Una dintre primele măsurile adoptate de Primăria Salonta a fost sistarea activității cu publicul. După decretarea stării de urgență, localnicii au avut acces la serviciile oferite de Primăria Salonta doar în baza unor programări. În data de 16 martie, autoritățile au anunțat că, în localitate va continua acțiunea de dezinfectare a spațiilor publice. Cu ajutorul unei mașini cu funcție de spălare, străzile și trotuarele din localitate au fost dezinfectate. Angajații primăriei au dezinfectat și spațiile publice, parcurile sau locurile de joacă. Tot pentru siguranța locuitorilor, miercuri, primarul a dispus închiderea pieței. „Datorită stării de urgență și sănătate publică, suntem obligați să închidem și piața orașului. Toată lumea trebuie să știe că acestea nu sunt decizii ușoare. În cazul pieței a fost greu să se decidă în acest fel, pentru că, de mai multe decenii este și un loc de întâlnire pentru localnici”, a transmis Török László, într-o postare pe rețeau de socializare Facebook.

În dialog permanent cu locuitorii

Reprezentanții primăriei sunt în permanență în dialog cu salontanii. Pe rețelele de socializare, aceștia sunt îndemnați să solicite ajutorul autorităților în caz de nevoie. „Trebuie să ocrotim vârstnicii. La cerere, angajații Primăriei Salonta îi vor ajuta la cumpărarea alimentelor și a medicamentelor”, spun reprezentanții primărie. Aceștia atrag însă atenția locuitorilor să nu cadă victime unor înșelăciuni și precizează în ce condiții pot oferi ajutor. „Cererile se înregistrează zilnic, între orele 8-11, la numerele de telefon 0755-328.388, 0359-409.730 sau 0359-409.731”, anunță autoritățile. La nici 24 de ore de la publicarea anunțului, angajații primăriei au răspuns primelor solicitări. La demersul lor a contribuit și societatea civilă. „Am ajuns la zeci de oameni care stau singuri. I-am ajutat la cumpărarea și livrarea la domiciliu a medicamentelor și alimentelor. Ne bucurăm că ne-au contactat nu doar persoane care au nevoie, dar și cei care doresc să ofere ajutor. Vă mulțumim și în caz de nevoie vă vom contacta”, au transmis angajații Primăriei Salonta, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Măsuri de prevenție a dispus și compania de salubritate care operează în municipiu. Fiecare mașină cu care se efectuează transportul deșeurilor este dezinfectată zilnic.

Veres Diana