Florile iubesc muzica iar de acest lucru este convins bihoreanul Călin Chișe atunci când vede cât de frumoase și parfumate sunt florile din serele lui. A lăsat viața agitată de la oraș pentru liniștea și aerul curat din satul Homorog, locul în care se ocupă, împreună cu familia, de o afacere care înflorește pe zi ce trece.

NewsBihor:  Povestiți-ne puțin despre afacere. Cum a debutat totul?

Călin Chișe:  Totul ca început odată cu mutarea de la oraș la sat, în Homorog. Lucrând în domeniul horticol am prins curaj în a cultiva ceea ce îmi doream de mult, flori.

NewsBihor:  În sera dumneavoastră se aude mereu muzică. De unde a apărut această idee?

Călin Chișe:  Am ales să le pun muzică deoarece am citit un articol în care spunea că florile sa dezvoltă mult mai armonios ascultând muzica iar astfel am pus în practică această idee.

NewsBihor:  Care este suprafața pe care se întinde sera?

Călin Chișe:  Solariile noastre momentan au o suprafață de 15 ari, dar în viitor aș dori să mă dezvolt cu ajutorul unor proiecte.

NewsBihor:  Care sunt cele mai bine vândute flori?

Călin Chișe:  Vindem foarme multe panseluțe, mușcate, petunii, margarete, cratițe, sporul casei, gazania, zambile, cyclamen, crizanteme și multe alte.

NewsBihor:  De unde vă achiziționați semințele și răsadurile pentru flori?

Călin Chișe:  Semințele și răsadurile pentru flori le achiziționăm pe bază de comandă  de la firme specializate din Olanda, Italia și Germania.

NewsBihor:  Care este sprijinul dumneavoastră de nădejde pentru bunul mers al afacerii? Vă ajută membrii familiei?

Călin Chișe:  Sprijinul meu de nădejde este familia, cuprinzând: soția, fratele, cumnata si părinții.

NewsBihor:  Care sunt lucrurile pe care le faceți diferit față de colegii din breaslă? Vă bazați pe tehnologii inovative ori pe materii prime de o calitate superioară?

Călin Chișe:  Folosesc materii prime de o calitate superioară în creșterea și dezvoltarea florilor.

NewsBihor:  Care este piața de desfacere?

Călin Chișe:  Piața de desfacere este în Oradea – Piața Cetate, de asemenea colaborez  sezonier cu magazine și florarii din orașul Oradea și Salonta.

NewsBihor:  Bihorenii cumpără mai multe flori, acum, în comparație cu anii trecuți?

Călin Chișe:  Bihorenii au început sa își amenajeze mult mai atent și elegant curțile, balcoanele și grădinile cumpărând și soiuri noi de flori care în anii trecuți nu erau asa de populare pe piața din România.

NewsBihor:  Care sunt planurile de viitor pentru dezvoltarea bussines-ului?

Călin Chișe:  Planul meu de viitor constă în accesarea fondurilor europene deoarece tot ce am investit până acum a fost din fonduri proprii.

 

Agenția NewsBihor