În conformitate cu prevederile art. 3 din O.U.G. nr. 40/2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, Direcția de Sănătate Publică a Județului Bihor organizează o selecție pentru ocuparea mai multor posturi. Înscrierea se va face în perioada 09.04.2020 – 13.04.2020 orele 12.

Posturile pentru care se vor face selecția sunt următoarele: un post medic primar/specialist specialitatea epidemiologie pentru Compartimentul de supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile; două posturi de medic primar/specialist, domeniul medicină, grupa de specialități medicale sau chirurgicale, în cadrul Compartimentului de supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile pentru monitorizarea stării de sănătate a persoanelor aflate în centrele de carantină; 6 medici primari/specialiști specialitatea medicină de familie sau medici medicină generală cu drept de liberă practică în cadrul Compartimentului de supraveghere epidemiologică, pentru asigurarea triajului epidemiologic în vămi; 12 asistenți medicali generaliști sau asistenți medicali principali generaliști (nu debutanți), în cadrul Compartimentului de supraveghere epidemiologică, pentru asigurarea triajului epidemiologic în vămi; 2 farmaciști cu drept de liberă practică, în cadrul Compartimentului de supraveghere epidemiologică, pentru distribuire echipamente protecție, produse biocide în punctele de trecere a frontierei și în locațiile centrelor de carantină; 2 medici primari / specialiști specialitatea medicină de laborator, în cadrul Laboratorului de diagnostic și investigare în sănătate publică, pentru asigurarea activității de recoltare probe biologice în vederea diagnosticării cu noul virus SARS-CoV-2; 2 asistenți medicali de laborator sau asistenți medicali principali de laborator (NU DEBUTANȚI), în cadrul Laboratorului de diagnostic și investigare în sănătate publică, pentru asigurarea activității de recoltare probe biologice în vederea diagnosticării cu noul virus SARS-CoV-2.

,,Contractul individual de muncă se încheie pentru o perioadă determinată de cel mult două luni și poate fi prelungit succesiv până la împlinirea termenului de 6 luni de la data angajării. Nu se vor încadra persoanele care desfășoară activitate în alte unități sanitare sau alte unități”, a precizat Dr. Țîrț Dorel, purtător de cuvânt.

Documentele necerase pentru înscriere pot fi accesate integral pe site-ul DSP Bihor la adresa http://www.dspbihor.gov.ro/2020/04/Informatii%20publice/Anunturi/DSP%20BIHOR%20ANUNT%20POSTURI%20DURATA%20DETERMINATA%2009042020.pdf , și care se transmit electronic, scanate, la adresa de e-mail: runos@dspbihor.gov.ro.

Alte 4 cazuri de COVID-19 confirmate în Bihor

Vineri, la ora 13, autoritățile au anunțat că numărul cazurilor confirmate în județul Bihor a ajuns la 70. Totodată, existând 1324 persoane carantinate, 10 persoane vindecate. Pe teritoriul României, au fost confirmate 5.467 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 729 au fost declarate vindecate și externate.

Mădălina Venter