Angajații de la Drumuri Bihor S.A. au început lucrările, pe porțiunea de drum cuprinsă între Săldăbagiu de Munte și Oradea, în urmă cu două săptămâni. „S-a făcut blocaj de piatră brută, s-au refăcut fundații, plombări și s-a turnat covor asfaltic pe primul tronson de drum, în lungime de 2 kilomteri. Totodată, s-a trecut la ridicarea la nivel a 98 de capace de canalizare, s-au tăiat acostamente și s-au curățat șanțuri. Vorbim despre reparații permanente și curente”, ne-a spus ing. Iuliana Romocian, consilier în cadrul Serviciului Lucrări de Întreţinere şi Investiţii pe Drumuri Judeţene.

Acces rapid spre Oradea pentru locuitorii din Paleu

Porțiunea de drum în lungime 7150 metri a fost clasificată Drum Județean (DJ 767 I), anul trecut, după ce mai multe tronsoane din drumul comunal DC 37, aflate în proprietatea municipiului Oradea, respectiv a comunei Paleu, au trecut, în administrarea Consiliului Județean Bihor. „Am urmărit eliminarea ambuteiajelor de la intersecțiile drumului județean 767 F cu drumul rapid din Municipiul Oradea și decongestionarea traficului de pe DJ 767 F (Oradea-Paleu-Cetariu), la intrarea în Oradea, prin posibilitatea de preluare a unei părți din acest trafic pe noul drum județean, pe traseul Paleu-Săldăbagiu de Munte-Oradea. Este o porțiune de drum ce necesită lucrări serioase de modernizare. Până acum s-au investit 2 milioane lei și vom continua astfel lucrările începute anul trecut, pentru a facilita accesul populației din zona Paleu spre Oradea”, a spus președintele Pásztor Sándor, prezent, vineri, pe șantier.

În luna decembrie 2019, drumul de legătură dintre Uileacu de Munte și Săldăbagiu de Munte a fost redat circulației. Pe o distanță de 3,5 kilometri s-a așternut un strat de pietriș și au fost realizate șanțuri pentru colectarea execesului de apă.

Veres Diana