Unul dintre șantierele despre care a vorbit directorul DRDP Cluj este cel deschis pe DN19. Conform graficului, lucrările pe sectorul de drum cuprins între Biharia și Sălard (DN 19E) se vor realiza în două etape. „De la kilometrul 11 până la 24, reparațiile începute anul trecut se vor face prin reciclare in situ, în regie proprie, într-o primă etapă. Această lucrare se va executa la valoarea de 1.7000.00 lei. În etapa a II-a va fi realizată şi ranforsarea sistemului rutier sau consolidarea drumului, între kilometrii 0-11, deoarece capacitatea portantă este mult sub necesităţi. Această lucrare va costa 7,025 milioane lei”, a precizat Eugen Cecan. Directorul DRDP Cluj a spus, la întâlnirea de la Prefectura Bihor, că în acest an se vor finaliza și lucrările începute între Chiribiș și Marghita.

Încep lucrările de întreținere la intrarea în țară, prin PTF Borș

Valoarea estimată a lucrărilor propuse spre execuție în acest an depășește suma de 44 milioane lei. Printre șantierele cele mai importante se numără centura municipiului Oradea, turnarea de covoare asfaltice pe DN1 (Centura Oradea-girație Sântandrei; Cornițel-Tinăud), lucrări de întreținere pe drumul național 1 (Oradea-Cluj), pe DN19 (Oradea-Marghita). „Se va muta cântarul pentru TIR-uri din Borș și se vor face lucrări de întreţinere şi în Vama Borş, pentru că e nepotrivit să intri în ţară prin gropi”, a spus prefectul Dumitru Ţiplea. Se vor face lucrări de siguranță rutieră (marcaje, montaj instalații de iluminat cu panouri fotovoltaice), dar și amenajare intersecții. „Se va amenaja sens giratoriu pe DN1, în zona Celestica. Este o lucrare pe care a solicitat-o și Primăria Borș. Dacă vremea permite, ordinul de începere s-ar putea da la 1 martie, cel târziu 15 martie. Valoarea lucrărilor este de 1.400.000 lei. Și de asemenea, Centura Oradiei va fi lărgită cu încă o bandă, la intrarea de pe DN1”, a adăugat Eugen Cecan.

Directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj a spus că anul acesta se vor finaliza și lucrările la DN76 (Beiuș-Oradea), investiție pentru care CNAIR a alocat 161.802.825 lei. Începând cu această săptămână se lucrează la exproprieri pe centura orașului Ștei.

Veres Diana