Teatrul Szigligeti repornește activitatea pentru public, pentru început, în mediul online. Orădenii sunt invitați, duminică, la premiera absolută a unui spectacol conceput pentru o transmisiune în direct.

Producția „Y”, un proiect unic în România, va fi prezentată pe platforma eventim.ro, și va putea fi vizionată, exclusiv, în timpul transmisiunii, prin introducerea unui cod unic pe care, spectactorii îl pot achiziționa tot pe această platformă. Spectacolul este scris și regizat de Balogh Attila și Benedek Zsolt.

În zilele de 2, 3 și 4 iulie, va urca pe scenă trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare, care va prezenta spectacolul „Paravarieté”, în regia lui Balázs Attila. În 5 iulie (sau dacă se anunță condiții meteo nefavorabile, 6 iulie), orchestra Ansamblului Nagyvárad pregătește un concert din cele mai îndrăgite melodii din stagiunea trecută. Ansamblul urcă pe scena Teatrului de Vară încă o dată, în 5 august, cu spectacolul folcloric „Când ciobanul …”

„În iulie, vă așteptăm la primele spectacole cu public, organizate în aer liber, în Teatrul de Vară din incinta Cetății Oradea. Sâmbătă, 11 iulie (sau în caz de ploaie, 12 iulie) marcăm a 50-a reprezentație a spectacolului de mare succes „Floare de mină” de Székely Csaba”, a precizat Biró Árpád Levente, referent artistic. Spectacolul revine pe scenă, sâmbătă, 25 iulie (sau 26 iulie). „Beznă de mină” se joacă în 17 iulie și 1 august (sau în caz de ploaie, în 24 iulie, respectiv 2 august). În cazul în care, spectatorii doresc să vizionaeze unul dintre aceste două spectacole cu titrare în limba română, sunt rugați să semnaleze acest lucru în momentul rezervării biletului la casierie, sau printr-un mesaj trimis pe pagina de facebook Teatrul Szigligeti Oradea.

Mădălina Venter