Marți, 25 februarie, începând cu ora 17:45, la parterul Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” Bihor vor fi expuse lucrări de Iosif Emanuel Wagner, absolvent al Facultății de Arte Vizuale din Oradea.

Artistul a participat până acum la diverse expoziții de grup și personale, precum și la concursuri de pictură: „În legătură cu expoziția <<King Return>>, trebuie să spun că am explorat în lucrările prezentate relația dintre pictură și muzică, fiecare tablou fiind o transpunere în limbaj vizual a uneia dintre piesele lui Elvis Presley. Multe dintre melodiile lui Elvis Presley reflectă o legătură cu divinul și o încercare de a atinge și a transcende din lumea profană în cea spirituală. În toate lucrările mele m-am identificat cu protagonistul tablourilor – cântărețul Elvis Presley – prin suprapunerea sau alăturarea imaginilor, realizate prin tehnica colajului îmbinat cu pictura tradițională. Expresia feței mele se identifică cu cea a cântărețului. Aș putea spune că am realizat o dedublare a mea și o identificare în oglindă”, a transmis Iosif Emanuel Wagner.

În timpul vernisajului, în ambianța tablourilor și a unui joc de lumini și umbre, tânărul artist va interpreta acele piese ale lui Elvis Presley care au făcut subiectul transpunerilor plastice.

Larisa Patricia Herlaș