Joi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de modernizare străzi în localitatea Dumbrăvița, comuna Holod.

,,Asfaltarea se va face pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, de către constructorul S.C. Dumexim S.R.L. Proiectul include betonarea de șanțuri, respectiv realizarea unor poduri de acces”, a explicat, pentru News Bihor, primarul comunei Holod, Ioan Horga.

Lucrările la străzi costă 2,2 milioane lei + TVA și sunt finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

Proiecte în derulare

Tot în Holod, mai exact în localitățile Lupoaia și Dumbrăvița, se lucrează la extinderea rețelei de apă, pe o lungime de circa 15 kilometri. Proiectul, în valoare de 3 milioane lei, este finanțat, în mare parte, tot prin PNDL II. ,,Am primit fonduri guvernamentale în valoare de 2,8 milioane lei. Diferența am pus-o din bugetul propriu, pentru studiul de fezabilitate, avize, taxe și altele”, a precizat edilul. Potrivit acestuia, firma Dumexim a realizat deja aproximativ 85% din proiect.

În lucru se află și Grădinița cu Program Normal nr. 2 din Vintere, pentru modernizare. ,,Lucrările întreprinse la această unitate de învățământ sunt de mare amploare și ne costă 422.000 lei. Însă, am obținut și pentru acest obiectiv finanțare pe PNDL II”, a declarat primarul. Grădinița ar urma să se deschidă peste două luni, având în vedere stadiul avansat în care a ajuns execuția în acest moment.

De asemenea, urmează să înceapă construcția unei capele mortuare la Lupoaia, în valoare de 430.000 lei, bani asigurați din bugetul local, și în curând va intra în licitație reabilitarea căminelor culturale din Vintere și Lupoaia, pe baza unui proiect finanțat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, în cuantum de 350.000 euro.

Larisa Patricia Herlaș