În perioada 16-19 ianuarie, Agenția de Management al Destinației a prezentat oferta turistică a județului Bihor, la standul României de la Ferien Messe de la Viena. Austriecii s-au interesat de destinațiile turistice cu atât mai mult cu cât de acest an vor avea acces în regiune, pe autostradă.

Peste 20.000 de vizitatori au avut acces la standurile amenajate în cadrul Târgului Internațional de Turism Ferien Messe Viena. Timp de patru zile, în perioada 16-19 ianuarie, sute de agenții de turism și-au prezentat oferta destinațiilor pentru anul 2020. Agenția de Management al Destinației din cadrul Consiliului Județean Bihor a fost prezentă la eveniment pentru a doua oară. „Anul trecut, AMD a participat, alături de Sibiu, Oradea, Bucovina și un touroperator pe turism de incoming, în cadrul unui stand plătit în comun. Din 2020, ministerul de resort a reintrodus târgul din Viena pe lista manifestărilor internaționale la care participă cu stand, iar AMD Bihor a participat în cadrul standului național al României”, a transmis Bántó Norbert, director executiv al Agenției de Management al Destinației Bihor.

Autostrada și accesul spre „Poarta de Vest a Transilvaniei”

AMD a distribuit peste 500 de materiale de promovare: broșura de prezentare și harta județului Bihor cu cele mai importante destinații, un material de prezentare a municipiului Oradea și a celor mai mari hoteluri din Băile Felix. „Din vara acestui an, județul Bihor devine accesibil, dinspre Viena, pe autostradă. Vizitatorii au fost informați, de asemenea, că există două legături feroviare directe zilnice, Viena-Cluj, respectiv Viena-Satu Mare. Primul tren care trece prin Bihor, pe lângă Oradea are opriri la Aleșd și Bratca, iar garnitura care face legătură între capitala Austriei și Satu Mare are oprire în Valea lui Mihai”, a spus Bántó Norbert.

 

Veres Diana