Doctorul Carmen Pantiș va supraveghea, începând de vineri, distribuirea echipamentelor de protecție destinate medicilor de famile, achiziționate, în baza protocolului de colaborare, încheiat între Consiliul Județean, Societatea de Cruce Roșie și Colegiul Medicilor Bihor.

20.000 de măști de protecție, 1.000 combinezoane de unică folosință (achiziționate din Germania), 20.000 mănuși nesterile și 700 litri dezinfectant vor fi distribuite cadrelor medicale și personalului care își desfășoară activitatea în cabinetele medicilor de familie din județ. „600 de medici de familie sunt înregistrați în Colegiul Medicilor Bihor. În contract cu Casa de Asigurări de Sănătate sunt 115 cabinete medicale din Oradea și 220 din județ. Primele echipamente sunt distribuite, în această săptămână, medicilor care își desfășoară activitatea în Oradea, urmând ca acțiunea să continue, marți, după Sărbătorile Pascale, în județ”, ne-a spus dr. Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor.

Proiectul de hotărâre, inițiat de președintele Pásztor Sándor, a avut în vedere încheierea unui Acord de Parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Colegiul Medicilor și Crucea Roșie, „privind finanțarea și realizarea, în comun, a unor acțiuni de sprijinire a medicilor de familie din Județul Bihor în scopul limitării răspândirii coronavirusului COVID-19”. Prin acord, Consiliul Județean a alocat suma de 100.000 lei pentru achiziționarea de echipamente de protecție, Societatea de Cruce Roșie – filiala Bihor a alocat 50.000 lei, din fondul pus la dispoziție de către Consiliul Județean Bihor, iar Colegiul Medicilor a alocat suma de 1.000 lei. Tot Colegiul Medicilor asigură predarea și preluarea echipamentelor de protecție, în regim de urgență, către medicii de familie din județ. Biroul executiv al Colegiului Medicilor Bihor a decis ca instituția să contribuie, în plus, cu suma de 89.000 lei, pentru a asigura necesarul de echipamente de protecție și dezinfectanți cabinetelor medicilor de familie.

Veres Diana