În această perioadă în care majoritatea activităților ce pot fi transferate la domiciliu se desfășoară on-line, inclusiv cursurile prin proiectul „Teleșcoala”, Teatrul Regina Maria vine în sprijinul cadrelor didactice, al elevilor și al părinților din județul Bihor prin campania „Teatrul și educația”.

Prin această inițiativă, actorii teatrului orădean vor pune la dispoziția tuturor elevilor din județul Bihor, în mod gratuit, majoritatea titlurilor care fac parte din programa școlară pentru Limba și Literatura Română – clasele de gimnaziu și liceu. Artiștii transmit, printr-un comunicat de presă, că întreaga lună aprilie este dedicată literaturii. „Promovăm teatrul și educația, iar actorii Trupei Iosif Vulcan se vor filma citind opere literare precum „Dumbrava minunată” de Mihail Sadoveanu, „Ferma animalelor” de George Orwell, „Moromeții” de Marin Preda sau „Iona” de Marin Sorescu. Filmările vor fi promovate pe pagina de Facebook „Teatrul și educația” și sunt destinate în exclusivitate elevilor, părinților și cadrelor didactice din județul Bihor ca suport în procesul de predare și învățare pentru examenele de capacitate și bacalaureat”, transmite Ramona Gabriela Nemeș, secretar PR al Teatrului Regina Maria.

Teatrul Regina Maria și-a creat propria bază de date cu școlile din județul Bihor

Conducerea instituției de cultură transmite că prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Teatrul Regina Maria și-a creat propria bază de date cu școlile din județul Bihor iar părinții, elevii și profesorii de Limba și Literatura Română vor putea solicita accesul la platforma unde vor fi încărcate înregistrările, expediind un mesaj la adresa de e-mail secretariat.literar.trm@gmail.com

Materialele care fac parte din campania Teatrul și Educația sunt destinate uzului gratuit de către membrii publicului țintă şi nu pot fi reproduse, distribuite, transmise sau publicate fără acordul scris al Teatrului Regina Maria. „Este interzisă copierea, distribuirea, transmiterea, publicarea, reproducerea, realizarea de creaţii derivate din orice informaţie care face parte din campania Teatrul și educația. Cu toate acestea, este posibilă descărcarea sau copierea materialelor specifice disponibile în acest sens, fiind destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale. Utilizarea lor în scopuri comerciale este interzisă”, anunță conducerea teatrului.

Veres Diana