„Pregătiți-vă să întâmpinați primele zile arămii și încă blânde ale anotimpului autumnal îndrăgostiți, veseli, conspirativi, altruiști, receptivi, decadenți, intrigați, adolescentini, o diversitate de stări și situații, ce deschid orizonturi imaginare nemărginite și creează libertatea de a visa.” Acesta este îndemnul trupei Iosif Vulcan, care a transmis, luni, programul lunii septembrie. Actorii au pregătit șapte spectacole ce vor fi accesibile atât în Cetatea Oradea cât și în spațiul virtual.

Programul lunii septembrie:

Marți, 8 septembrie, de la ora 20, pe scena mobilă, amplasată în Cetatea Oradea, este programat spectacolul muzical „Îndrăgostiții din Ancona”, de Vajda Katalin, în regia lui Andrei Mihalache.

Marți, 15 septembrie, ora 20, pe scena mobilă din Cetate are  loc spectacolul „Capcana lui Hamlet”, o adaptare după Nedialko Yordanov, în regia lui Petru Vutcărău.

Joi, 17 septembrie, ora 20:30, în Amfiteatrul din Cetate, altruismul unor animăluțe simpatice vă vor surprinde, mai ales când va fi alternat de egoismul și opacitatea umană, în spectacolul „O poveste foarte simplă”, de Maria Lado, în regia Elvirei Rîmbu.

Sâmbătă, 19 septembrie, ora 20, pe scena mobilă va avea loc spectacolul „Creștini”, de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban. Pentru rolul Joshua, Răzvan Vicoveanu a primit o nominalizare la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”, la cea de-a XXVIII-a ediţie a Premiilor Uniter.

Duminică, 20 septembrie, ora 19, va fi transmis, online, spectacolul „Șarpele în iarbă”, o poveste plină de intrigă și suspans, scrisă de Alan Ayckbourn și regizată de Sebastian Lupu.

Joi, 24 septembrie, de la ora 20, în Amfiteatrul din Cetatea Oradea se va juca spectacolul „Domnișoara Iulia”, un text considerat o capodoperă a scriitorului August Strindberg, regizat de Alexandru Weinberger-Bara.

Marți, 29 septembrie, de la ora 20, pe scena mobilă este programat „Profu’ de franceză”, un spectacol original, vesel și plin de viață, adaptare de Matei Mircioane după Tudor Mușatescu, în regia lui Dan Mirea.

Veres Diana