Prima zi a raliului „Drumul Vinului 2020” a testat fiecare din cele 30 de echipaje prezente la start. „Ploaia le-a dat bătăi de cap unora. Au fost forțați fie să meargă mai prudent, fie să oprească pentru a soluționa probleme tehnice. Însă au recuperat distanța și timpul ceea ce le-a permis să fie prezenți la start și în cea de-a doua zi a competiției”, ne-a spus Rencsik Ottó, organizatorul raliului. 

Sâmbătă dimineața, administratorul județului Bihor, Szabó József, a dat startul concursului. Și această zi a adus provocări pentru că cele 30 de echipaje au avut de parcurs distanțe mai mari, pe drumuri din zone montane. Traseul propus de organizatori pentru cea de-a treia etapă a fost Oradea-Otomani, pe o distanță de aproximativ 103 km. Ultima etapă aduce noi provocări echipajelor. Revenirea la Oradea se face pe un traseu de 112 km, la o altitudine de 300 metri, pe Valea Bistrei, și cuprinde localitățile Otomani-Marghita-Pădurea Neagră-Aleșd-Oradea.

După prima zi a raliului, în clasamentul general conduce echipajul format din Ciprian Vulpe/Răzvan Cătană cu Dacia 1310 Break (1989), înmatriculată în județul Olt, urmat de două echipaje din București: Dragoș Dobre/Sînziana Dobre cu un autoturism VolksWagen Golf MK1 din 1984, respectiv Ruxandra Tudoraș/Eduard Tudoraș cu Trabanat 601, an de fabricație 1981.

Și la ediția 2020 a evenimentului Raliul „Drumul Vinului” principalul partener este Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Management al Destinației și Discover Bihor.

Veres Diana