Săptămâna viitoare încep lucrările la drumul judetean 767 Sâmbăta – Dobrești și la DJ 767C Dobrești – Luncasprie – DJ764 (Roșia).

Vicepreședintele Ioan Mang a anunțat că, zilele trecute, a participat la o întâlnire cu Filip Cheșeli, directorul general al Direcției Tehnice a Consiliului Județean Bihor, primarul comunei Sâmbăta, Cornelia Laza, edilul din Dobrești, Nicolae Neag, și reprezentantul constructorului pentru a discuta problemele de organizare referitoare la începerea lucrărilor la DJ 767 Sâmbăta-Dobrești. „Acest drum important se află într-o stare foarte proastă. Din păcate până în 2016, conducerile județului Bihor nu au făcut nimic nici cu acest drum. Din 2016 a trebuit să realizăm Studiul de Fezabilitate, să obținem finanțarea de la Guvern prin PNDL2, să facem lucrările de cadastrare și întabulare a drumului, să desfășurăm licitația pentru proiectare și execuție. Semnarea contractului a avut loc în septembrie 2019, iar de atunci s-au realizat și recepționat proiectul tehnic, emiterea avizelor și autorizațiilor. Așa am ajuns astăzi în faza de începere a execuției lucrării. Această investiție a Consiliului Județean Bihor acoperă 20,964 km, iar valoarea totală este de 50.071.822,64 lei. Termenul de finalizare este de 24 de luni, adică luna mai a anului 2022”, a transmis Ioan Mang.

Reprezentanții CJ spun că lucrările la drumul judetean 767 Sâmbăta – Dobrești și la DJ 767C Dobrești – Luncasprie – DJ764 (Roșia) vor demara săptămâna viitoare.

Verificări în teren

Vicepreședintele Ioan Mang a verificat și stadiul lucrărilor la mai multe porțiuni de drum județean incluse în programul anual de asfaltare. Printre acestea se află și o porțiune de drum de 1,2 km, între Toboliu și Girișu de Criș. „Cu acest ultim tronson finalizat, am reușit să așternem covor asfaltic nou, în ultimii patru ani, pe toți cei 34,2 km ai DJ 797, drum ce leagă localitățile Sântandrei – Tărian – Girișu de Criș – Toboliu – Roit – Sânnicolau Român – Berechiu – Cefa – Inand (până la intersecția cu Drumul Național 79). Așadar, de acum încolo, bihorenii pot circula în condiții civilizate pe toată lungimea acestui drum”, transmite vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Veres Diana