Vineri, 24 ianuarie, va avea loc ceremonia militară dedicată serbării Unirii Principatelor Române. Evenimentul se va ține în Piața Unirii, lângă Statuia Regelui Ferdinand I, începând cu ora 10.00.

Potrivit programului anunțat de oficialități, după întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, va avea loc intonarea Imnului național al României, de către Bianca Diana Popa, elevă la Liceul de Arte Oradea, secția Canto popular. De asemenea, Te Deum va fi oficiat, și în acest an, de preoții din structurile Sistemului Național de Securitate din cadrul Garnizoanei Oradea.

Alocuțiunile privind însemnătatea evenimentului urmează să fie rostite de prefectul județului Bihor și de prof. univ. dr. în istorie Gabriel Moisa. În jurul orei 10:30, orădenii vor avea parte și de un scurt moment artistic, susținut de Corul General Traian Moșoiu, pentru ca mai apoi să aibă loc festivitatea depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii.

Ceremonia va fi încheiată, după defilarea detașamentului de onoare și onorul muzicii militare, cu „Hora Unirii”.

Larisa Patricia Herlaș