Conform raportării transmise, în jurul orei 13, de autorități, situația statistică actualizată pentru județul Bihor indică 104 persoane în carantină și 3.316 în izolare la domiciliu. Față de ultima raportare (marți, 24.03.2020, ora 15), numărul celor aflați în carantină a crescut cu 5, iar al celor aflați în autoizolare, cu 44. În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

  • Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor: 683 misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare; însoțirea a 14 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare/autoizolare, misiuni în care au fost implicate 360 cadre;
  • Inspectoratul Județean de Jandarmi: pază și protecție la nivelul celor 3 centre de carantinare active; însoțirea a 7 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare/autoizolare, misiuni în care au fost implicate 79 cadre;
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana”: misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. De asemenea, ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate, de la locurile de carantină sau de izolare la spital, misiuni în care au fost implicate 19 cadre.

Autoritățile transmit că pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență, în județul Bihor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, cu 12 mai multe față de ultima raportare.

Veres Diana