În perioada 27 – 30 ianuarie, în cadrul parteneriatului strategic Erasmus +, ”I am Unique”, reprezentanți ai școlilor din Turcia, Lituania, Italia, Grecia și Norvegia s-au familiarizat cu tipurile de terapie practicate la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Cristal” Oradea.

În acest fel, la Oradea a fost marcată cu succes prima acțiune de formare/învățare/predare din cadrul proiectului european. Partenerii străini au avut ocazia să descopere trei tipuri de terapii folosite la C.S.E.I. Cristal, adică teatrul senzorial, terapia prin dans și înotul senzorial. ,,Pe lângă activitățile de învățare, oaspeții au vizitat orașul, fiind impresionați în special de arhitectura urbei”, au dezvăluit reprezentanții Centrului.

Potrivit acestora, la finalul săptămânii s-a făcut evaluarea activităților derulate. În cadrul acestei etape, cadrele și-au exprimat păreri pozitive și o atitudine de mulțumire față de gazdele lor. ,,A fost o săptămână foarte interesantă, iar personalul foarte bine pregătit ne-a oferit modelele lor de bune practici” sau ,,Nivel academic înalt, profesori dedicați și ospitalitate” sunt doar câteva din aprecierile așternute pe hârtie de delegați.

,,Ne bucură faptul că am fost gazda primei întâlniri din cadrul acestui proiect, iar colectivul centrului nostru a dat dovadă de profesionalism și implicare. Oradea a devenit, astfel, un model de bune practici pentru partenerii externi”, a spus și coordonatoarea proiectului, prof. Maria Ramona Vesa, director al C.S.E.I. Cristal Oradea.

Următoarea întâlnire a partenerilor din cadrul acestui proiect Erasmus + va avea loc în Norvegia, în luna mai.

Larisa Patricia Herlaș