Instituții subordonate

„Maşinile” lui Leonardo da Vinci sunt expuse la Muzeul Ţării Crişurilor

Expoziţia interactivă Invenţiile unui geniu. „Maşinile” lui Leonardo da Vinci s-a arătat la față, pentru prima dată în județul Bihor, la un vernisaj la care au avut acces doar oficialitățile și presa. Publicul este așteptat să vadă și să interacționeze cu invențiile care poartă semnătura artistului începând de sâmbătă, 17 martie, la Muzeul Ţării Crişurilor.

Citește mai mult

Leonardo, mai aproape de realitate

Peste 5000 de desene cu explicații, multe indescifrabile. Acesta este conținutul celor 40 de volume ale Codexului lui Leonardo da Vinci. 25 de ani a studiat și cercetat munca geniului florentin, iar acum echipa condusă de Gabriele Niccolai va organiza, la Muzeul Țării Crișurilor, un eveniment în care vor fi prezentate cele mai reprezentative proiecte ale lui Leonardo.

Citește mai mult

Eternul feminin, sărbătorit la Filarmonica de Stat

Joi, de la ora 19, în sala „Enescu-Bartók” va avea loc un program special cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, care va fi oferit de orchestra simfonică, sub bagheta dirijorului, maestrul Romeo Rîmbu. Melomanilor li s-au pregătit două lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Don Giovanni şi Concertul nr. 1 pentru flaut şi orchestră în Sol major, K. 313.

Citește mai mult

Ultimele Tweet-uri

Urmați-ne pe rețelele sociale