Miercuri, a venit pentru prima dată într-o vizită oficială în județul Bihor, Excelenţa Sa, domnul David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România. Întrevederea cu preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, a avut loc la sediul instituţiei.

În cadrul întrevederii a participat, de asemenea, domnul Felix Koppelmann, preşedintele Comunităţii Evreilor din Oradea. Întâlnirea a oferit prilejul de a identifica posibilități de colaborare între Israel și județul Bihor. Totodată, întrevederea a abordat teme de interes comun, precum turism, economie și cultură. Excelența Sa și-a manifestat susținerea pentru proiecte de colaborare și dezvoltarea turismului în județul Bihor.

Excelența Sa, domnul David Saranga, născut la Tel Aviv în 1964, a ocupat prima funcție diplomatică din carieră, în perioada 1997-2000, în România. Aceasta a fost prima vizită oficială a Excelenței Sale, David Saranga, în județul Bihor, în cadrul căreia a dorit să sublinieze că nu întâmplător a fost organizată în Oradea, iar în urma discuțiilor avute cu potențialii parteneri, cu siguranță vor mai exista viitoare vizite, până la finalul anului.

Mădălina Venter