Joi dimineața, membrii Agenției de Dezvoltare Durabilă s-au întrunit, în cadrul unei noi ședințe AGA, pentru a stabili investițiile ce urmează să fie finanțate din fondurile alocate de Consiliul Județean Bihor.

 

200.000 lei + TVA vor avea la dispoziție, în următoarele luni, cele 9 administrații publice locale, membre în Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor. Întruniți, joi, într-o nouă ședință AGA, reprezentanții administrațiilor locale au stabilit investițiile ce urmează să fie finanțate din fondurile alocate de Consiliul Județean. La Beiuș, primarul Petru Mlendea a anunțat că, din cei aproximativ 240.000 lei, administrația va continua achizițiile pentru sistemul de sănătate. „La spitalul din Beiuș avem aparatură medicală în valoare de peste 5 milioane lei și totul pregătit pentru sistemul de telemedicină. Mai avem nevoie de un generator pentru curent, pe care îl vom achiziționa din fondurile alocate prin ADD. Tot din acești bani vom putea demara și lucrările de racordare la utilități a bazinului didactic de înot”, a declarat Petru Mlendea. Edilul a spus că din suma rămasă, administrația publică va achiziționa mobilier urban și aparate de joacă în parcurile amenajate în Beiuș.

La Ștei, primarul Iulian Balaj a anunțat că administrația va folosi fondurile alocate de Consiliul Județean pentru realizarea unor studii de fezabilitate privind alimentarea cu apă a orașului. „La Ștei există probleme cu rețeau de alimentare cu apă. Unul dintre studiile de fezabilitate vizează înlocuirea conductei principale de alimentare avariată, iar cel de-al doilea SF va fi întocmit pentru realizarea unei noi captări din lacul orașului”, a spus Iulian Balaj. Și la Aleșd, viceperimarul Kajántó Paul a spus că administrația locală va direcționa fondurile alocate spre realizarea a trei studii de fezabilitate și un proict tehnic privind reabilitarea Cetății Piatra Șoimului. Primarul Török László a precizat că la Salonta, banii vor fi investiți în lucrări de realibilitare urbană, iar la Săcueni se va realiza drumul de acces spre noua autogară, dar și racordarea acesteia la utilități. Şi acestea sunt doar câteva dintre obiectivele de investiţii pentru următoarele luni. La Marghita, Valea lui Mihai și Vașcău se vor realiza studiile de fezabilitate pentru șoselele ocolitoare. „S-a spus că administrațiile județene nu investesc în comunitățile mai mici, cele cu populație între 5.000 – 20.000 locuitori. În ultimii patru ani, Consiliul Județean Bihor a alocat fonduri, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, pentru investiții în municipii și orașe. Mai aveți de lucru, iar eu vă doresc spor la treabă”, a spus președintele Pásztor Sándor.

 

Veres Diana