Pacienta este o femeie în vârstă de 53 de ani care a venit din Italia, pe 12 martie. De la momentul intrării în țară, femeia se afla în carantină. În acest moment, 1.145 de bihoreni sunt izolați la domiciliu.

Autoritățile de sănătate publică au confirmat, miercuri dimineața, la ora 10.05, că în Bihor, numărul persoanelor diagnosticate cu Covid-19 a ajuns la 2. „Al doilea caz confirmat din județul Bihor este o persoană de sex feminin, în vârstă de 53 ani, venită din Italia și aflată în carantină de la momentul sosirii în țară, din data de 12 martie. Pacienta este în prezent internată la secția de boli infecțioase a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, dr. Dorel Țîrț. Situația actualizată pentru județul Bihor indică faptul că 74 de persoane sunt în carantină, 26 sunt internate în spital (în data de 17 martie, 20 de persoane erau internate), iar 1.145 sunt autoizolate la domiciliu. Marți după-amiază, 757 de bihoreni erau izolați la domiciliu.

Controale în punctul de trecere Nădlac II

În urma demersurilor efectuate de autorități, în această noapte, în jurul orei 2, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport în care se aflau cetățeni români și străini. „Au fost efectuate formalitățile de intrare în țară pentru 2.500 persoane și aproximativ 700 de autovehicule. Polițiștii de frontieră au triplat efectivele pentru controale. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră fiind deschise 10 artere de control”, a declarat comisar șef Laura Bondar, purătorul de cuvânt al ITPF Oradea. După efectuarea formalităților de frontieră, oamenii au fost preluați de angajații DSP pentru controlul epidemiologic și completarea formularelor pe proprie răspundere. Ulterior, mașinile au fost conduse, sub escorta polițiștilor și a jandarmilor, în locațiile stabilite pentru carantinare sau autoizolare.

UPDATE ora 11:20

Autoritățile de frontieră anunță că doar în PTF Nădlac II, miercuri, la ora 11, valorile de trafic indică 4000 de persoane și 900 de autovehicule.

UPDATE ora 13:00

Valorile de trafic la intrarea în PTF Nădlac II, indică 5000 de persoane și 1000 de autovehicule.

UPDATE ora 17:00

La ora 17, pe sensul de intrare în ţară, în PTF Nădlac II, la ora 17, au fost efectuate formalităţile pentru 6000 de persoane și 1.600 de autovehicule.

UPDATE ora 20:00

În continuare, în PTF Nădlac II, valorile de trafic sunt în continuă creştere. S-au efectuat formalităţi pentru 7.000 de persoane şi 1.900 autovehicule.

Veres Diana