„Dacă până acum, concursul a făcut parte din Festivalul de Teatru Scurt, ediția din acest an este un eveniment de sine stătător, iar textele propuse vor fi citite și apreciate de către un juriu alcătuit exclusiv din actori ai Trupei Iosif Vulcan”, transmite conducerea teatrului orădean.

Criterii pentru jurizare

Autorii vor avea libertatea să opteze pentru orice tematică, însă unul dintre criteriile de jurizare se referă la numărul personajelor. „Încurajăm trimiterea textelor scrise pentru 1, 2 sau 3 personaje, într-un singur act, care au maximum 25 de pagini (aproximativ 50.000 caractere fără spații). Nu sunt admise dramatizări, nici piese care au fost deja publicate sau reprezentate”, spun reprezentanții instituției de cultură. Lucrările vor fi trimise pe adresa Teatrului Regina Maria, cu mențiunea: „Pentru concursul de creație dramatică – ediția 2020”, până la data de 15 august 2020 (data poștei). Participanții pot propune mai multe texte, ce vor trimise într-un singur exemplar, fără a fi semnat, iar pe colet nu se va menționa numele și adresa expeditorului. În colet se va introduce, totuși, un plic sigilat, care va conține datele de contact ale autorului (nume, adresă și număr de telefon) și un motto ce trebuie să apară și pe prima pagină a lucrării, servind drept element de recunoaștere. Membrii juriului vor deschide plicul, numai după desemnarea câștigătorului. 

Rezultatele concursului vor fi anunțate până la sfârșitul lunii august, iar primele trei texte selectate vor fi incluse în repertoriul Teatrului Regina Maria, ca spectacole lectură. „Anul acesta nu se acordă premii în bani, însă în urma votului publicului și a recomandărilor Consiliului Artistic, unul dintre cele trei texte finaliste va sta la baza unui spectacol din repertoriul Trupei Iosif Vulcan”, spune conducerea Teatrului Regina Maria.

Veres Diana