303 persoane sunt în carantinate, în județul Bihor, iar alte 3.028 sunt izolate la domiciliu. Datele au fost comunicate, joi dimineața, de Direcția de Sănătate Publică Bihor. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a anunțat, că în ultimele 24 de ore, 7.000 de persoane au intrat în țară prin punctele din Bihor și Arad.

„Din data de 01.04.2020, ora 08:00 până în 02.04.20, ora 08:00 pe sensul de intrare în țară prin PTF Borș s-au întocmit formalitățile pentru 2.000 de persoane și 1.600 mijloace de transport. Prin PTF Nădlac II au intrat în țară 5.000 persoane cu 2.400 autovehicule”, anunță comisar șef Laura Beatrice Bondar, purtător de cuvânt al ITPF Oradea.

DSP Bihor comunică noi date oficiale

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor plasate în carantină a ajuns la 303, iar a celor aflate în izolare la domiciliu, la 3.028. De asemenea, polițiștii au participat la 3.020 de misiuni de verificare a persoanelor care au declarat că se află în autoizolare. La nivelul județului au fost aplicate 94 de sancțiuni în valoare de 243.050 lei persoanelor care au încălcat măsurile dispuse de autorități pe timpul stării de urgență.

Direcția de Sănătate Publică a informat, miercuri, toți medicii de familie din județul Bihor despre etapele ce trebuie parcurse pentru a facilita obținerea concediului medical de către persoanele care au încheiat perioada de izolare la domiciliu. „Persoanele care au nevoie de concediu medical la sfârșitul celor 14 zile de autoizolare completează o declarație pe care o transmit către cabinetul medicului de familie. Acesta va transmite, prin e-mail, către DSP Bihor, un tabel cu persoanele care au încheiat perioada de izolare și solicită concediu medical. DSP va emite adeverința necesară eliberării concediului medical pe care o va transmite în format scanat medicului de familie. În baza adeverinței, medicul de familie eliberează concediul medical”, transmite dr. Dorel Țîrț, purtător de cuvânt al DSP Bihor.

Veres Diana