În ultimele 24 de ore, doi dintre cei 16 bihoreni diagnosticați cu gripă au murit. Ambii erau nevaccinați antigripal.

Primul deces a survenit în cursul serii de miercuri, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Finiș, confirmat cu virus gripal AH1N1. Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal ,,Ep. N. Popovici” Beiuș din 22 până în 25 ianuarie, după care a fost transferat la Spitalul Clinic Clinic Județean de Urgență Oradea, secția ATI. Totuși, potrivit medicilor, evoluția bolii s-a agravat sub ventilațe artificială, în cursul tratamentului complex, inclusiv cu Tamiflu.

Joi dimineața a murit și o femeie de 52 de ani, domiciliată în localitatea Avram Iancu, cu patologie asociată constând din hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II și obezitate gradul I, confirmată cu virus gripal AH1N1. Pacienta s-a prezentat în 27 ianuarie la Spitalul Municipal Salonta, unde a fost tratată. În data de 30 ianuarie, aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, secția ATI, unde i s-a administrat Tamiflu. În ciuda tratamentului, evoluția stării clinice a pacientei fost gravă, ajungându-se la deces.

Doar în această săptămână au fost confirmate, în județul Bihor, două cazuri de gripă, la un bărbat în vârstă de 45 ani, domiciliat în comuna Uileacu de Beiuș, cu patologie asociată, și la un bebeluș de șapte luni, din Oradea, care este internat la secția pediatrie a Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

Larisa Patricia Herlaș