Știri

Raliul fără frontiere, promotor al regiunii Bihor-Hajdú-Bihar

Pe 21 și 22 iunie, filiala Bihor a Retromobil Club România va organiza, cu sprijinul, Consiliului Județean prin Fundația Bihor-Hajdú-Bihar, etapa a III-a a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice. Primul start va avea loc pe 21 iunie, în Cetatea Oradea, iar festivitatea de premiere va avea loc pe 22 iunie, în Ungaria.

Citește mai mult

Pas important în managementul deșeurilor

Reprezentanții primăriilor în Adunarea Generală a Acționarilor A.D.I. Ecolect Group au votat, vineri, Regulamentul de Salubritate al județului, în baza căruia autoritățile locale vor putea adopta propriul regulament, luând în considerare specificitatea localităților.

Citește mai mult

Big Brother în zonele turistice din județ

Executivul județean va iniția un proiect pilot pentru supravegherea zonelor turistice de pe Crișul Repede. Imediat ce vor identifica zonele de risc, autoritățile județene vor putea instala un sistem de supraveghere menit să reducă fenomenul de poluare în zonele cu potențial turistic.

Citește mai mult

În curând începe Microstagiunea!

Evenimentul debutează pe 17 iunie, de la ora 19, cu comedia „Beznă de mină” de Csaba Székely. În 18 iunie, trupa Szigligeti invită publicul la drama „Catullus” de Milán Füst, un spectacol jucat în două spații diferite ale Studioului.

Citește mai mult

Pe pășune, festivalul dintre râuri

Aflat la prima ediție, ,,Pe pășune fest”, organizat de G.A.L. Pădurea Craiului, Asociația Orizont Verde, Agenția de Management al Destinației Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și Primăria Roșia, a adus în zona între râuri din Roșia, renumiți meșteri populari din regiune.

Citește mai mult

Au sărbătorit copilăria

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor a organizat vineri dimineața, un program cultural-artistic dedicat copiilor care beneficiază de o măsură specială de protecție în sistem rezidențial public, în cadrul centrelor de plasament aflate în structura proprie, respectiv copiilor care beneficiază de o măsură specială de protecție la asistent maternal profesionist.

Citește mai mult

Liniştea din sufletul meu

Miercuri seara, Muzeul Ţării Crişurilor va fi gazda vernisajului unei expoziţii semnată de artistul plastic taiwanez Chen Ching-Jung. Evenimentul cultural de excepţie va avea loc în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului European Music Open.

Citește mai mult

Proiect privind extinderea rețelei de gaz în județ

Consiliul Județean Bihor va acorda sprijin financiar pentru întocmirea studiilor de fezabilitate privind extinderea rețelei de gaz în microregiuni. Pe Valea Ierului, 9 UAT-uri se vor asocia într-o formă organizată, iar în zona Aleșd, 20 de comune și orașul Aleșd vor înființa, cu acest scop, A.D.I. Urban Rural.

Citește mai mult

Masă rotundă dedicată proiectelor de investiții

Reprezentanți ai mediului de afaceri francofon, dar și diplomați s-au arătat interesați de posibilitățile de investiții în județul Bihor. În cadrul unei întâlniri cu președintele Consiliului Județean, desfășurată miercuri, invitații s-au familiarizat cu strategia autorităților județene privind dezvoltarea oportunităților de afaceri în Parcurile Industriale, dar și turism.

Citește mai mult

Informare corectă

Reprezentanții Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea, dar și cei ai companiei Tarom solicită autorităților locale o informare corectă a publicului privind indemnizațiile membrilor CA, dar și tarifele practicate pentru zborurile Oradea-București.

Citește mai mult

Modificări la Aeroportul Oradea

Susținerea cheltuielilor cu Poliția de Frontieră, Vamă, SRI și Poliția Transporturi, instituții ce își desfășoară activitatea în cadrul Aeroportului Oradea se va face în baza unui plan de afaceri ce urmează să fie avizat de Consiliul de Administrație.

Citește mai mult

Cultura, ,,taxată” de consilierii PNL

Proiectul de hotărâre care ar permite celor două teatre din Oradea să își desfășoare activitatea, pe perioada reparațiilor, la Filarmonica de Stat a picat, pentru a doua oară consecutiv, din cauza faptului că toți liberalii din Consiliul Județean Bihor, cu excepția lui Sebastian Lascu, au votat împotrivă la ședința ordinară de marți. Astfel, publicul orădean amator de cultură ar putea fi privat de spectacole de teatru pentru câteva luni.

Citește mai mult

Antalya, direct de la Oradea

Începând de joi, 13 iunie, o aeronavă Boeing 737-800, aparținând companiei turce Corendon, va opera cursele charter spre Antalya angajate, până în 5 septembrie, de agenția Paralela 45.

Citește mai mult

Mai aproape de autostradă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de proiectare și executie pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania, secțiunea Suplacu de Barcău – Borș, mai exact a Loturilor 1 și 2, în lugime totală de 54,9 kilometri.

Citește mai mult

Ultimele Tweet-uri

Urmați-ne pe rețelele sociale