Însoţit de primarul din Aleşd, Ioan Todoca, şi de viceprimarul Kajántó Paul, preşedintele Pásztor Sándor, a vizitat, miercuri, amplasamentul complexului sportiv de la Pădurea Neagră, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Bihor prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă.

Consiliul Judeţean şi-a asumat finanţarea proiectelor privind construirea bazinelor didactice de înot în cele 9 municipii şi oraşe, membre în Agenţia de Dezvoltare Durabilă. Proiectele se află în diferite stadii de implementare, administraţia publică din Aleşd optând însă, pentru construirea unui complex sportiv modern. Iar la începutul acestei săptămâni, s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. „În Aleşd, există un bazin, cu apă termală, jacuzzi, unde se pot desfășura aceste activități didactice, iar accesul este liber și pentru cetățenii orașului. La Pădurea Neagră funcţiona, pe vremuri, o bază sportivă unde se efectuau cantonamente. Este un loc deosebit, cu aer curat, munte, pădure şi ne-am gândit să dăm un pic de valoare zonei”, a spus primarul Ioan Todoca.

O bază sportivă reabilită după două decenii

Complexul va cuprinde un teren de sport multifuncțional cu dimensiunea de 20 x 40 metri pentru minifotbal, baschet, tenis, handbal și un teren cu dimensiunea de 60 x 90 metri. De asemenea, în cadrul complexului va funcționa o vilă turistică, unde vor fi putea fi cazate 42 de persoane. Consiliul Judeţean Bihor asigură prin ADD cofinanţarea acestui proiect, aproximativ 5.500.000 cu TVA inclus, prin care se va revitaliza zona Pădurea Neagră, una dintre cele mai impresionante din județul Bihor”, a adăugat Vitályos Barna, directorul ADD Bihor. Baza sportivă de la Pădurea Neagră intră în proces de reabilitare pentru prima dată de la darea în folosinţă.Nu s-a făcut nicio investiţie notabilă. Ultima dată s-a jucat handbal aici în urmă cu aproape 20 de ani”, a precizat viceprimarul Kajántó Paul.

Luni s-a dat ordinul de începere a lucărilor. Imediat ce vremea permite, constructorul va demara execuţia lucărilor. Se naște sau renaște un complex sportiv în Pădurea Neagră, ce va deservi nu doar populația din zonă, nu doar pe cei din Pădurea Neagră sau din Aleșd, ci tot județul. Pentru toți bihorenii, Pădurea Neagră înseamnă, din punct de vedere turistic, sportiv, o zonă foarte atractivă”, a precizat preşedintele Pásztor Sándor, care, miercuri, a vizitat locaţia noului complex turistic.

 

Veres Diana