Pe lângă cele trei școli partenere, Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea, Liceul Tehnologic „Unirea” din Ștei și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea, din acest an, și Colegiul Tehnic„ Alexandru Roman” din Aleșd este partner al Asociației Bihor West Professional. „Și numărul membrilor asociației a crescut cu un agent economic, firma Modular Building Solutions din Săcueni fiind acceptată în asociatie. În ceea ce privește partenerii externi, numărul lor este în continuă creștere, lucru dovedit și prin numărul mare de solicitări de școlarizare”, ne-a transmis Hizo Zoltán, directorul Asociației Bihor West Professional. Potrivit acestuia, pe lângă specializările consacrate, începând cu 2020, elevii se vor putea școlariza în sistem dual, în 6 noi meserii. „Pe lângă meseriile sudor, mecanic auto, mașinist utilaj greu și zidar, au apărut solicitări noi pentru calificările de electrician, electromecanic, instalator, tinichigiu, dulgher și fierar betonist”, anunță Hizo Zoltán.

Se reia Caravana Meseriilor

Pentru primăvara lui 2020, asociația își propune să repete acțiunile de succes înregistrate anul trecut. Nu va lipsi Caravana Meseriilor, cu vizite în tot județul, astfel încât informația despre școlile duale să ajungă la toți tinerii interesați. „În paralel gândim o strategie de comunicare pe rețeaua Facebook și pe canalul youtube, prin care țintim grupa de vârstă de maximum interes pentru învățământul dual, adică 14-23 de ani”, spune directorul Asociației Bihor West Professional.

Orientare în carieră pe fonduri europene

Asociația are în evaluare și două proiecte cu finanțare europeană pe Programul Operațional Capital Uman (POCU), ce se referă la orientarea în carieră a elevilor din școlile profesionale și liceele tehnologice. Valoarea celor două proiecte este de 1 milion de euro.

Tot în acest an vor demara și cursurile de formare profesională a adulților, pentru meseriile cerute de membrii și partenerii asociației.

Veres Diana