Zilele trecute, președintele Pásztor Sándor a avut mai multe discuții cu reprezentanții grupurilor profesionale din domeniul sănătății cu scopul de a iniția un proiect menit să sprijine activitatea medicilor de familie. „Marți, la sediul instituției, președintele Consiliului Județean s-a întâlnit cu Carmen Pantiș, președintele Colegiul Medicilor Bihor, și Alexandru Pantea, președintele Societății Naționale Crucea Roșie – Filiala Bihor pentru a pune bazele unei colaborări. S-a întocmit un Acord de Parteneriat în vederea finanțării și realizării, în comun, a unei acțiuni de sprijinire a medicilor de familie”, informează Simon Adrian, purtătorul de cuvânt al instituției.

Ce presupune acordul?

La nivel județean urmează să fie creat un fond de acțiune, în valoare de 151.000 lei. Aportul Consiliului Județean Bihor va fi de 100.000 lei, al Societății Naționale Crucea Roșie-filiala Bihor de 50.000 lei, iar al Colegiului Medicilor de 1.000 lei. „Crucea Roșie Filiala Bihor va face demersurile pentru achiziționarea de urgență a echipamentelor de protecție, pe care le va pune la dispoziția Colegiului Medicilor, pentru ca în final, cabinetele medicilor de familie să fie dotate cu măști, mănuși și halate chirurgicale impermeabile de unică folosință”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Bihor.

În contextul actual, conducerea Consiliului Județean apreciază că echipamentele vor ajunge la cabinetele medicilor de familie din Bihor în a doua jumătate a săptămânii viitoare. Proiectul de hotărâre inițiat de președintele Pásztor Sándor, ce stă la baza acestui demers, va fi supus votului aleșilor județeni în cadrul ședinței de îndată, programată miercuri.

 Veres Diana