În perioada 17 – 23 februarie, la Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex muzeal pot fi vizitate șapte expoziţii, temporare sau permanente.

Cea mai recentă este ,,Que Viva Picasso!”, care prezintă peste 120 de litografii și heliogravuri avându-l ca autor pe celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Ei i se adaugă expozițiile ,,Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Crișana între 2014 și 2019” și ,,Obiecte recuperate. Anotimpurile, tapiseriile realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor”, organizate de instituția muzeală, la sediul din strada Armatei Române, nr.1 A.

Bihorenii mai pot vizita expoziția intitulată ,,Anul 1989 – Revoluţia de Catifea”, organizată de Centrul Ceh București și Ambasada Republicii Cehe în România, în colaborare cu Muzeul Țării Crișurilor, respectiv expoziţia ,,Artişti plastici orădeni din perioada interbelică”.

Disponibile mai sunt ,,Donaţia Iosif Fekete” și Vivariul, cu animale mici, din peste 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, prezentate în 35 acvarii, acvaterarii şi terarii.

Merită vizitată și expoziţia ,,Bihorul „… la spargerea lumii”, de la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”, având ca temă principală participarea bihorenilor la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dar şi evenimentele premergătoare şi cele de după această dată.

Larisa Patricia Herlaș