Știri

Noi măsuri anunțate de autorități

Direcția de Sănătate Publică a transmis, vineri dimineața, că joi, 26.03.2020, s-a finalizat testarea celor 65 de cadre medicale angrenate în diagnosticarea și tratamentul persoanelor infectate cu coronavirus. Vineri dimneața, 132 persoane se aflau în carantină.

Citește mai mult

S-au redeschis granițele pentru navetiști

Începând de joi dimineața, punctele de trecere a frontierei Salonta și Săcueni au fost redeschise pentru navetiștii din zona transfrontalieră româno-maghiară. Măsura a fost transmisă la 24 de ore după ce guvernul de la Budapesta a anunțat ca lucrătorii transfrontalieri din Ungaria și România vor putea face naveta, în scop profesional.

Citește mai mult

S-au închis traseele turistice în zona montană

Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor a anunțat că a închis traseele turistice clasice, dar și cele tehnice, și că, în această perioadă, echipajele de intervenție sunt dispuse, în stand by, în Munții Bihor, Munții Pădurea Craiului și la sediul central Oradea.

Citește mai mult

Măsuri speciale pentru navetiștii din zona transfrontalieră

În contextul în care autoritățile guvernamentale de la Budapesta au anunțat, miercuri, că cetățenii care au domiciliul pe o rază de 30 de kilometri în zona de frontieră româno-maghiară și lucrează în statul vecin, pot face naveta fără a se aplica măsura izolării la domiciliu, președintele Consiliului Județean Bihor îi solicită ministrul de interne, Marcel Vela, adoptarea unor măsuri speciale pentru această categorie de persoane.

Citește mai mult

Măsuri pentru siguranța navetiștilor

Printr-o dispoziție emisă de președintele Consiliului Județean Bihor, la începutul acestei săptămâni, firmele care beneficiază de licență pentru efectuarea de transport persoane prin curse regulate în județ trebuie să suplimenteze fie mijloacele de transport, sau după caz, orele de circulație.

Citește mai mult

Ziua Copiilor Bihoreni, la Teatrul Arcadia

Începând de vineri, 20 martie, Teatrul Arcadia lansează o invitație inedită tututor copiilor talentați din județul Bihor. Aceștia sunt provocați să-și descopere și dezvolte talentele și să le împărtășească publicului. Cei mici sunt încurajați să trimită videoclipuri în care cântă, dansează, recită, sau interpretează un mic rol.

Citește mai mult

Teatru în mediul online

În perioada crizei epidemiologice, spectacolele Teatrului Szigligeti vor fi transmise în mediul online. În paralel, conducerea teatrului lucrează la subtitrarea în limba română pentru ca spectacolele să fie accesibile tuturor iubitorilor celei de-a patra arte.

Citește mai mult

Măsuri suplimentare la Marghita

Edilul Pocsaly Zoltán a convocat, marți dimineața, o ședință a comitetului de urgență pentru a stabili măsurile pentru eficientizarea activităților de combatere a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

Citește mai mult

Bihorenii merită evenimente și activități culturale de calitate

În condițiile diminuării bugetului pentru anul 2020, dar și a acuzațiilor lansate în spațiul public cu privire la activitatea desfășurată, conducerea Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” dorește să transmită clarificări pentru o informare corectă a bihorenilor. Vă redăm conținutul comunicatului remis, vineri, reprezentanților mass media locală.

Citește mai mult

Mai mulți bani pentru asistență socială

Bugetul Consiliului Județean și cel al instituțiilor subordonate a fost votat în ședința extraordinară de miercuri. Cu sprijinul unui consilier ALDE, aleșii PNL au decis suplimentarea bugetului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și cel al regiei autonome Aeroport Oradea.

Citește mai mult

INVITAȚIE LA CONCERT

Filarmonica de Stat ne-a obișnuit ca în fiecare joi să pună în scenă un concert simfonic, și nici în această săptămână nu face excepție. Astfel, în 5 martie, de la ora 19.00, Sala de concerte „Enescu-Bartók” va prinde viață grație lui Andrea Barizza și Fülei Balázs.

Citește mai mult

Împreună pentru o viață în siguranță!

Începând cu data de 4 martie 2020, serviciile dezvoltate prin proiectul ,,VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” urmează să devină funcționale prin: 42 de Locuințe Protejate, 42 de Grupuri de Suport, și 42 de Cabinete de Consiliere Vocațională înființate la nivel național.

Citește mai mult

Campania ,,Nu tremur la cutremur”

De la începutul anului, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” au desfășurat 574 de activități de pregătire a populației în cazul producerii unui cutremur. 269 de acțiuni au reprezentat exerciții de evacuare la care au participat peste 5.000 de persoane.

Citește mai mult

Ziua Porților Deschise

Joi, bihorenii sunt invitați într-o vizită la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea. Cadrele didactice îi așteaptă la o sesiune de informare pe cei interesați să cunoască metodologia de predare pentru integrarea elevilor cu nevoi speciale.

Citește mai mult

Comunicare oficială pe problema COVID-19

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României, doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului. Prima persoană la care medicii au confirmat diagnosticul, bărbatul din județul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanță unul față de celălalt, au ieșit negative.

Citește mai mult

Interimat prelungit la Aeroportul Oradea

În ședința ordinară a Consiliului Județean, aleșii au prelungit cu două luni mandatul CA-ului de la Aeroportul Oradea. Potrivit președintelui Pásztor Sándor, șase specialiști din cadrul Consiliului Județean și Primăriei Oradea colaborează pentru elaborarea unor proiecte cu finanțare nerambursabilă.

Citește mai mult

Dezbateri publice la Marghita

La Marghita, autoritățile publice locale organizează întâlniri cu reprezentanții comunității pentru o mai bună informare privind investițiile în infrastructură și stadiul de implementare a proiectelor cu finanțare europeană.

Citește mai mult

Premieră națională la Teatrul Szigligeti

Trupa Szigligeti pregătește premiera națională a piesei Familia Schroffenstein de Heinrich von Kleist. Spectacolul, rareori jucat în limba maghiară și niciodată în România, va fi prezentat în premieră vineri, 6 martie, în regia lui Dániel D. Kovács, distins cu premiul Junior Prima.

Citește mai mult

Continuă cadastrarea

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va scoate la licitație, în 2020, lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în peste 500 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Printre acestea se numără comunele Bratca, Căpâlna, Holod, Suplacu de Barcău și Tileagd.

Citește mai mult

Se apropie „Primăvara Iubirii”

Școala de Arte „Francis Hubic” și membrii ansamblului „Nuntașii Bihorului” invită publicul orădean la un regal folcloric dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Spectacolul, intitulat „Primăvara Iubirii”, va avea loc, în 8 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Citește mai mult

Investiții în infrastructură rutieră

Prezent la o întâlnire cu prefectul de Bihor, Eugen Cecan, directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, a anunțat că pe mai multe sectoare de drum național din județul Bihor se vor executa, în acest an, lucrări de întreținere în valoare de peste 44 milioane lei.

Citește mai mult

Întâlnire de lucru la Prefectură

Potrivit memoriului prezentat de beneficiar, proiectul de electrificare și reabilitarea a liniei ferate 300, Cluj-Oradea-Episcopia Bihor, prevede și construirea unei hale de mentenanță în Oradea, realizarea a două pasaje inferioare la Tileagd și Oradea, reabilitarea tunelelor din Șuncuiuș și Peștera

Citește mai mult

,,Revizorul”, a patra premieră a stagiunii

În cadrul celei mai recente conferințe de presă care a avut loc la Teatrul Regina Maria, directorul artistic al Trupei Iosif Vulcan, Andrian Locovei a prezentat detaliile celei de-a patra premiere a stagiunii actuale. Vizat este spectacolul ,,Revizorul”, de N.V. Gogol, care va face cunoștință cu publicul din Oradea în 18 și 19 februarie, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria, începând cu ora 19.00.

Citește mai mult

11 februarie: Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112

În fiecare an, în data de 11 februarie este sărbătorită Ziua Europeană a Numărului Unic 112, care trebuie apelat când este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul, fiind necesară intervenția imediată a echipajelor medicale, pompierilor, poliţiei și jandarmilor.

Citește mai mult

Premiu internațional pentru ,,Avalanșa”

La cea de-a VI-a ediție a decernării premiilor oferite de Anadolu Theater Awards, care a avut loc la începutul lunii februarie, Teatrul Regina Maria din Oradea a obținut Premiul Special al secțiunii Teatru Internațional pentru spectacolul ,,Avalanșa”, de Tuncer Cücenoğlu, în regia lui Petru Vutcărău.

Citește mai mult

Două avertizări meteorologice pentru județul Bihor

Marți, 4 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru județul Bihor, o atenționare de cod galben, vizând intensificări ale vântului și ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 de metri, și o avertizare de cod portocaliu, din cauza cantităților însemnate de precipitații, valabilă pentru zona de munte.

Citește mai mult

Buchet de evenimente românești, sărbătorit la Gyula

Sub genericul „Ianuarie românesc la Gyula”, Consulatul General al României la Gyula a organizat, în 29 ianuarie, o manifestare culturală pentru a marca 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale Române, 161 de ani de la Unirea Principatelor Române și aniversarea a 69 de ani de la apariția publicaţiei „Foaia Românească”.

Citește mai mult

Cinci cazuri noi de gripă

Direcția de Sănătate Publică a primit, joi, confirmarea a cinci cazuri de gripă. Numărul bolnavilor din județul Bihor, cumulat de la începutul sezonului 2019/2020, a crescut la 9.

Citește mai mult

Proiectul pe sănătate, lansat și în Ungaria

Partener al Consiliului Județean Bihor în proiectul strategic pe sănătate, Consiliul Local al orașului Berettyóújfalu a prezentat, miercuri, în cadrul conferinței de deschidere, procesul de modernizare prin care va trece Spitalul „Gróf Tisza István” pentru a asigura servicii medicale de calitate pacienților internați și celor care au nevoie de tratament ambulatoriu.

Citește mai mult

Transparență privind bugetul județului

În conformitate cu dispoziţiile art. 7 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, proiectul de hotărâre privind bugetul pe care se bazează județul în 2020, poate fi consultat pe site-ul propriu al Consiliului Județean Bihor.

Citește mai mult

Elvira Rîmbu, la finalul mandatului de manager interimar al Teatrului ,,Regina Maria”

Având în vedere că în câteva zile va fi publicat rezultatul concursului de proiecte de management la Teatrul ,,Regina Maria”, Elvira Rîmbu, cea care asigură interimatul și este, de asemenea, candidat pentru postul de director ,,plin”, a făcut public bilanțul mandatului său și a vorbit, în premieră, despre problemele cu care a preluat instituția.

Citește mai mult

Uniți pentru ciclismul românesc

Anul acesta, cea de-a cincea ediție a Turului Ciclist al Bihorului va avea loc în luna iulie și nu în iunie cum era organizat, în mod tradițional. Decizia de a muta competiția imediat după un alt eveniment ciclist important – Turul Sibiului – a fost luată pentru a oferi echipelor străine posibilitatea de a participa la două concursuri pe durata unei singure vizite în România.

Citește mai mult

Medalion Beethoven la Filarmonica de Stat

Joi, de la ora 19, la Filarmonica de Stat este programat concertul care va marca un sfert de mileniu de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven. Acompaniată de orchestra filarmonicii orădene, tânăra pianistă, Cătălina Butcaru, va interpreta, printre capodoperele beethoveniene, și celebra Simfonie a III-a – Eroica, dedicată, inițial, lui Napoleon.

Citește mai mult

Educație prin sport

Luni seara a avut loc lansarea proiectului european „Athletes Go Further in Life”, finanțat prin programul Erasmus+ Sport. La eveniment au fost invitați sportivi, antrenori, ziariști, dar și vicepreședinții Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang și Traian Bodea.

Citește mai mult

Parteneriat pentru copiii cu nevoi speciale

Luni, sala festivă a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea a găzduit lansarea proiectului educativ „În spatele măștii sunt eu!”. În cadrul acestuia, în perioada ianuarie 2019-iulie 2020, se vor derula activități de mediere artistică, prin teatru, pentru un număr de 21 copii cu cerințe educative speciale.

Citește mai mult

2020 va fi anul provocărilor la Asociația Bihor West Professional

Pe lângă meseriile sudor, mecanic auto, mașinist utilaj greu și zidar, din 2020, elevii vor fi școlarizați, în sistem dual, în calificările electrician, electromecanic, instalator, tinichigiu, dulgher și fierar betonist. De asemenea, pentru orientarea în carieră a elevilor din școlile profesionale, reprezentanții Asociației Bihor West Professional au pregătit două programe cu finanțare europeană, ce se află în faza de evaluare.

Citește mai mult

Campanie pentru sănătate mintală, în județul Bihor

Direcția de Sănătate Publică Bihor organizează, în luna ianuarie, campania cu tema „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”, abordând problematica autismului, bolii Alzheimer, depresiei și tulburărilor mintale asociate consumului de substanțelor ilicite.

Citește mai mult

Vot unanim pentru modificări financiare

Unul dintre proiectele de hotărâre supuse la vot în plenul deliberativului județean a vizat utilizarea excedentului financiar rezultat din 2019. Consilierii au votat, în unanimitate, ca cele 52 milioane lei, necheltuite anul trecut, să fie folosite pentru investițiile programate pentru anul 2020, dar și pentru acoperirea temporară a golurilor de casă din decalajele între veniturile și cheltuielile de funcționare și dezvoltare în anul curent.

Citește mai mult

Primul etaj al Muzeului Țării Crișurilor ar putea fi gata în luna mai

Lucrările efectuate la primul etaj al Muzeului Țării Crișurilor, în cadrul proiectului „Reparații capitale și amenajări interioare sediu nou – Muzeul Țării Crișurilor Oradea – lucrări amenajare incintă și amenajări speciale de muzeu”, ar putea fi încheiate în câteva luni, astfel încât publicul să aibă acces la secțiile de Științele Naturii, Arheologie și Istorie începând din mai.

Citește mai mult

Feneși Tibor este noul subprefect al județului Bihor

Subprefectul Feneși Tibor a depus, luni, jurământul fiind instalat în funcție de către prefectul Dumitru Țiplea, în prezența demnitarilor din Parlamentul României, șefilor instituțiilor deconcentrate, președintelui Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, și primarilor.

Citește mai mult

Sprijin pentru școlile din Bihor

Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor se implică în finanțarea proiectelor cu impact direct asupra sistemului de învățământ, demarate de autoritățile locale. În fiecare din unitățile administrativ teritoriale, membre în ADD Bihor, sunt în curs de implementare proiecte pentru elevi.

Citește mai mult

Activitate sistată, timp de patru zile, în perioada sărbătorilor, la Pașapoarte și Înmatriculări

Serviciile de eliberare a pașapoartelor din cadrul Direcției de Pașapoarte, regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precum și cele de eliberare a cazierelor judiciare din cadrul Poliției Române nu vor avea ghișeele deschise în zilele de 25 și 26 decembrie 2019, respectiv 1 și 2 ianuarie 2020.

Citește mai mult

Oltea la centenar, desemnat cel mai bun proiect

În urma votului electronic, bihorenii au desemnat câştigătorii celei de-a II-a ediţii a Galei celor mai reuşite proiecte finanţate de Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte. Festivitatea de acordare a diplomelor a avut loc la Muzeul Ţării Crişurilor.

Citește mai mult

Concert de Crăciun

Joi, de la ora 19, sala de concerte „Enescu-Bartók” va găzdui ultimul concert din acest an al Filarmonicii de Stat. Artiștii orădeni vă propun spre audiere patru capodopere.

Citește mai mult

S-a aprobat închiderea exercițiului financiar

Ca să nu înregistreze, la sfârșitul anului, plăți restante, autoritățile județene au supus spre aprobare în ședința de consiliu, închiderea exercițiului bugetar pe ultimul trimestru. Înainte de a vota, în unanimitate, proiectul de hotărâre, aleșii au aflat și situația investițiilor și plăților efectuate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Citește mai mult

Concurs de proiecte de management, la Teatrul ,,Regina Maria”

Pot candida pentru funcția de manager al Teatrului ,,Regina Maria” cetățenii oricărui stat membru al Uniunii Europene care au capacitate deplină de exercițiu, studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalent în domeniul activităților artistice, experiență în conducere de peste trei ani și vechime în specialitatea studiilor absolvite de minim zece ani.

Citește mai mult

Luminile ajunului

Sub titlul Luminile ajunului, corul de cameră Voces a adunat un mănunchi de bijuterii muzicale tradiţionale de Crăciun pe care le interpretează în bisericile din urbe şi din judeţ. Seria spectacolelor se va încheia duminică, la Mănăstirea Franciscană Greco-catolică „Adormirea Maicii Domnului”.

Citește mai mult

Sânmartin, în straie de sărbătoare

Spiritul Crăciunului este mai prezent decât oricând în Sânmartin, acolo unde administrația locală a asigurat prezența unor decorațiuni festive încântătoare, care i-au cucerit atât pe copii, cât și pe părinții lor.

Citește mai mult

Drumuri județene de calitate, în Bihor

Conducerea Consiliului Județean a respectat promisiunile făcute în fața bihorenilor și în privința asfaltărilor! Numai în anul 2019 s-a așezat covor asfaltic pe 142, 120 kilometri de drum județean, fiind, astfel, îndeplinite obiectivele celui mai amplu program de acest fel, realizat din 1990 și până în prezent, în Bihor.

Citește mai mult

SIRUDAS a obținut premiul pentru ,,Echipa Anului”

Deoarece a demonstrat spirit de echipă, iniţiativă, receptivitate faţă de nou, entuziasm și preocupare permanentă pentru rezolvarea situaţiilor ivite zi şi noapte în viața copiilor, Serviciul Intervenţie în Regim de Urgență în Domeniul Asistenței Sociale, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, a primit, săptămâna aceasta, din partea Fundației Comunitare Oradea, premiul pentru ,,Echipa Anului”.

Citește mai mult

Tinerii din Săcueni au spus NU corupției

Instrumentele mass media au fost folosite de voluntarii Asociației Ér Hangja pentru a atrage atenția tinerilor din Săcueni și din localitățile învecinate, cu privire la fenomenul corupției. Prin intermediul materialelor video, a interviurilor și articolelor realizate, tinerii au conștientizat necesitatea eliminării fenomenului din societate.

Citește mai mult

Infecțiile respiratorii pot fi prevenite!

Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) a județului Bihor recomandă populației respectarea unor măsuri pentru prevenirea infecțiilor acute ale căilor respiratorii. În prezent, evoluția numărului îmbolnăvirilor prin infecții acute respiratorii în rândul bihorenilor se află la limita superioară a intervalului de valori specific sezonului și nu au fost confirmate cazuri de gripă.

Citește mai mult

Cupa Crișana 2019, la Vadu Crișului

Vadu Crişului a fost, la sfârșitul săptămânii, gazda Cupei Crișana 2019. Peste 350 de păsări și animale mici au fost expuse în cadrul unui eveniment-concurs la care au participat expozanți din județele Bihor, Sălaj și Satu Mare.

Citește mai mult

Preparate tradiționale și un juriu profesionist la festivalul ,,D’ALE PORCULUI”

Sâmbătă, la startul celei de-a VI-a ediţii s-au înscris 16 echipe. 12 dintre acestea au reprezentat comune sau localităţi din judeţul Bihor, printre ele, Girișu de Criș, Pomezeu, Toboliu, Nojorid, Oșorhei, Valea lui Mihai, Căbești, Diosig, Boianu Mare, Alparea, Avram Iancu, Borș, două au reprezentat Ungaria – Bedő şi Körösnagyharsány, , iar două a reprezentat judeţul Satu Mare (Săcășeni și Moftin ).

Citește mai mult

Expoziții temporare la Muzeul Țării Crișurilor

Până la finele lunii ianuarie 2020, la Muzeul Ţării Crişurilor, vizitatorii vor avea acces la expoziția în cadrul căreia, capodopere ale picturii universale din colecția baronului von Brukenthal se vor afla pe simeze, în cadrul unui proiect realizat în premieră în România.

Citește mai mult

Bonusuri în funcție de realizări

Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Aeropotului Oradea a fost votată de 33 de consilieri după ce aleșii au stabilit că bonusurile vor fi acordate în funcție de gradul de realizare a obiectivelor asumate.

Citește mai mult

Exploziv, o premieră pentru tineri, la Teatrul Arcadia

Din stagiunea 2019/2020, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria își extinde repertoriul și prin spectacole care se adresează publicului format din adolescenți și tineri. Primul astfel de proiect artistic este spectacolul Exploziv, de Elise Wilk, în regia lui Rareș Budileanu, a cărui premiera va avea loc vineri, 29 noiembrie,de la ora 19, la Sala Arcadia.

Citește mai mult

Conexiuni economice transfrontaliere pentru o comunitate puternică

Pentru a marca două decenii de activitate economică româno-maghiară, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei au organizat, la începutul acestei săptămâni, la Békéscsaba, un forum la care au fost invitați, oameni de afaceri din România și Ungaria, reprezentanții celor două guverne, oficialități, dar și președintele Consiliului Județean Bihor și directorul interimar al societății Parcuri Industriale Bihor SA.

Citește mai mult

O dezbatere a fenomenelor și problemelor social-culturale, de Balogh Joe

Asociația Aria Oradea a lansat, săptămâna trecută, ,,Rătăciri incoerente și dezmăț”. Volumul artistului orădean Joe Balogh face, printre altele, o radiografie a fenomenelor și problemelor social-culturale, apărute după Revoluția din 1989. Editarea cărții a fost finanțată de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Din 2020 și Tunisia va fi accesibilă de la Oradea

Reprezentanții Amara Tour au anunțat, marți, în cadrul unui briefing de presă, că au lansat deja pachete turistice pentru sezonul estival 2020. Pe lângă zborurile charter spre Hurghada (Egipt), Antalya (Turcia), turiştii vor putea opta şi pentru destinaţia Monastir (Tunisia) cu pornire de pe Aeroportul Oradea.

Citește mai mult

S-au lansat parteneriatele strategice Erasmus+

La conferința de lansare a celor două pareneriate strategice Erasmus+, „All together” şi „I am unique (2019-2021)” au participat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, părinți și cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal.

Citește mai mult

Văzându-mă să mă vadă …

După cinci luni de reamenajări interioare și exterioare, Muzeul Memorial „Ady Endre” s-a deschis publicului vizitator. La vernisaj au fost prezenți consulul general al Ungariei Mile Lajos, președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, invitați de la Muzeul de Literatură Petőfi din Budapesta, specialiști cu care muzeografii orădeni au colaborat la realizarea expoziției.

Citește mai mult

„D’ale Porcului” va deschide oficial sezonul sărbătorilor de iarnă

La cererea miilor de vizitatori și a concurenților, ediția a VI-a a festivalului-concurs ,,D’ale Porcului”, se va desfășura în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, în parcarea ERA Shopping Park. Repezentanții Asociației Culturale D’Art, organizatorii evenimentului, spun că în cadrul ediției din acest an se va încerca doborârea recordului mondial pentru „Cel mai lung mititel din lume”.

Citește mai mult

Să cunoaștem și să combatem ambrozia

Miercuri, de la ora 15, Biblioteca Universității din Oradea a găzduit evenimentul final al proiectului ,,Să cunoaștem și să combatem ambrozia”. Asociația Ecologică Crisiensis a prezentat a prezentat concluziile proiectului susținut de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Informare de presă

În conformitate cu dispozițiile art.7 alin. 1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, președintele Consiliului Județean Bihor aduce la cunoștință publică inițierea unui act administrativ cu caracter normativ.

Citește mai mult

Expoziție Florin Moș la Quark Gallery

Quark Gallery vă invită la expoziția „Nuduri în deșert”, al cărei vernisaj va avea loc, vineri, de la ora 19. Evenimentul face parte din proiectul ,,Sezonul expozițional Quark Gallery” al Asociației Culturale Ars Nobilis și este finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor.

Citește mai mult

Poate demara construcția Parcului Industrial Săcueni

Reprezentanții Drumuri Orășenești SA și Luxten Lighting Company SA, asocierea care va construi parcul industrial din Săcueni, au semnat, marți după-amiază, în prezența președintelui Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, și a primarului, Béres Csaba, contractul de execuție lucrări.

Citește mai mult

A început implementarea proiectului-pilot

La 4 luni de la demararea primelor acțiuni în teren, proiectul pilot inițiat de consilierul județean Sebastian Lascu și susținut de președintele Pásztor Sándor, privind igienizarea și supravegherea zonelor în care se deversează deșeuri pe cursul Crișului Repede, va fi implementat.

Citește mai mult

Colecționarul de artă german Thomas Emmerling aduce o nouă expoziție remarcabilă la Oradea

Expoziția intitulată „Un maestru al gravurii europene din vremea Renaşterii – Albrecht Dürer (1471-1528)” va fi vernisată în 15 noiembrie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Țării Crișurilor. Aceasta este cel de-al doilea eveniment expozițional pe care colecționarul de artă german Thomas Emmerling îl aduce în atenția orădenilor, ca un rod al colaborării iniţiate, în urmă cu un an, de instituția muzeală cu acest iubitor de artă.

Citește mai mult

Comunitatea surzilor din România, un secol de existență

Pe 9 noiembrie, Asociația Națională a Surzilor din România aniversează 100 de ani de existență. Înființată sub titulatura Societatea Amicala a Surdo-Muților din România, entitatea a funcționat sub patronajul Reginei Maria, cu Alexandru Clarnet, prețedinte, omul care a început atunci lupta pentru drepturile persoanelor surde, surdo-mute și hipoacuzice, dar și pentru conștientizarea și informarea societății.

Citește mai mult

Sprijin pentru tinerii artiști populari

La Căminul Cultural din Sânnicolau Român a fost lansat, la finele săptămânii trecute, albumul de debut al solistului de muzică populară, Adrian Bojan. Spectacolul a făcut parte din proiectul „Adrian Bojan – Cântece de drag și dor” derulat de Asociaţia „Culanii” cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.

Citește mai mult

Etnologul Tereza Mózes, la 100 de ani

De-a lungul vieții, doamna Tereza Mózes și-a trăit suferințele, bucuriile, chinurile și împlinirile fără jumătăți de măsură. O asemenea existență te ispitește cu orgoliul propriei împliniri, dar în același timp te timorează cu densitatea și rigoarea ei.

Citește mai mult

Încep lucrările la drumul comunal DC 174

Luni, 4 noiembrie, edilul Alexandru Gaboraș a semnat procesul-verbal de predare a amplasamentului și ordinul de începere a lucrărilor la drumul comunal DC174, conform contractului ,,Modernizare drum comunal DC 174 Km0+000- Km 7+800 și modernizare stradă în localitatea Lorău, comuna Bratca, Județul Bihor.”

Citește mai mult

Curcubeu de octombrie

Copiii din clasele pregătitoare A și B și clasa I A de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1, Oradea au sărbătorit toamna printr-o activitate comună.

Citește mai mult

Volum colectiv de lucrări științifice

A apărut volumul intitulat „Cu noi este Dumnezeu… Desăvârşirea Marii Uniri (1919-1920)”, coordonat de către istoricii Augustin Ţărău, Cristina Liana Puşcaş şi Dumitru Noane. Volumul a fost realizat cu sprijinul financiar al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Citește mai mult

Colectare de deșeuri reciclabile în Lăzăreni

Primăria Lăzăreni și S.C. Bene Internațional S.R.L., în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT GROUP Bihor, îi invită pe locuitorii comunei să recicleze toate deșeurile de plastic, echipamente electrice și electrocasnice, sticlă de ambalaj, hârtie, carton, materiale lemnoase și metale.

Citește mai mult

6.500 de vizitatori la Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, organizat de AJOFM Bihor

Peste 65 de firme și furnizori de formare profesională, 22 unități de învățământ pre-universitar, cinci universități, șapte instituții publice și peste 6.500 de vizitatori au participat la Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, în 23 – 24 octombrie.

Citește mai mult

Indicatori actualizați pentru mai multe obiective

Toți cei 33 de consilieri prezenți la ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor, care a avut loc marți, au votat în favoarea proiectelor de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți Drumului Apusenilor și DJ 767 A Uileacu de Criș (DN1) – Bălaia – Burzuc – Sârbi (DN19E).

Citește mai mult

Meciuri politice în Consiliul Județean Bihor

Aleșii județeni din PNL și ALDE au introdus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de vineri revocarea consilierilor Sergiu David (PSD) și Grim András (UDMR) din poziția de reprezentanți ai județului Bihor în Adunarea Generală a S.C. Pază și Protecție Bihor S.R.L.

Citește mai mult

Concert caritabil marca Thurzó Zoltán

La sfârșit de săptămână, Biserica Reformată din Olosig va găzdui concertul artistului orădean Thurzó Zoltán. Publicul este invitat să asiste la un duet pian-orgă în cadrul căruia se vor interpreta piese de Bach, Liszt, Chopin, György Kurtág, Gárdonyi Zoltán, Purcell, Rachmaninov, și Cezar Franck.

Citește mai mult

O nouă apariţie editorială de excepţie

Asociaţia Culturală D’ART Oradea prezintă publicului o nouă apariţie editorială de excepţie: volumul electronic „Oradea – Nagyvárad – Großwardein. Peste 100 de momente inedite din istoria aşezării!”. Volumul a apărut cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bihor prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor.

Citește mai mult

În plină campanie electorală, PNL se laudă cu investiția Consiliului Județean Bihor de la Complexul Sportiv ,,Pădurea Neagră”

După ce pe pagina de Facebook a PNL Bihor a fost publicată o postare în care se stipulează că primarul liberal al orașului Aleșd, Ioan Todoca ar fi semnat contractul de execuție pentru Complexul Sportiv ,,Pădurea Neagră”, Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor acuză partidul lui Ilie Bolojan de încercare de manipulare și minciună.

Citește mai mult

Începe distribuirea vaccinului antigripal

În cursul zilei de miercuri, Ministerul Sănătății a trimis Direcţiei de Sănătate Publică Bihor a doua tranșă de vaccin gripal. Cele 7.220 doze vor fi distribuite către unitățile medicale din județ începând cu data de 21 octombrie.

Citește mai mult

Cupa Toamna Orădeană la fotbal

Vineri, începând cu orele 10.00, la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, DGASPC Bihor organizează ediția a XIV-a a Cupei Toamna Orădeană la fotbal, pentru copiii și tinerii din sistemul de asistență si protecție socială.

Citește mai mult

Două compoziţii aparţinând generaţiei romantice

Filarmonica de Stat ne-a obișnuit ca în fiecare joi să pună în scenă un concert simfonic, și nici în această săptămână nu face excepție. Astfel, în 17 octombrie, de la ora 19.00, Sala de concerte „Enescu-Bartók” va prinde viață grație lui Alpaslan Ertüngealp și Alexei Nabioulin.

Citește mai mult

Triplă lansare de carte, cu invitați din Franța

Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor va găzdui, în 22 octombrie, de la ora 17.00, o triplă lansare de carte, la care vor participa oaspeți din Franța. Evenimentul se va desfășura în cadrul manifestărilor literare ,,Punți peste Crișuri” ale Cenaclului Internațional ,,Prietenii Poeziei”.

Citește mai mult

Expoziție de fotografie, în Vadu Crișului

În cursul zilei de vineri, la Centrul de Informare Turistică din Vadu Crișului a avut loc deschiderea unei expoziții cu fotografii, ca parte a proiectului în care Asociația Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor a organizat cursuri foto, sub îndrumarea artistului fotograf Andrei Posmosanu, pentru elevii școlilor din zonă.

Citește mai mult

,,Practici creative de descoperire a secției de artă a Muzeului Țării Crișurilor”, un proiect de care vor beneficia elevi din Bihor

Proiectul intitulat ,,Practici creative de descoperire a secției de artă a Muzeului Țării Crișurilor” mizează pe organizarea de întâlniri cu elevii bihoreni la Secţia de Artă a muzeului, cu scopul de a ,,citi” un tablou ca exerciţiu de creativitate. Acesta se desfășoară în perioada 1 octombrie 2019 – 1 iunie 2020.

Citește mai mult

Cadastrare din bani europeni, în județul Bihor

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 unități administrativ-teritoriale (UAT), printre care se află și șase comune din Bihor.

Citește mai mult

Festivalul Naţional de Artă Naivă, organizat la Oradea, ajunge la cea de-a VI-a ediție

Asociația Artiștilor Naivi din România și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Muzeul Țării Crişurilor (MTC), organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalului Naţional de Artă Naivă. Evenimentul va debuta cu un vernisaj, joi, 17 octombrie, ora 17:30, la sediul MTC.

Citește mai mult

Informare de presă

În conformitate cu dispozițiile art.7 alin. 1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, președintele Consiliului Județean Bihor aduce la cunoștință publică inițierea unui act administrativ cu caracter normativ.

Citește mai mult

Informare de presă

În conformitate cu dispozițiile art.7 alin. 1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, președintele Consiliului Județean Bihor aduce la cunoștință publică inițierea unui act administrativ cu caracter normativ.

Citește mai mult

Proiectul drumului de legătură între Centura municipiului Oradea și Autostrada Transilvania a fost depus spre finanțare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat și depus, marți, 8 octombrie, aplicația de finanțare pentru proiectul ,,Legătura Centura Oradea (Girație Calea Sântandrei) cu Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea pe teritoriul localităților Oradea, Sîntandrei, Borș și Biharia din județul Bihor”, în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Citește mai mult

Azi elev, mâine fermier – un proiect pentru viitor

Beneficiari direcți ai proiectului, 16 elevi de la specializările tehnician veterinar și industrie alimentară din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Salonta, au participat, pe parcursul a 4 zile, la activități care le-au oferit tinerilor șansa de a cunoaște întregul lanț valoric în agricultură, dar și legăturile dintre producție, procesare și marketing.

Citește mai mult

Lumea bună a artei naive se reuneşte la Oradea

Pe 17 octombrie, de ora 17.30, lumea bună a artei naive îşi dă întâlnire la Muzeul Țării Crișurilor. De la colecţionari la pasionaţi de artă şi de la artişti mari şi mici la iubitori de frumos, toată lumea are aceeaşi destinaţie: Festivalul Naţional de Artă Naivă.

Citește mai mult

Pe urmele lui Czárán Gyula

Asociația Eco-Mountain Transylvania va organiza, pe 12 octombrie, cea de-a XIII-a ediție a turei memoriale ,,Pe urmele lui Czárán Gyula”. 40 de persoane s-au implicat în organizarea evenimentului sportiv, care va avea loc în Defileul Crișului Repede.

Citește mai mult

Reciclare cu surprize

Primăria Sânmartin și Bene Internațional S.R.L, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT GROUP Bihor, invită locuitorii comunei să recicleze deșeurile. Participanții care predau cantități de peste 150 de kilograme vor primi, pe loc, un premiu special.

Citește mai mult

Un festival într-un proiect european

Municipiul Marghita a câştigat 12 proiecte cu finanţare europeană, iar alte 22 se află în evaluare. În cadrul unuia dintre proiectele câştigate, autorităţile locale vor achiziţiona o scenă mobilă. Aceasta va fi utilizată la sfârşit de săptămână, când în municipiul de pe Valea Barcăului se vor organiza festivalul Toamna Marghitană, dar şi Zilele Municipiului Marghita.

Citește mai mult

O expoziție de produse agricole

La sfârșitul lunii septembrie, în cadrul Târgului de Toamnă „Bătutul Nucilor”, Asociația Pensionarilor din Valea lui Mihai a organizat o expoziție de produse agricole a întreprinzătorilor din zonă. Evenimentul a beneficiat desprijinul Consiliului Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

Cenaclu literar, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din subordinea Consiliului Județean Bihor, împreună cu Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, marchează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice prin organizarea evenimentului intitulat ,,Cenaclul Literar Barbu Ștefănescu Delevrancea”.

Citește mai mult

N.O.R. leagă generații

Finalul lunii septembrie a fost unul memorabil pentru fanii genului rock. N.O.R. a lasat, săptămâna trecută, în Cetatea Oradea, primul full album al trupei, ,,Julia Set”.

Citește mai mult

Cooperare între ABA „Crişuri” și ISU ,,Crişana”, în cadrul unui exercițiu organizat în Cheresig

Un exerciţiu de cooperare a Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) „Crişuri” cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ,,Crişana” al judeţului Bihor pentru gestionarea situaţiei de urgenţă provocată de producerea unei poluări accidentale pe râul Crișul Repede a avut loc joi, pe raza localității Cheresig, comuna Toboliu.

Citește mai mult

Bihorenii sunt invitați să redescopere peisajele legendare ale munților Apuseni

Acțiunea de la sfârșitul săptămânii a avut ca scop familiarizarea participanților cu tehnicile de ghidaj turistic și cu produsele locale de turism. Întâlnirea a avut loc în satul de vacanță Vârtop, una dintre destinațiile turistice cunoscute ale județului Bihor, unde participanții au început ziua cu un mic dejun energizant și proiecții ale tuturor filmelor de promovare ale județului și ale destinațiilor realizate până în prezent.

Citește mai mult

Discuții pe buget

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului pe 2019 prevedea ca din suma de 5.564.000 lei alocată din sume defalcate din TVA județului Bihor prin rectificarea bugetului de stat, câte 101.000 lei să fie alocate UAT Ștei și Nucet, care și-au asumat implementarea Programului pentru școli al României.

Citește mai mult

Plângeri penale pe numele lui Gheorghe Pașc

Atât președintele Consiliului de Administrație, cât și actualul manager interimar al Regiei Autonome Aeroportul Oradea au formulat plângeri penale la instituțiile abilitate după ce fostul director Gheorghe Pașc a prezentat public informații și documente cu caracter confidențial.

Citește mai mult

Concurs organizat pe procedură la Aeroportul Oradea

Într-o conferință de presă susținută vineri, președintele Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroport Oradea a explicat că procedura privind concursul de selecție dosare pentru funcția de director general, rămasă vacantă după ce, Gheorghe Pașc și-a înaintat demisia, s-a realizat în conformitate cu prevederile legale.

Citește mai mult

Acord de parteneriat pentru salvarea Crişului Repede

În luna septembrie, Agenţia de Management al Destinaţiei din subordinea Consiliului Judeţean Bihor, Inspectoratul Județean de Poliție, Garda Națională de Mediu și SC Pază și Protecție Bihor SRL au semnat Acordul de parteneriat pentru demararea proiectului „Realizare și montare sistem de supraveghere în vederea monitorizării zonelor unde se aruncă ilegal deșeuri pe cursul Crișului Repede”.

Citește mai mult

Se constituie o comisie de anchetă

Pentru a analiza veridicitatea tuturor incriminărilor lansate în spaţiul public de fostul director al Aeroportului Internaţional Oradea, care şi-a încetat mandatul la 2 septemrie 2019, conducerea Consiliului Judeţean Bihor a decis constituirea de urgenţă a unei comisii de verificare a situației reale de la Aeroportului Internațional Oradea.

Citește mai mult

Aniversare 80 de ani

Fundația Rock Filarmonica organizează spectacolul ,,Sonet Bihorean” cu prezentarea cărții Sonet a poetului Gheorghe Pituț. Evenimentul, care va avea loc în 24 septembrie, la statuia poetului din Beiuș, este sprijinit de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Citește mai mult

A început Târgul Vinul şi Pâinea!

Micii antreprenori din judeţele Bihor şi Hajdú-Bihar, care utilizează tehnici tradiţionale de producţie îşi expun produsele la Târgul Vinul şi Pâinea organizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Crearea și dezvoltarea unei rețele transfrontaliere policentrice de formare și suport în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdú-Bihar”.

Citește mai mult

Încep cursurile de formare profesională

În cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea unei rețele transfrontaliere policentrice de formare și suport în vederea creșterii calității serviciilor turistice și meșteșugărești din județele Bihor și Hajdú-Bihar”, Agenția de Management al Destinației Bihor, împreună cu partenerii săi, vor organiza cursuri de formare/specializare pentru 1020 de persoane.

Citește mai mult

Good Chefs Oradea, ediția I

Asociația Culturală D’Art este inițiatorul proiectului Good Chefs Oradea, în cadrul căruia, joi seara, a avut loc prima întâlnire de lucru a reprezentanților industriei ospitalității și ai furnizorilor de servicii gastro și conexe din județul Bihor. Printre susținătorii proiectului se află Consiliul Județean Bihor, care, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a sprijinit organizarea primei ediții a întâlnirii.

Citește mai mult

Informare de presă

Miercuri, în conformitate cu dispozițiile art.7 alin. 1 și 2 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată cu modificările și completările ulterioare, Președintele Consiliului Județean Bihor aduce la cunoștință publică inițierea actului administrativ cu caracter normativ.

Citește mai mult

3.601 șomeri în județul Bihor

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor erau înregistrați 3.601 șomeri, din care 1.900 femei, rata șomajului fiind de 1,35%, a anunțat directorul Békési Csaba.

Citește mai mult

Deschiderea stagiunii la Filarmonica de Stat Oradea

Artiștii Filarmonicii de Stat ne-au obișnuit, ca în fiecare an, să deschidă stagiunea cu un concert special. Spre deosebire de structura obişnuită a concertelor simfonice, reprezentația de joi seara, propune publicului amator spre audiere o capodoperă a literaturii vocal-simfonice, „Carmina burana”, lucrarea compozitorul neoclasic german Carl Orff.

Citește mai mult

Cicloturism în Apuseni

Agenția de Management al Destinației Bihor și Discover Bihor organizează, în 28 septembrie, o nouă tură de cicloturism, pe un traseu cu o lungime de aproape 30 de kilometri, în Parcul Natural Apuseni.

Citește mai mult

Live Cooking Show la ,,Good Chefs Oradea”

Prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii, producătorilor și distribuitorilor de produse și servicii gastro şi conexe din Bihor va oferi, pe lângă degustările a zeci de bunătăți tradiţionale şi prezentările de produse şi servicii exclusiv din judeţ, și un Live Cooking Show (nr. demonstrație live de gătit), marca Paul „The Inkchef” Siserman şi Adrian Neag.

Citește mai mult

Misiuni de acordare a primului ajutor calificat

În perioada 14 iunie-16 septembrie, pompierii militari bihoreni au acționat pentru acordarea primului ajutor victimelor situațiilor de urgență produse în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, suplimentând, alături de colegi din alte 22 de județe, efectivele de salvatori de pe litoralul românesc.

Citește mai mult

Zilele Sportului pe Valea Crișului

Sâmbătă după masa, la Vadu Crișului, foștii fotbaliști ai echipei din localitate s-au întâlnit, în cadrul unui amical, cu actualii jucători care, după patru etape, sunt pe locul doi în seria 1, liga a V-a a campionatului județean. Întâlnirea s-a desfășurat cu sprijinul DDIP Bihor în cadrul proiectului „Zilele Sportului pe Valea Crișului Repede”.

Citește mai mult

Critical Mass, un eveniment doar pentru cei mari

În 21 septembrie, Asociația Pro Bikers Oradea organizează o nouă ediție a evenimentului Critical Mass, marcând, astfel, Săptămâna Mobilității Europene. Participanții trebuie să aibă minim 14 ani, întrucât legislația nu permite celor mai mici să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe șosea.

Citește mai mult

Sezonul Expozițional Quark Gallery

Quark Gallery vă invită, vineri, 13 septembrie, de la ora 19:00, la sediul din Cuza Vodă 21/A, Oradea, la cea de-a doua expoziție a artistului Furák Pop László, „To whom it may concern”, care îl are drept curator pe David-Aron Indig.

Citește mai mult

Pregătiri pentru Festivalul Fux al teatrelor de păpuși profesioniste maghiare din Transilvania

Între 1-5 octombrie, Trupa Lilliput a Teatrului Szigligeti organizează a patra ediție a Festivalului Teatrelor de Păpuși Profesioniste Maghiare din Transilvania. Întâlnirea, care poartă numele unei mari personalități, Paul Fux, a programat, în această perioadă, 24 spectacole ale celor 17 trupe prezente, două evenimente speciale, dezbateri tip masă rotundă, dar și o conferință de teatru de păpuși.

Citește mai mult

Sport și fapte bune

37 de elevi din clasele 0 – IV ai Școlii Generale nr. 1 Căpâlna au început școala fără să își mai facă griji cu privire la achiziționarea rechizitelor, mulțumită unui grup de bicicliști cu inimă mare.

Citește mai mult

În premieră în judeţul Bihor şi în ţară

În a doua parte a lunii octombrie 2019, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor în calitate de partener al proiectului CARRER – ,,Rețea transfrontalieră pentru susţinerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță” – ROHU 331, vă invită să participaţi la ,,Târgul de cariere” activitate a proiectului, realizată în premieră în judeţul Bihor şi în ţară. Proiect finanţat din FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Interreg V-A România-Ungaria.

Citește mai mult

Organizatorii ,,D’ale porcului” lansează un nou proiect, ,,Good Chefs Oradea”

Asociația Culturală D’art Oradea, organizatorul deja celebrului festival – concurs ,,D’ale porcului”, va aduce împreună, pentru prima dată, reprezentanții industriei ospitalității și ai furnizorilor de produse și servicii gastro și conexe din județul Bihor. Acest demers face obiectul proiectului ,,Good Chefs Oradea”, sprijinit de Consiliul Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte și Agenția de Management a Destinației.

Citește mai mult

Tirul cu arcul promovează camaraderia şi performanţa

Circa 2.000 de copii şi tineri din 13 localităţi bihorene au participat la atelierele interactive iniţiate vara aceasta de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor. Iniţiativa face parte dintr-un proiect finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, denumit sugestiv ,,Coechipier, antrenor şi mentor” şi destinat încurajării tinerilor să facă sport.

Citește mai mult

Debut de an școlar la liceul tehnologic din Cadea

O nouă serie de elevi a început școala în sistem dual, la liceul tehnologic din Cadea. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Bihor și ai Asociației Bihor West Professional, direct răspunzători cu implementarea sistemului de învățământ profesional dual, tot mai mulți copii aleg să învețe o meserie.

Citește mai mult

Rezultate foarte bune la primul concurs oficial

La Campionatul Naţional de tir cu arcul pentru seniori şi juniori mari, sportivii de la CS Redpoint au obţinut rezultate foarte bune pentru vârsta şi experienţa acumulată. Pe lângă faptul că a fost prima competiţie oficială, câțiva dintre arcași au concurat la o categorie de vârstă superioară.

Citește mai mult

Folk pentru orădeni

Cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Folk Pro Lirica Oradea va fi organizată în Amfiteatrul din Cetatea Oradea și urmează să se desfășoare pe parcursul a două zile, în 21 și 22 septembrie.

Citește mai mult