului sportiv, care va avea loc în Defileul Crișului Repede.

Citește mai mult

Reciclare cu surprize

Primăria Sânmartin și Bene Internațional S.R.L, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT GROUP Bihor, invită locuitorii comunei să recicleze deșeurile. Participanții care predau cantități de peste 150 de kilograme vor primi, pe loc, un premiu special.

Citește mai mult

Un festival într-un proiect european

Municipiul Marghita a câştigat 12 proiecte cu finanţare europeană, iar alte 22 se află în evaluare. În cadrul unuia dintre proiectele câştigate, autorităţile locale vor achiziţiona o scenă mobilă. Aceasta va fi utilizată la sfârşit de săptămână, când în municipiul de pe Valea Barcăului se vor organiza festivalul Toamna Marghitană, dar şi Zilele Municipiului Marghita.

Citește mai mult

O expoziție de produse agricole

La sfârșitul lunii septembrie, în cadrul Târgului de Toamnă „Bătutul Nucilor”, Asociația Pensionarilor din Valea lui Mihai a organizat o expoziție de produse agricole a întreprinzătorilor din zonă. Evenimentul a beneficiat desprijinul Consiliului Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Cenaclu literar, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din subordinea Consiliului Județean Bihor, împreună cu Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, marchează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice prin organizarea evenimentului intitulat ,,Cenaclul Literar Barbu Ștefănescu Delevrancea”.

Citește mai mult

N.O.R. leagă generații

Finalul lunii septembrie a fost unul memorabil pentru fanii genului rock. N.O.R. a lasat, săptămâna trecută, în Cetatea Oradea, primul full album al trupei, ,,Julia Set”.

Citește mai mult

Cooperare între ABA „Crişuri” și ISU ,,Crişana”, în cadrul unui exercițiu organizat în Cheresig

Un exerciţiu de cooperare a Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) „Crişuri” cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ,,Crişana” al judeţului Bihor pentru gestionarea situaţiei de urgenţă provocată de producerea unei poluări accidentale pe râul Crișul Repede a avut loc joi, pe raza localității Cheresig, comuna Toboliu.

Citește mai mult

Bihorenii sunt invitați să redescopere peisajele legendare ale munților Apuseni

Acțiunea de la sfârșitul săptămânii a avut ca scop familiarizarea participanților cu tehnicile de ghidaj turistic și cu produsele locale de turism. Întâlnirea a avut loc în satul de vacanță Vârtop, una dintre destinațiile turistice cunoscute ale județului Bihor, unde participanții au început ziua cu un mic dejun energizant și proiecții ale tuturor filmelor de promovare ale județului și ale destinațiilor realizate până în prezent.

Citește mai mult

Discuții pe buget

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului pe 2019 prevedea ca din suma de 5.564.000 lei alocată din sume defalcate din TVA județului Bihor prin rectificarea bugetului de stat, câte 101.000 lei să fie alocate UAT Ștei și Nucet, care și-au asumat implementarea Programului pentru școli al României.

Citește mai mult

Plângeri penale pe numele lui Gheorghe Pașc

Atât președintele Consiliului de Administrație, cât și actualul manager interimar al Regiei Autonome Aeroportul Oradea au formulat plângeri penale la instituțiile abilitate după ce fostul director Gheorghe Pașc a prezentat public informații și documente cu caracter confidențial.

Citește mai mult

Concurs organizat pe procedură la Aeroportul Oradea

Într-o conferință de presă susținută vineri, președintele Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroport Oradea a explicat că procedura privind concursul de selecție dosare pentru funcția de director general, rămasă vacantă după ce, Gheorghe Pașc și-a înaintat demisia, s-a realizat în conformitate cu prevederile legale.

Citește mai mult

Acord de parteneriat pentru salvarea Crişului Repede

În luna septembrie, Agenţia de Management al Destinaţiei din subordinea Consiliului Judeţean Bihor, Inspectoratul Județean de Poliție, Garda Națională de Mediu și SC Pază și Protecție Bihor SRL au semnat Acordul de parteneriat pentru demararea proiectului „Realizare și montare sistem de supraveghere în vederea monitorizării zonelor unde se aruncă ilegal deșeuri pe cursul Crișului Repede”.

Citește mai mult

Se constituie o comisie de anchetă

Pentru a analiza veridicitatea tuturor incriminărilor lansate în spaţiul public de fostul director al Aeroportului Internaţional Oradea, care şi-a încetat mandatul la 2 septemrie 2019, conducerea Consiliului Judeţean Bihor a decis constituirea de urgenţă a unei comisii de verificare a situației reale de la Aeroportului Internațional Oradea.

Citește mai mult

Aniversare 80 de ani

Fundația Rock Filarmonica organizează spectacolul ,,Sonet Bihorean” cu prezentarea cărții Sonet a poetului Gheorghe Pituț. Evenimentul, care va avea loc în 24 septembrie, la statuia poetului din Beiuș, este sprijinit de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

A început Târgul Vinul şi Pâinea!

Micii antreprenori din judeţele Bihor şi Hajdú-Bihar, care utilizează tehnici tradiţionale de producţie îşi expun produsele la Târgul Vinul şi Pâinea organizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Crearea și dezvoltarea unei rețele transfrontaliere policentrice de formare și suport în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdú-Bihar”.

Citește mai mult

Încep cursurile de formare profesională

În cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea unei rețele transfrontaliere policentrice de formare și suport în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdú-Bihar”, Agenția de Management al Destinației Bihor, împreună cu partenerii săi, vor organiza cursuri de formare/specializare pentru 1020 de persoane.

Citește mai mult

Good Chefs Oradea, ediția I

Asociația Culturală D’Art este inițiatorul proiectului Good Chefs Oradea, în cadrul căruia, joi seara, a avut loc prima întâlnire de lucru a reprezentanților industriei ospitalității și ai furnizorilor de servicii gastro și conexe din județul Bihor. Printre susținătorii proiectului se află Consiliul Județean Bihor, care, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a sprijinit organizarea primei ediții a întâlnirii.

Citește mai mult

Informare de presă

Miercuri, în conformitate cu dispozițiile art.7 alin. 1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, Președintele Consiliului Județean Bihor aduce la cunoștință publică inițierea actului administrativ cu caracter normativ.

Citește mai mult

3.601 șomeri în județul Bihor

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor erau înregistrați 3.601 șomeri, din care 1.900 femei, rata șomajului fiind de 1,35%, a anunțat directorul Békési Csaba.

Citește mai mult

Deschiderea stagiunii la Filarmonica de Stat Oradea

Artiștii Filarmonicii de Stat ne-au obișnuit, ca în fiecare an, să deschidă stagiunea cu un concert special. Spre deosebire de structura obişnuită a concertelor simfonice, reprezentația de joi seara, propune publicului amator spre audiere o capodoperă a literaturii vocal-simfonice, „Carmina burana”, lucrarea compozitorul neoclasic german Carl Orff.

Citește mai mult

Cicloturism în Apuseni

Agenția de Management al Destinației Bihor și Discover Bihor organizează, în 28 septembrie, o nouă tură de cicloturism, pe un traseu cu o lungime de aproape 30 de kilometri, în Parcul Natural Apuseni.

Citește mai mult

Live Cooking Show la ,,Good Chefs Oradea”

Prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii, producătorilor și distribuitorilor de produse și servicii gastro şi conexe din Bihor va oferi, pe lângă degustările a zeci de bunătăți tradiţionale şi prezentările de produse şi servicii exclusiv din judeţ, și un Live Cooking Show (nr. demonstrație live de gătit), marca Paul „The Inkchef” Siserman şi Adrian Neag.

Citește mai mult

Misiuni de acordare a primului ajutor calificat

În perioada 14 iunie-16 septembrie, pompierii militari bihoreni au acționat pentru acordarea primului ajutor victimelor situațiilor de urgență produse în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, suplimentând, alături de colegi din alte 22 de județe, efectivele de salvatori de pe litoralul românesc.

Citește mai mult

Zilele Sportului pe Valea Crișului

Sâmbătă după masa, la Vadu Crișului, foștii fotbaliști ai echipei din localitate s-au întâlnit, în cadrul unui amical, cu actualii jucători care, după patru etape, sunt pe locul doi în seria 1, liga a V-a a campionatului județean. Întâlnirea s-a desfășurat cu sprijinul DDIP Bihor în cadrul proiectului „Zilele Sportului pe Valea Crișului Repede”.

Citește mai mult

Critical Mass, un eveniment doar pentru cei mari

În 21 septembrie, Asociația Pro Bikers Oradea organizează o nouă ediție a evenimentului Critical Mass, marcând, astfel, Săptămâna Mobilității Europene. Participanții trebuie să aibă minim 14 ani, întrucât legislația nu permite celor mai mici să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe șosea.

Citește mai mult

Sezonul Expozițional Quark Gallery

Quark Gallery vă invită, vineri, 13 septembrie, de la ora 19:00, la sediul din Cuza Vodă 21/A, Oradea, la cea de-a doua expoziție a artistului Furák Pop László, „To whom it may concern”, care îl are drept curator pe David-Aron Indig.

Citește mai mult

Pregătiri pentru Festivalul Fux al teatrelor de păpuși profesioniste maghiare din Transilvania

Între 1-5 octombrie, Trupa Lilliput a Teatrului Szigligeti organizează a patra ediție a Festivalului Teatrelor de Păpuși Profesioniste Maghiare din Transilvania. Întâlnirea, care poartă numele unei mari personalități, Paul Fux, a programat, în această perioadă, 24 spectacole ale celor 17 trupe prezente, două evenimente speciale, dezbateri tip masă rotundă, dar și o conferință de teatru de păpuși.

Citește mai mult

Sport și fapte bune

37 de elevi din clasele 0 – IV ai Școlii Generale nr. 1 Căpâlna au început școala fără să își mai facă griji cu privire la achiziționarea rechizitelor, mulțumită unui grup de bicicliști cu inimă mare.

Citește mai mult

În premieră în judeţul Bihor şi în ţară

În a doua parte a lunii octombrie 2019, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor în calitate de partener al proiectului CARRER – ,,Rețea transfrontalieră pentru susţinerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță” – ROHU 331, vă invită să participaţi la ,,Târgul de cariere” activitate a proiectului, realizată în premieră în judeţul Bihor şi în ţară. Proiect finanţat din FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Interreg V-A România-Ungaria.

Citește mai mult

Organizatorii ,,D’ale porcului” lansează un nou proiect, ,,Good Chefs Oradea”

Asociația Culturală D’art Oradea, organizatorul deja celebrului festival – concurs ,,D’ale porcului”, va aduce împreună, pentru prima dată, reprezentanții industriei ospitalității și ai furnizorilor de produse și servicii gastro și conexe din județul Bihor. Acest demers face obiectul proiectului ,,Good Chefs Oradea”, sprijinit de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte și Agenția de Management a Destinației.

Citește mai mult

Tirul cu arcul promovează camaraderia şi performanţa

Circa 2.000 de copii şi tineri din 13 localităţi bihorene au participat la atelierele interactive iniţiate vara aceasta de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor. Iniţiativa face parte dintr-un proiect finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, denumit sugestiv ,,Coechipier, antrenor şi mentor” şi destinat încurajării tinerilor să facă sport.

Citește mai mult

Debut de an școlar la liceul tehnologic din Cadea

O nouă serie de elevi a început școala în sistem dual, la liceul tehnologic din Cadea. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Bihor și ai Asociației Bihor West Professional, direct răspunzători cu implementarea sistemului de învățământ profesional dual, tot mai mulți copii aleg să învețe o meserie.

Citește mai mult

Rezultate foarte bune la primul concurs oficial

La Campionatul Naţional de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari, sportivii de la CS Redpoint au obţinut rezultate foarte bune pentru vârsta şi experienţa acumulată. Pe lângă faptul că a fost prima competiţie oficială, câțiva dintre arcași au concurat la o categorie de vârstă superioară.

Citește mai mult

Folk pentru orădeni

Cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Folk Pro Lirica Oradea va fi organizată în Amfiteatrul din Cetatea Oradea și urmează să se desfășoare pe parcursul a două zile, în 21 și 22 septembrie.

Citește mai mult

Delegație germană la Consiliul Județean Bihor

Reprezentanți ai celei mai dezvoltate regiuni a Germaniei se află, timp de trei zile, într-o vizită oficială în județul Bihor. Delegația județului Steinfurt, regiune ce aparține landului Renania de Nord-Westfalia, s-a interesat despre oportunitățile de promovare a turismului, posibilități de afaceri, și s-a familiarizat cu moștenirea culturală a județului Bihor și sistemul educațional din România.

Citește mai mult

În Bihor, campanie de recrutare a persoanelor care vor să devină asistent maternal profesionist

Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor a făcut public faptul că derulează, începând cu luna septembrie, identificarea și recrutarea persoanelor interesate de profesia de asistent maternal profesionist în vederea dezvoltării rețelei de asistență maternală, la sediul DGASPC Bihor. Proiect finanțat din fonduri europene, urmare a punerii în aplicare, la nivel național, a proiectului Tean-Up ,,Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Citește mai mult

Mega distracție în Băile Felix

Festivalul Berii Neumarkt se va desfășura, în perioada 6 – 8 septembrie, în parcarea de la intrarea în Băile Felix. Organizatorii promit să îi aștepte pe bihorenii și pe turiștii din stațiune cu muzică de calitate, mâncare gustoasă și multe sortimente de bere.

Citește mai mult

Stagiunea regizorilor tineri

Joi dimineața, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Teatrului Szigligeti din Oradea au anunțat detaliile stagiunii 2019/2020. Potrivit acestora, publicul va fi răsfățat cu 13 premiere, o nouă ediție a Festivalului Teatrelor de Păpuși Profesioniste Maghiare din Transilvana (FuxFeszt), încă o ediție a Festivalului „HolnapUtán”, dar și multe alte evenimente.

Citește mai mult

Soluțiile pentru agricultură, dezbătute la Oradea

Ședința Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților a avut loc, miercuri, în sala mare a Prefecturii Bihor. După dezbaterea a trei inițiative legsilative, membri comisiei au participat la discuții cu fermierii bihoreni.

Citește mai mult

Mai mulți bani la finanțe

Directorul adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice, Marius Fandly, a anunțat, în Colegiul Prefectural de miercuri, că în primele 7 luni din 2019, la bugetul de stat s-au încasat peste 2,24 miliarde lei, cea mai mare creștere înregistrându-se la capitolul contribuții sociale și impozitul pe venit.

Citește mai mult

Informare de presă

Astăzi, 28 august, în conformitate cu dispozițiile art.7 alin.1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, Președintele Consiliului Județean Bihor, aduce la cunoștință publică inițierea actului administratic cu caracter normativ.

Citește mai mult

„Nuntașii Bihorului” au reprezentat folclorul românesc în Spania

Și în acest an, Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” al Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea a reprezentat cu cinste folclorul românesc, peste hotare, de această dată într-un turneu desfășurat în Spania. În vederea efectuării acestui turneu, ansamblul a beneficiat și de sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Citește mai mult

Caravana florilor a pornit pe Valea Ierului

Șase care alegorice prezente la ediția jubiliară a Carnavalului Florilor din Debrețin au pornit, în această dimineață, spre localitățile din Valea Ierului. La ora 17, carele alegorice se vor opri la Săcueni, iar spre seară, cinci dintre ele se vor întoarce la Debrețin, prin punctul de trecere Létavértes. Ca și la ediția precedentă a evenimentului, carul comun al Consiliului Județean Bihor și al guvernării Hajdú-Bihar va rămâne într-o localitate de pe Valea Ierului.

Citește mai mult

Flori și spectacol artistic pentru orădeni

Evenimentul cultural Fereastră deschisă spre Europa 2019 a adus în Bihor șase care alegorice prezente la ediția jubiliară a Carnavalului Florilor din Debrețin, dar și sute de artiști care vor susține, miercuri după-masa, spectacole pe scena amplasată la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu Piața Unirii.

Citește mai mult

Picnic european la Vadu Crișului

Pentru prima oară în ultimul deceniu, o ediție a evenimentului „Picninc European” are loc în România. Între 23-25 august, delegații din 8 țări vor ajunge în Pădurea Craiului prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană câștigat de Primăria Vadu Crișului.

Citește mai mult

Încurajarea performanței sportive

În perioada 12 – 16 august, la inițiativa Asociației Pro Săcuieni, ștrandul termal și terenul de fotbal din Săcuieni vor găzdui o tabără de fotbal, la care vor participa aproximativ 30 de copii din zona orașului. Proiectul este derulat cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor.

Citește mai mult

Teatrul Regina Maria revine în forță

Stagiunea 2019 – 2020 va fi deschisă de echipa Teatrului Regina Maria la începutul lunii septembrie. Până la finalizarea lucrărilor de modernizare a scenei de la Sala Mare, spectacolele vor avea loc la Sala Arcadia, Casa de Cultură a Sindicatelor, Filarmonica de Stat Oradea, Sala „Florica Ungur” și pe Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea, a anunțat conducerea.

Citește mai mult

TABĂRĂ DE LIMBA GERMANĂ

În perioada 05 – 09 august, fundația „Venus” a organizat la ștrandul din Săcueni o tabără de limba germană. Proiectul, realizat cu sprijinul Direcției Social Comunitară Bihor, s-a adresat copiilor care vor să cunoască limba germană.

Citește mai mult

Începe Way Too Far Rock Festival!

Porțile domeniului Kings Land din comuna bihoreană Ineu s-au deschis, vineri, pentru iubitorii de muzică bună odată cu începerea Way Too Far Rock Festival, eveniment care promite să ofere publicului, pe parcursul a trei zile, o experiență muzicală completă, prin îmbinarea mai multor genuri rock, dar și prin întâlnirea pe aceeași scenă a unor nume vechi, consacrate, cu artiști ai momentului.

Citește mai mult

Carnavalul Florilor la ediție aniversară

Sala mare a Consiliului Județean Bihor a găzduit, miercuri, conferința de presă susținută de președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, președintele autoguvernării locale Hajdú-Bihor, Pajna Zoltán și viceprimarul din Debrețin, Komolay Szabolcs. În cadrul conferinței a fost prezentat programul evenimentului ,,Fereastră deschisă spre Europa – Carnavalul Florilor”, serie de programe care se vor întinde în Bihor pe zilele de 15-22 august.

Citește mai mult

Mesaj de pace, prin muzică

Muzeul Țării Crișurilor și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, în parteneriat cu Rock Filarmonica Oradea, au organizat cea de-a 25-a ediție a concertului ,,Give Peace a Chance”, eveniment desfășurat în memoria celor care, în urmă cu 74 de ani, și-au pierdut viața în tragedia atomică de la Hiroshima.

Citește mai mult

Cantonament de pregătire KARATE

Centrul de performanţă SHOGUNUL Oradea a organizat ediția cu numărul 32 a ,,stagiului centralizat de pregătire” inserată în cadrul evenimentului sportiv ,,Cantonament de pregătire KARATE – 2019 – Tabăra de vară” de la Costinești. Cantonament susținut și de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Concurs de alergare pe șosea

La sfârșitul săptămânii, s-a desfășurat prima ediție a ,,Crosului de Vară” de la Vadu Crișului. Competitia a fost organizată de Asociația Simona Kadas în colaborare cu primăria din localitate și cofinanțaț de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Școala Biblică de Vară

În perioada 29 iulie – 2 august 2019, în cadrul campusului Liceului Teologic Penticostal Betel Oradea, a avut loc evenimentul Școala Biblică de Vară ,,Toate pânzele sus!”, pentru copiii cu vârsta între 4-12 ani. Proiectul a fost sprijinit de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Reprezentanții Consiliului Județean Bihor combat informațiile prezentate de către PNL cu privire la drumurile județene

Comunicatul trimis, în urmă cu câteva zile, de către Biroul de presă al PNL Bihor cu privire la lucrările de așternere a covoarelor asfaltice pe drumurile județene este numit ,,un grosolan derapaj în materie de informare corectă a cetățenilor” de către reprezentanții Consiliului Județean Bihor, care au pus la dispoziție date și cifre reale referitoare la proiectul în cauză.

Citește mai mult

Două premii Pro Meritis, în slujba comunității din Vadu Crișului

Duminică, Asociația Pro Rev Egyesulet a organizat cea de a XIV-a ediție a ,,Întalnirii cu fii satului”, la Vadu Crișului. La evenimentul sprijinit de către DDIP Bihor au participat circa 150 de persoane din țară și din străinătate, în frunte cu delegațiile comunelor înfrățite: Körösszegapati, Szekkutas și prietene Révfülöp și Hajduszoboszló din Ungaria.

Citește mai mult

Autobuze către WTF Festival

Cei care vor participa, weekendul viitor, la Way Too Far Rock Festival, în comuna bihoreană Ineu, nu trebuie să își facă griji în privința transportului deoarece organizatorii le pun la dispoziție autobuze care vor circula din oră în oră.

Citește mai mult

S-a semnat acordul de parteneriat pentru proiectul strategic pe sănătate

În perioada 29 iulie-01 august 2019, președintele Consiliului Județean Bihor, viceprimarul din localitatea Berettyóújfalu, primarii din Oradea, Marghita, Salonta, Aleșd, Beiuș, rectorul Universității din Oradea, președintele Salvamont Bihor, dircetorul Spitalului Gróf Tisza István din Berettyóújfalu și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”, parteneri în proiectul strategic pe sănătate al județului Biho,r au semnat acordul de parteneriat.

Citește mai mult

S-a modificat legea serviciilor de transport public

Prin adoptarea OUG 51/2019, publicată în Monitorul Oficial în 28.06.2019, legea serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale nr. 92/2007 a suferit modificări importante în ceea ce privește atribuțiile consiliilor județene. Transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, la nivel județean, devine o activitate prestată în regim comercial, ceea ce face imposibilă intervenția financiară directă a autorităților județene privind monitorizarea, prin aplicațiile GPS, a activității flotelor de autobuze.

Citește mai mult

Soluții europene pentru creșterea calității apei

Prin intermediul proiectului „Dezvoltarea de soluții comune pentru creșterea calității apei potabile”, implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, urmează să fie achiziționate o unitate mobilă de analiză a apei, dar și o unitate pentru stabilirea pierderilor la furnizarea apei în localitățile din nord vestul județului.

Citește mai mult

Trei instituții de cultură într-o singură clădire

Până la finalizarea lucrărilor de instalare a scenei rotative în clădirea din Piața Ferdinand, în care funcționează cele două teatre din subordinea Consiliului Județean Bihor, actorii și instrumentiștii orădeni își vor desfășura activitatea în clădirea în care funcționează, astăzi, Filarmonica.

Citește mai mult

Hotărârea Consiliului Local Oradea privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi este nelegală!

Instituția Prefectului județul Bihor anunță că, în urma verificării legalității HCL Oradea nr. 873/24.09.2018 pentru aprobarea Regulamentului privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi publice situație în intravilan, s-a constatat că aceasta este nelegală, întrucât Regulamentul încalcă mai multe dispoziții, deficiențe de interpretare legislativă și de punere în executare a actului administrativ.

Citește mai mult

Acțiunile de control desfășurate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor, prezentate în cadrul ședinței Colegiului Prefectural

Comisarul șef adjunct Giani Cătălin Bura a prezentat, miercuri, la ședința lunară a Colegiului Prefectural, acțiunile întreprinde pentru asigurarea cerințelor de securitate și conformitate a produselor și serviciilor de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor în primul semestru al anului 2019 și obiectivele instituției pentru perioada următoare.

Citește mai mult

Vot pentru salvarea clădirii Filarmonicii

Din 2002, clădirea Filarmonicii din Oradea face obiectul unui dosar în curs de soluționare la Comisia Specială de Retrocedare a bunurilor ce au aparținut cultelor religioase. În lipsa unei hotărâri definitive, imobilul construit în două etape, între 1896 și 1914, se află într-un stadiu avansat de degradare.

Citește mai mult

Schimbări la Aeroportul Oradea

Directorul general al Regiei Autonome Aeroport Internaţional Oradea a anunţat membrii Consiliului de Administraţiei că, începând cu data de 2 septembrie 2019, va renunţa la mandatul încredinţat.

Citește mai mult

Sărbătoare pentru fiii satului Gepiș

Ultima duminică din luna iulie a fost una deosebită pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe Gepiș, care au participat la cea de-a VI-a ediție a Zilei Fiilor Satului, eveniment inițiat de părintele paroh Dan Marcel Iluța și de membrii Consiliului Parohial.

Citește mai mult

Tabără de pregătire la Săcueni

În perioada 29 iulie – 02 august, la Săcuieni, va avea loc o tabără de pregătire pentru echipa de fotbal din localitate. Asociația ,,Pro Săcuieni”, organizatorul taberei, și-a propus, ca prin intermediul proiectului, să încurajeze performanța sportivă și să dezvolte abilitatea de cooperare și fair play a celor 15 componenți ai lotului.

Citește mai mult

Tabără pentru asimilarea și aprofundarea limbii române

La finalul lunii iulie, asociația „Scola Nostra” va organiza, la ștrandul din Săcueni o tabără internațională de limba română. Proiectul, implementat cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, se adresează copiilor care nu au cunoștințe solide de limba română.

Citește mai mult

Pregătiri pentru Caravana Florilor 2019

Tema carului alegoric comun al Consiliului Județean Bihor și al guvernării Hajdú-Bihar rămâne, și la ediția din acest an a Festivalului Florilor, tradiția. Compoziția florală va avea însă în centru un element esențial în existența civilizațiilor de pe Valea Ierulu: pâinea.

Citește mai mult

Viteză doar pe circuit

În perioada 12 – 14 iulie, Asociația Club Sportiv Sequencia Motorcycling a organizat primul eveniment din cele trei care fac obiectul finanțării din partea Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor. Compeția a avut loc pe circuitul MotorPark din localitatea Adâncata, județul Ialomița.

Citește mai mult

Activități interactive la Sânnicolau de Munte

În perioada 16 iulie – 21 iulie, Asociația CS Phoenix Săcuieni a organizat „Tabăra de sport şi meşteşuguri Phoenix 2019″, care a avut loc la Ştrandul Termal din Sânnicolau de Munte, judeţul Bihor. Proiect este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Sprijin din partea AJOFM Bihor pentru absolvenți

Absolvenții instituțiilor de învățământ pot beneficia de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională în grup oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor în fiecare zi de joi, de la ora 12.00, până la finalul lunii septembrie.

Citește mai mult

Consiliul Județean Bihor, alături de sportul de performanță

Loturile naționale de juniori și tineret ale României, Ungariei, Croației și Moldovei, dar și performeri în sportul olimpic box se vor întrece, între 24-27 iulie 2019, în cadrul Festivalului de Box din Salonta. Pentru a putea organiza tradiționala Cupă Bihorul, unul din cele două concursuri din cadrul festivalului, Clubul Sportiv Basti Box a solicitat sprijinul Consiliului Județean Bihor pentru a achiziționa un ring competițional.

Citește mai mult

Iniţiative pentru promovarea regiunii Valea Ierului

Asociaţia „Ér Hangja” din Săcueni va continua tipărirea jurnalului care promovează regiunea Valea Ierului, și va realiza, în format digital, albumele multilingve de fotografii pentru a face cunoscute valorile și tradițiile din zonă – toatea acestea în baza unor proiecte finanțate de Consiliul Judeţean prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor.

Citește mai mult

Art Village, la Casa CIM

Tabăra de sculptură în piatră și lemn, organizată de Asociația Cultură în Mișcare, își deschide porțile sâmbătă, 20 iulie, cu un eveniment festiv, în cadrul căruia va interpreta la nai artistul Mădălin Luca.

Citește mai mult

Susținem producătorii bihoreni!

Prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, Consiliul Județean Bihor pune la dispoziția bihorenilor, ,,Produs în Bihor” o platformăde promovare și comercializare a producătorilor și produselor locale.

Citește mai mult

Lucrările absolvenților, prezentate la Gala Diplomelor

Absolvenţii Departamentului de Arte Vizuale își vor prezenta lucrările în cadrul evenimentului Gala Diplomelor, organizat de Muzeul Ţării Crişurilor, în parteneriat cu Facultatea de Arte, Departamentul de Arte Vizuale şi Universitatea Oradea. Vernisajul va avea loc miercuri, de la ora 17.00, la sediul instituţiei muzeale din Strada Armatei Române nr.1/A.

Citește mai mult

S-a înființat A.D.I. Gaz Barcău-Bistra

Judecătoria Marghita a decis înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Gaz Barcău-Bistra, și 14 UAT-uri de pe Valea Barcăului vor putea începe demersurile de racordare la rețeaua Transgaz. Cu același scop, în Țara Beiușului s-a înființat A.D.I. Gaz Sud, cu sediul la Rieni, iar în Valea Ierului, A.D.I. Gaz Nord-Vest cu sediul la Diosig.

Citește mai mult

Program expozițional la Muzeul Țării Crișurilor

Printre cele mai importante evenimente ce vor avea loc, în săptămâna 15-21 iulie 2019, la Muzeul Ţării Crişurilor este și cea de-a XXVI-a ediție a Târgului meşterilor populari din România, eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, şi în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”, în Parcul Nicolae Bălcescu.

Citește mai mult

Pregătiri pentru Târgul Meșterilor populari din România

În perioada 19–21 iulie, Muzeul Ţării Crişurilor organizează cea de-a XXVI-a ediţie a ,,Târgului Meşterilor Populari din România”. Evenimentul va avea loc în Parcul Nicolae Bălcescu și va fi organizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”.

Citește mai mult

Pod administrativ între orașele din zona transfrontalieră

Bazându-se pe necesitățile celor 5 parteneri, proiectul se concentrează pe următoarele teme: gestionarea bugetelor locale, politicile de promovare a tehnologiilor moderne de comunicare, îmbunătățirea capacității de gestionare a datelor, creșterea transparenței activităților administrației publice și promovarea proceselor participative în luarea deciziilor.

Citește mai mult

În atenţia absolvenţilor de învățământ

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor reamintește absolvenților instituţiilor de învăţământ superior, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele agențiilor pentru ocuparea forţei de muncă pentru a beneficia de servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă.

Citește mai mult

Crater Bike Fest 2019

Cele două competiții de ciclism montan înscrise în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale au contat pentru calificarea rutierilor la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo.

Citește mai mult

Încep demolările

Corpurile de clădire C4, C5, C6, C14, C15, platformele betonate și împrejmuirea interioară de pe terenul situat între Cimitirul Municipal, strada Ceyrat, strada Armatei Române, strada Univeristăţii şi sediul Jandarmeriei Bihor vor fi demolate.

Citește mai mult

S-a încheiat evaluarea proiectelor

În prima sesiune de finanțare au fost depuse 177 de proiecte pe cele trei categorii principale: cultură, sport și reducerea vulnerabilităților la corupție. Pentru cea de-a doua sesiune de finanțare, la Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor se vor putea solicita fonduri pentru derularea proiectelor pe categoriile sport și reducerea vulnerabilității la corupție.

Citește mai mult

Reabilitarea și modernizarea Drumului Apuseni se află în faza de proiectare

Potrivit autorităților județene, contractul pentru achiziția serviciului de proiectare (faza P.T.+D.E./proiect tehnic+detalii de execuție) și execuție de lucrări pentru obiectivul „Traseul Regional Transilvania Nord; Drumul Apuseni; Reabilitare și modernizare DJ108K, Lungime totală=12,893 km, Județul Bihor” a fost semnat și momentan se află în faza de proiectare.

Citește mai mult

Un proiect european și mai multe târguri pentru ocuparea forței de muncă

Luni, în cadrul conferinței de lansare a proiectului cu finanțare europeană „Crearea și dezvoltarea unei rețele transfrontaliere policentrice de formare și suport în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdú-Bihar”, organizatorii au anunțat că până în 2021 se vor crea 6 centre de formare, specializare și suport în domeniul industriei turistice și domeniile sinergetice. Patru dintre centre vor funcționa în mediul urban și două în mediul rural.

Citește mai mult

Reţea de trasee pentru alergare montană

Bihorenii se pot bucura de prima reţea de trasee pentru alergare montană din România. Aceasta a fost amenajată în Munții Pădurea Craiului în baza proiectului finanţat prin intermediul programului ,,Green Entrepreneurship – Dezvoltarea Destinaţiilor de Ecoturism din România“, un program comun al Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat.

Citește mai mult

Un regulament cu articole nelegale

Instituția Prefectului solicită Primăriei Municipiului Oradea punerea în legalitate a Regulamentului de publicitate, după ce Curtea de Apel a anulat trei dintre articolele adoptate prin Hotărâre de Consiliu Local.

Citește mai mult

O nouă colaborare transfrontalieră pentru dezvoltarea turismului în Bihor

Luni a avut loc conferința de lansare a proiectului cu finanțare europeană „Crearea și dezvoltarea unei rețele transfrontaliere policentrice de formare și suport în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdú-Bihar”. În cadrul acestuia, Agenția de Management al Destinației Bihor, împreună cu partenerii săi, vor organiza și cursuri de formare/specializare pentru 1020 de persoane.

Citește mai mult

Clubul Velo Sport Oradea vă invită la Crater Bike Fest

Clubul Velo Sport Oradea organizează două competiții de ciclism montan înscrise în calendarul Uniunii Internaționale, contând pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu Agenția de Management al Destinației Bihor, Discover Bihor, Asociația de Promovare a Turismului în Stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai.

Citește mai mult

Se lucrează la harta zonelor de risc

O echipă, din care au făcut parte și consilierul Sebastian Lascu și directorul Salmavont Salvaspeo, Pintér István, a identificat, luni, zonele în care există rampe utilizate pentru deversarea deșeurilor în apele Crișului Repede.

Citește mai mult

Ziua Iei, sărbătorită și la Beiuș

Luni după-amiază, în centrul municipiului Beiuș, artiști și meșteri populari autohtoni își vor expune produsele în cadrul Zilei Universale a Iei, eveniment spijinit de Consiliul Județean Bihor prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria Beiuș.

Citește mai mult

S-a încheiat Raliul fără Frontiere

Din cele 32 de echipaje înscrise la startul Raliului fără Frontiere, 23 au trecut linia de sosire, sâmbătă, în Újfehértó. Potrivit concurenților, porțiunea de drum din județul Bihor a reprezentat elementul de dificultate al traseului ales de organizatori.

Citește mai mult

Cooperare transfrontalieră durabilă

Proiectul, finanțat prin programul Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020, a pornit în urma unor provocări comune cu care s-au confruntat municipalitatea din Marghita și administrația din Berettyóújfalu în încercarea de a promova diversitatea culturală și tradițiile.

Citește mai mult

Raliul fără frontiere, promotor al regiunii Bihor-Hajdú-Bihar

Pe 21 și 22 iunie, filiala Bihor a Retromobil Club România va organiza, cu sprijinul, Consiliului Județean prin Fundația Bihor-Hajdú-Bihar, etapa a III-a a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice. Primul start va avea loc pe 21 iunie, în Cetatea Oradea, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 22 iunie, în Ungaria.

Citește mai mult

Pas important în managementul deșeurilor

Reprezentanții primăriilor în Adunarea Generală a Acționarilor A.D.I. Ecolect Group au votat, vineri, Regulamentul de Salubritate al județului, în baza căruia autoritățile locale vor putea adopta propriul regulament, luând în considerare specificitatea localităților.

Citește mai mult

Big Brother în zonele turistice din județ

Executivul județean va iniția un proiect pilot pentru supravegherea zonelor turistice de pe Crișul Repede. Imediat ce vor identifica zonele de risc, autoritățile județene vor putea instala un sistem de supraveghere menit să reducă fenomenul de poluare în zonele cu potențial turistic.

Citește mai mult

În curând începe Microstagiunea!

Evenimentul debutează pe 17 iunie, de la ora 19, cu comedia „Beznă de mină” de Csaba Székely. În 18 iunie, trupa Szigligeti invită publicul la drama „Catullus” de Milán Füst, un spectacol jucat în două spații diferite ale Studioului.

Citește mai mult

Pe pășune, festivalul dintre râuri

Aflat la prima ediție, ,,Pe pășune fest”, organizat de G.A.L. Pădurea Craiului, Asociația Orizont Verde, Agenția de Management al Destinației Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Primăria Roșia, a adus în zona între râuri din Roșia, renumiți meșteri populari din regiune.

Citește mai mult

Au sărbătorit copilăria

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor a organizat vineri dimineața, un program cultural-artistic dedicat copiilor care beneficiază de o măsură specială de protecție în sistem rezidențial public, în cadrul centrelor de plasament aflate în structura proprie, respectiv copiilor care beneficiază de o măsură specială de protecție la asistent maternal profesionist.

Citește mai mult

Liniştea din sufletul meu

Miercuri seara, Muzeul Ţării Crişurilor va fi gazda vernisajului unei expoziţii semnată de artistul plastic taiwanez Chen Ching-Jung. Evenimentul cultural de excepţie va avea loc în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului European Music Open.

Citește mai mult

Proiect privind extinderea rețelei de gaz în județ

Consiliul Județean Bihor va acorda sprijin financiar pentru întocmirea studiilor de fezabilitate privind extinderea rețelei de gaz în microregiuni. Pe Valea Ierului, 9 UAT-uri se vor asocia într-o formă organizată, iar în zona Aleșd, 20 de comune și orașul Aleșd vor înființa, cu acest scop, A.D.I. Urban Rural.

Citește mai mult

Masă rotundă dedicată proiectelor de investiții

Reprezentanți ai mediului de afaceri francofon, dar și diplomați s-au arătat interesați de posibilitățile de investiții în județul Bihor. În cadrul unei întâlniri cu președintele Consiliului Județean, desfășurată miercuri, invitații s-au familiarizat cu strategia autorităților județene privind dezvoltarea oportunităților de afaceri în Parcurile Industriale, dar și turism.

Citește mai mult

Informare corectă

Reprezentanții Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea, dar și cei ai companiei Tarom solicită autorităților locale o informare corectă a publicului privind indemnizațiile membrilor CA, dar și tarifele practicate pentru zborurile Oradea-București.

Citește mai mult

Un „Crăciun pentru Noel”

Peste 60 de copii şi artişti bihoreni au urcat pe scena amplasată sub cupola centrului comercial Era Park, în cadrul unui concert caritabil organizat de Casa de Cultură „Ioan Ciordaş” din Beiuş şi sprijinit de Consiliul Judeţean Bihor şi Şcoala de Arte „Francisc Hubic”.

Citește mai mult

Ultimele Tweet-uri

Urmați-ne pe rețelele sociale