În săptămâna 13-19 aprilie 2020, Muzeul Ţării Crişurilor inivită bihorenii să viziteze mai multe expoziții valoroase. Acestea vor putea fi accesate în spațiul virtual atât pe site-ul www.mtariicrisurilor.ro, cât și pe rețeaua de socializare Facebook, pe www.facebook.com/MuzeulTariiCrisurilor. La dispoziția publicului se vor afla:

Expoziția Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor între 2014 și 2019, organizată de Muzeul Țării Crișurilor, care prezintă o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor;

Expoziția Obiecte restaurate. Anotimpurile, tapiseriile realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor organizată de Muzeul Țării Crișurilor. Aceasta aduce în atenție cele 8 tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului. Vizitatorii virtuali vor avea acces și la fragmente din procesul de restaurare a acestor creații.

Expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari;

Expoziția Que Viva Picasso!, care înfățișează peste 120 de litografii și heliogravuri inspirate de celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Expoziția conține şi două dintre cele mai cunoscute afișe realizate de artist cu concursul Imprimeriei Mourlot din Paris: Les Menines și Congrès National du mouvement de la Paix.

Mădălina Venter