Vernisajul expoziției de fotografie “Labyrinth of Colors”, de Florențiu Ilie, va avea loc miercuri, 12 februarie, de la ora 18:00, în galeria expozițională a Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” Bihor.

,,De la ghețarul Perito Moreno din Argentina la fiordurile din Norvegia, din pădurile de lenga din Patagonia la peisajul lunar din Islanda, acestă expoziție va include o serie de fotografii realizate în emisfera nordică, dar și în cea sudică”, informează Biroul de Relaţii Publice al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” Bihor. Cele 30 de lucrări vor fi expuse timp de 7 săptămâni, adică până în 31 martie, și pot fi achiziționate de către cei interesați.

Fotograf călător

,,Dacă Islanda și Norvegia mi s-au părut țări cu totul diferite față de Romania, America de Sud și anume Patagonia chiar este o altă lume, <<Lumea Nouă>> cum au numit-o exploratorii. O călătorie la <<Capătul Pământului>> în care mi-am imaginat că sunt un membru al echipajului lui Magellan pregătit tot timpul să descopere ceva nou și cu totul diferit față de ce este acasă. Pădurile din Patagonia m-au lăsat cu impresia că trăiesc într- o lume pe care o găseam doar în cărțile lui Tolkien unde copacii îți vorbesc. Revenind la Europa, nici țările de pe bătrânul continent nu se lasă mai prejos când vine vorba de diversitate. În Islanda la fiecare 200 km peisajul se schimbă, de la ghețari la cascade la un deșert vulcanic. Islanda nu este o țară foarte primitoare când vine vorba de vreme. Trebuie să te pregătești sufletește pentru condițiile meteo de acolo. Ploaia, zăpada, vântul și frigul sunt la ordinea zilei. Trucul este să stai la pândă, iar în momentul în care se calmează vremea rea și apare soarele trebuie să fi pregătit, spectacolul fiind pe măsură”, a explicat pictorul.

Evenimentul este organizat de IrisPhotoClub din cadrul Casei de Cultură a Studenților Timișoara, în colaborare cu Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Facebook Florențiu Ilie