Organizată de 16 ani în Oradea, ediția din 2020 a Carnavalului Florilor se va muta într-o nouă locație. Agenția de Management al Destinației din subordinea Consiliului Județean Bihor a anunțat că, planificată să aibă loc, inițial, în Oradea, manifestarea, ce include și caravana carelor alegorice, nu se va mai desfășura în municipiul reședință de județ. „În urma unor consultări cu factori implicați, respectiv comisia de specialitate din cadrul Primăriei Oradea, aceasta nu și-a dat avizul pentru organizarea evenimentului, datorită numărului tot mai mare de cazuri noi de Covid-19 în Oradea și județul Bihor. După discuții cu partenerii din Ungaria, dar și specialiști din cadrul DSP Bihor, IJP Bihor, Jandarmeria Bihor, s-a luat decizia organizării evenimentului pe terenul de fotbal din localitatea Borș”, au anunțat reprezentanții AMD Bihor.

Carele alegorice vor străbate Valea Ierului, fără a trece prin Oradea

Caravana Florilor va traversa Valea Ierului, pe o distanță de 54 de kilometri, fără a se opri în Oradea. Itinerarul celei de-a XVII-a ediții cuprinde localitățile Borș, Biharia, Tămășeu, Roșiori, Diosig, Săcueni, Adoni și Tarcea, Valea lui Mihai. Orădenii și locuitorii din zona metropolitană vor putea admira însă, cele trei care alegorice, sâmbătă, 22 august 2020, în intervalul orar 10-14, pe trenul de fotbal din comuna Borș. „În urma consultării cu instituțiile județene de specialitate dorim să subliniem faptul că în toate locațiile amintite vom urmări îndeplinirea condițiilor legale privind distanțarea socială, dar îi rugăm pe toți cei interesați să participe la eveniment, să poarte mască de protecție, să respecte normele privind distanțarea socială și să evite aglomerarea. Accesul vizitatorilor pe terenul de fotbal din Borș se face într-un număr limitat și doar în urma unui triaj. De asemenea, la punctul de intrare, vizitatorii sunt rugați să poarte masca și să păstreze distanța de 2 metri față de ceilalți. Rugăm participanții să folosească doar aleile marcate corespunzător, și punctele de acces semnalizate (intrare-ieșire) separat”, transmit organizatorii.

Programul evenimentului:

Sâmbătă – 22.08.2020,

Locație: Borș

10:00 – 14:00 Carele alegorice vor staționa pe terenul de fotbal din Borș

14:00 Pornirea convoiului spre Valea lui Mihai

Carele alegorice vor traversa/staționa în următoarele localități 

15:00 – 15:30, Biharia

16:00 – 16:30, Tămășeu

17:00 – 17:30, Roșiori

18:00 – 18:30, Diosig

19:00 – 19:30, Săcuieni

20:00 – 20:30, Adoni și Tarcea

21:00 –  Sosire la Valea lui Mihai

Duminică – 23.08.2020

Locație: Valea lui Mihai

08:30 Cele trei care alegorice pot fi admirate în parcarea de pe str. Republicii, unde în paralel vor avea loc festivitățile dedicate împlinirii a 750 de ani de la prima atestare documentară a localității Valea lui Mihai.

19:00 Carele alegorice vor porni spre Debrețin

Veres Diana