Joi, de la ora 19.30, melomanii sunt așteptați în curtea Episcopiei Romano – Catolice, la un concert simfonic în aer liber. Evenimentul, organizat de Filarmonica de Stat Oradea, va fi condus de maestrul Romeo Rîmbu, iar solistul este Remus Rîmbu la vioară.

Orchestra simfonică a Filarmonicii pregătește un program deosebit pentru concertul următor. Programul cuprinde „Simfonia nr. 34 în Mi bemol major” de M. Haydn, ,,Simfonia în la minor ” de C. D. von Dittersdorf, ,,Valse triste, op. 44” de J. Sibelius, ,,Introducere și rondo capricciosode Ch. C. Saint-Saëns și ,,Csárdás” de V. Monti. ,,La acest concert, îi așteptăm, în primul rând, pe abonații noștri, pe care îi rugăm respectuos, să își ocupe locurile până la 19.20. La fața locului, în limita locurilor rămase disponibile, se vor vinde bilete la un preț de 20 lei”, a precizat conducerea Filarmonicii.

Evenimentul va fi organizat, cu respectarea măsurilor și regulilor dispuse în perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19. La intrare, se va face termoscanarea spectatorilor, care vor avea obligația purtării măștilor pe durata concertului (maximum 60 de minute, fără pauză). Scaunele vor fi situate la o distanță de 2 m, iar spațiul, în care se va desfășura evenimentul, va fi delimitat. În cazul nerespectării condițiilor de participare enunțate, organizatorul își rezervă dreptul de a interzice intrarea în spațiul dedicat evenimentului.

Mădălina Venter