Conform programului anunțat de reprezentanții teatrului orădean, accesul publicului în sală se va face cu respectarea mai multor reguli. „Este obligatorie purtarea măștii (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului (de la intrarea în foaier, până la părăsirea clădirii). Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional la intrare și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) și temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru. Spectatorii sunt rugați să mențină distanțarea de minimum 1,5 m între persoane în zonele de acces, la toalete și la ieșirea din teatru. Distanța dintre scenă și spectatori trebuie să fie de minimum 3 metri, motiv pentru care primul rând de scaune este blocat. Ieșirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ușile de evacuare”, transmite Ramona Nemeș, secretar PR.

Un program pentru întreaga familie

Programul lunii octombrie debutează cu premiera spectacolului 1+1=1, o creație inedită a echipei Trupei Arcadia, recomandată copiilor cu vârsta mai mare de 12 ani. Duminică, 11 octombrie, de la orele 11 și 19, la Sala Arcadia se prezintă spectacolul non-verbal realizat în întregime cu proiecție și elemente de video mapping. Marți, 13 octombrie, de la ora 19, copiii cu vârsta de peste 3 ani sunt invitați să o însoțească pe Scufița Roșie care pornește spre bunica ei și va avea parte de numeroase peripeții. Joi, 15 octombrie, de la ora 18, la Sala Arcadia, va avea loc spectacolul Dor și drag de cântec, susținut de Ansamblul Artistic Profesionist Crișana. „Vineri, 16 octombrie de la ora 19, tot la Sala Arcadia, îi invităm pe copiii care îndrăgesc poveștile emoționante să participe la spectacolul Frumoasa și Bestia, iar sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 11, la Cenușăreasa. Joi, 22 octombrie și duminică, 25 octombrie, de la ora 19, la Sala Arcadia, are loc premiera spectacolului Trei femei înalte de Edward Albee, regia Diana Păcurar. Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta mai mare de 16 ani”, anunță Ramona Nemeș. Vineri, 30 octombrie, de la ora 19, și sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 11, la Sala Arcadia este programat spectacolul Pinocchio, iar în 31 octombrie, de la ora 18, va avea loc spectacolul-proiecție 1+1=1. Luna octombrie se încheie cu premiera Moștenirea norocului de Thanasis Papathanasiou și Mihalis Reppas, în regia lui Radu Nichifor.

Spectacolele „Creștini” (luni, 5 octombrie, ora 19, Sala Mare a Teatrului Regina Maria), „Leonce și Lena – Concert” (joi, 8 octombrie, ora 19), „Visul unei nopți de vară – scenele meșteșugarilor” (vineri, 9 octombrie, ora 20 – Pontonul Cetății) se anulează, iar spectacolul Ansamblului Crișana „Drag mi-i cântecul și jocul” a fost reprogramat, și va avea loc miercuri, 28 octombrie, de la ora 18, la Sala Arcadia.

News Bihor