Voluntarii Asociației Cultural Comunitară din Cubulcut și Asociației Pro Érolaszi au derulat proiectul care a presupus înfiinţarea unei coş social în scopul ajutorării familiilor nevoiaşe și vârstnicilor, mai ales cei peste 65 ani, care nu au susținători și care necesită sprijin material.

,,Proiectul a fost sprijinit de Consiliul Județean Bihor prin Direcţia Social-Comunitară Bihor, în valoare de 4.000 de lei, iar contribuția proprie al Asociației Pro Érolaszi a fost 450 lei. S-au cumpărat alimente neperisabile, din care am format 178 pachete. Cu aceste alimente am reușit să ajutăm persoanele vârstnice și alți membrii ai comunității care au rămas fără venit sau cu venite scăzute și nu au rezerve materiale”, a precizat Tiponut Tibor, membru Asociației Pro Érolaszi.

În primul pas voluntarii asociației au identificat persoanele nevoiașe din satul Olosig și din zona cea mai defavorizată al orașului Săcueni. Fiecare pachet a conține 1 l ulei, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pachete macaroane și un săpun. Pachetele au fost distribuite persoanelor cu dificultăți materiale din Olosig, adică vârstnicilor fără susținători și familiilor care nu dispun de un venit constant și au greutăți în asigurarea traiul de zi cu zi în timpul stării de urgență.

În Cubulcut s-au distribuit 155 de pachete

Asociația Cultural Comunitară din Cubulcut a distribuit 155 pachete compuse din 1 l ulei, 1 kg făină, 1 kg zahăr, 1 kg orez, 1 pachet macaroane, 1 săpun persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și celor care și-au pierdut locul de muncă sau întâmpină dificultăți financiare în timpul situației de urgență cauzată de pandemia de coronavirus.

,,Aceste pachete au ajutat membrii comunității locale să-și asigure traiul de zi cu zi pentru o perioadă, deoarece ingredientele menționate stau la baza mai multor preparate sau deservesc igiena personală. Proiectul a fost finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor prin Direcția Social Comunitară Bihor. Pachetele au fost distribuite de echipa de voluntari compusă din tineri locali”, a specificat Badon Levente, membru Asociației Cultural Comunitară din Cubulcut.

Mădălina Venter