Societatea consumeristă în care ne aflăm, abundă în legume și fructe de import. De cele mai multe ori ne lăsăm ghidați de aspectul comercial al acestora și uităm de gustul bun și de substanțele hrănitoare care se găsesc în produsele autohtone. Marcela Nicoruța din satul Păcălești ne-a oferit suficiente motive pentru a ne întoarce la cumpărarea produselor locale, bio, gustoase și hrănitoare. Vă invităm să îi aflați povestea din spatele afacerii în legumicultură.

NewsBihor: De 20 de ani deţineţi o afacere de succes în domeniul legumicol. Cum a debutat afacerea?
Marcela Nicoruța: Bunica mea mi-a insuflat dragostea pentru produsele bio, plantate, crescute și culese cu mâna mea. Avea o mică grădină iar acum, alături de familia mea care mă ajută mereu, avem 10 solarii. De la bunica mea am învățat multe secrete, secrete care mă ajută azi să produc propriile semințe de ardei, ceapă și roșii.

NewsBihor: Producția este bazată doar pe semințele produse de dumneavoastră?
Marcela Nicoruța: În cea mai mare parte, da. În rest comand semințe de cea mai bună calitate de la furnizorii din țară de la care mă aprovizionez de mult timp.

NewsBihor: Ce legume cultivați?
Marcela Nicoruța: În acest sezon avem: spananc, salată verde, ridichi, ceapă verde, mărar, pătrunjel. Următoarea cultură va fi de roșii, castraveți, diferite feluri de ardei, vinete, conopidă şi dovlecei.

NewsBihor: Care este piața de desfacere?
Marcela Nicoruța: Vindem cel mai mult în piețe și dorim să ne axăm și pe vânzarea on-line.

NewsBihor: Care au fost principalii factori care au contribuit la dezvoltarea afacerii?
Marcela Nicoruța: Perseverența, munca depusă alături de familie și investițiile în utilaje și solarii.

NewsBihor: În această perioadă pe care o traversăm din cauya pandemiei cu noul coronavirus, ar trebui să ne reîntoarcem la consumul de legume autohton?
Marcela Nicoruța: Categoric da. Legumele noastre sunt pline de nutrienți care ajută sistemul imunitar și astfel vom fi feriți de boli.

NewsBihor: Ce planuri de viitor aveți pentru dezvoltarea afacerii?
Marcela Nicoruța: Ne dorim să plantăm și alte soiuri de legume, totul va depinde de cererea pieţei.

Agenţia NewsBihor