Ultima raportare oficială a Grupului de Comunicare Strategică arată că, până luni, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.588 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 485 de cazuri au fost raportate în județul Bihor.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, la nivel național, 7.245 au fost declarate vindecate și externate. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis că, până la această dată, în România, au fost prelucrate 262.219 teste. ,,De la ultima informare transmisă au fost înregistrate alte 226 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre persoanele confirmate pozitiv, până acum, 972 au decedat”, transmit autoritățile. Până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 14.745 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. Alte 19.059 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. La nivel național au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, amenzi în valoare de 355.550 de lei.

Situația în Bihor: testările au confirmat un nou caz de persoană infectată

Dimineața, autoritățile județene au transmis noi date privind situația în Bihor. „Astăzi, 11.05.2020, există 329 persoane carantinate.122 persoane sunt internate în Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, iar alte 35 persoane în secția exterioară la Hotel Ceres – Băile 1 Mai. Totodată, 363 persoane au fost declarate vindecate. Conform cifrelor oficiale s-au vindecat 75% din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor. Polițiștii au verificat 468 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare/izolare și au efectuat 6 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. Jandarmii bihoreni au însoțit 6 convoaie organizate și au asigurat paza la nivelul a 2 centre de carantină. Echipajele ISU „Crișana” au efectuat 10 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină, respectiv către limita de județ”, a transmis dr. Dorel Țîrț, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Bihor. Rezultatele testelor efectuate de cadrele medicale, în ultimele 24 de ore, au confirmat prezența virusului la o persoană, numărul celor diagnosticați, în Bihor, până luni, ajungând la 485. Polițiștii și jandarmii bihoreni au aplicat, în ultimele 24 de ore, 38 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.370 lei, celor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.

Mădălina Venter