Joi, 24 septembrie, Drum Asfalt S.R.L., Trameco S.A. și Constructorul Sălard S.R.L vor demara lucrările de reabilitare la fostul sediu al Palatului de Finanțe, situat pe strada Republicii nr. 35. „Se va pune la dispoziția constructorului amplasamentul obiectivului de investiții în vederea desfășurării tuturor activităților specifice necesare. Lucrările se derulează în baza autorizației de construire cu nr. 2912/20.12.2019, eliberată de Primăria Municipiului Oradea”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții autorității publice județene.

Consiliul Județean Bihor a atribuit contractul de lucrări aferent obiectivului de investiții „Reparații capitale sediul Consiliului Județean Bihor, localitatea Oradea, str. Republicii, nr. 35” asocierii formată din Drum Asfalt S.R.L. (lider), Trameco S.A. și Constructorul Sălard S.R.L. (asociați), a cărei ofertă a fost declarată câștigătoare, cu prețul 24.886.682,96 lei cu T.V.A. La finele lunii august, președintele Pásztor Sándor a transmis că ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în luna septembrie, iar termenul pentru finalizarea investiției este de 31 luni.

Imobilul, clasificat monument istoric, are regim de înălțime D+P+2E (demisol, parter, etaj 1, etaj 2) și arie desfășurată 4747,31 mp. În urma lucrărilor, clădirea se va mansarda, iar aria desfășurată va crește la 5363,91 mp. Constructorii vor realiza lucrări de consolidare locală,  intervenții la șarpanta existentă și la fațade, recompartimentări și finisaje interioare, instalații electrice de utilizare și curenți slabi, instalații sanitare, termice/răcire și ventilații, instalații de securitate la incendiu, execuția de lifturi pentru deservirea personalului și a mărfurilor, sistematizare pe verticală (accese, alei, parcări, spații verzi).

News Bihor