Alegerea unei jucării poate fi mai uşoară decât am putea crede mai ales dacă aceasta este confecţionată handmade din materiale mai puţin convenţionale. În această zi dedicată celor mici, Izabella Boros ne prezintă colecţia sa de jucării handmade, realizată cu mare pricepere,  de care care este tare mândră.

News Bihor:  Realizați jucării din șosete colorate pentru cei mici. Cum ați descoperit această îndeletnicire?

Izabella Boros:  Am terminat arte decorative şi vă mărturisesc că tot timplul mi-a plăcut ideea de a creea ceva handmade, mai ales la capitolul cusut. Prima dată am văzut pe internet ideea de “recycle” pentru şosete. Acesta a fost primul pas. Am luat o pereche de şosete nouă şi am confecţionat pentru  fiul meu primul animăluţ, o maimuţă. Mândră fiind de cât de bine a ieşit, am postat şi pe reţeaua  mea de socializare. După acel moment am început să fac şi pentru copilaşii pritenilor mei, oferindu-le drept cadou la zile de naştere, la Crăciun etc.  Trecând timpul şi având multe cereri, am hotărât să îmi înfiinţez propria afacere.

News Bihor:  Care sunt sursele de inspirație? 

Izabella Boros:  Cele mei bune surse sunt animale reale, dar îmi place să îi intreb si pe copii ce anume le-ar plăcea să vadă, care animal e la “modă” acum. Dar mă uit şi pe internet pentru a-mi lua inspiraţia şi de acolo.

News Bihor:  De ce anume aveți nevoie pentru a creea o jucărie și în cât timp este gata?

Izabella Boros:  Esenţială este şoseta din care realizez jucăria iar acesta este tot timpul una de calitate. Pentru  umplutură folosesc una specială pe care o găsim şi în perne, nealergică. Ca urmare, jucăria se poate spăla şi în maşina de spălat, la programul scurt. Pentru ochişori folosesc pâslă iar pentru   fetiţe fac niste fustiţe de tul, tip balerină. Pentru realizarea unei jucării am nevoie de o oră jumătate, maxim două deoarece o parte din jucărie este realizată manual iar cealaltă parte cu ajutorul maşinii de cusut.

News Bihor:  Vă ocupați singură de realizarea jucăriilor?

Izabella Boros:  Da, mă ocup singură de realizarea acestora.

News Bihor:  Care este reacția copiilor când văd astfel de jucării inedite?

Izabella Boros:  Copiilor le plac foarte mult aceste jucării, sunt mereu încântaţi de ele deoarece sunt diferite. Le par şi mai interesante când le zic că sunt făcute dintr-o pereche de şosete obişnuite, asemănătoare cu ale lor din picioare. Dar ca să fiu sinceră, nu doar copiilor le plac. La târgurile la care particip, deseori am clienţi adulţi, ba chiar şi pensionari.

News Bihor:  Ce planuri de viitor aveți pentru extinderea afacerii?

Izabella Boros:  Nu ştiu ce aduce viitorul, anul acesta e mai greu pentru  toţi, dar sper ca în viitor să particip la cât mai multe târguri şi să aduc bucurie pe chipul cât mai multor oameni. Mi-aş dori să înfiinţez o asociaţie alături de mai mulţi artişti homemade, astfel ca împreună să ne deschidem şi un magazin unde să ne vindem creaţiile.

 

Agenţia News Bihor