Consiliul Județean Bihor a anunțat că, marți, 15 septembrie, a fost semnat contractul de lucrări privind construirea unui centru modern de transfer călători în Municipiul Beiuș. Contractul a fost atribuit asocierii formată din Evalstar Serv S.R.L. (lider) și Biroul Individual de Arhitectură Dărăban Radu-Ioan (asociat), a cărei ofertă a fost desemnată câștigătoarea, cu prețul de 895.582,13 lei (fără TVA). „Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 2 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 5 luni pentru execuție lucrări. Prețul convenit pentru contractul de lucrări este defalcat astfel: servicii de proiectare și asistență tehnică 42.272,00 lei (fără TVA) și execuție lucrări 853.310,13 lei (fără TVA)”, a declarat directorul ADD Bihor, Vitályos Barna.

Un centru modern pentru călători

În cadrul centrului de transfer vor funcționa birouri de informații, săli de așteptare, grupuri sanitare, peroane, parcări, însă vor fi înființate și spații pentru derularea activităților comerciale. „Este investiție cât se poate de utilă pentru Municipiul Beiuș, necesară din mai multe considerente. În primul rând, Beiuș are peste 4.000 de elevi înscriși în cele 4 unități de învățământ, din care 2/3 provin din zonele limitrofe. Există câteva unități ai căror angajați fac naveta spre Beiuș, astfel se vor crea condiții moderne pentru transportul acestora. Și de asemenea, noul centru de transfer călători va rezolva și accesul turiștilor spre Arieșeni, Padiș, Chișcău, Meziad, Stâna de Vale, întrucât nu toți vizitatorii vor avea un mijloc de transport propriu. Colaborarea cu Consiliul Județean, cu ADD în mod deosebit, a fost una eficientă, iar investițiile care s-au făcut de administrația județeană prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, ating bugetul Beiușului pe un an calendaristic”, a spus primarul Petru Mlendea-Căluș.

Finanțarea investiției este asigurată din fondurile Consiliului Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă. „În aceste zile, semnăm primele contracte de lucrări pentru centrele de transfer pe care ne-am angajat să le finanțăm în municipiile Beiuș, respectiv Marghita. În perioada următoare se vor definitiva documentațiile pentru municipiul Salonta și orașul Săcueni”, a precizat președintele Pásztor Sándor. Potrivit conducerii ADD, pentru obiectivul „Construire autogară în Municipiul Beiuș”, până la data de 17.06.2020 (termen limită), au fost depuse trei oferte.

News Bihor