Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca împlinește 100 de ani de existență. Cu această ocazie, joi, 30 ianuarie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Țării Crișurilor va avea loc o prezentare tematică.

Proiectul de solidaritate și promovare ce va fi susținut la Muzeul Țării Crișurilor poartă denumirea de ,,Institutul de Istorie <<George Barițiu>> la Centenar (1920-2020). Prezentarea istoriei, activităților și realizărilor Institutului”.

,,Pentru a marca cei 100 de ani de existență ai Institutului, acțiunea este gândită ca un eveniment care va avea loc simultan în cel puţin 100 de instituții de învățământ și cultură din țară (licee, universități, muzee, institute de cercetare, arhive, asociații profesionale, ONG-uri)”, a informat conducerea Muzeului Țării Crișurilor.

Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca este o unitate de cercetare științifică fundamentală, cu profil umanist, care funcționează sub patronajul Academiei Române. Acesta a luat ființă în februarie 1920, având ca principal obiectiv să studieze istoria românilor din Transilvania.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Facebook Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române