Încadrată până în anii 90 în categoria drumuri județene, șoseaua care leagă satul Cenaloș de Ciuhoi și centrul de comună Sâniob a devenit aproape impracticabilă. Plină de gropi, șoseaua pietruită, trecută, între timp, în categoria drum comunal, a fost reabilitată și redată circulației.

ZATYKÓ JÁCINT, viceprimar comuna Sâniob: „Cu echipa de la CJ, cu președintele CJ Bihor am reușit să facem demersuri și am primit sprijin și finanțarea pentru porțiunea respectivă, anul trecut în 2019, în august.”

Lucrările de reabilitare a unei porțiuni de 2 km din drumul comunal 2A s-au încheiat în luna decembrie.

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor: „Am avut multe semnale din zonă că acest drum, în foarte mulți ani de zile, a devenit aproape impracticabil. Mulțumesc colegilor din Consiliul Local de la Sâniob, care au contribuit la această lucrare să se înfăptuiască fiindcă era nevoie de o investiție și de toate lucrările pregătitoare atât la documentație cât și proceduri.”

Anul trecut, Consiliul Județean Bihor s-a implicat în reabilitarea șoselelor pe care le administrează, și a sprijinit și unitățile administrativ teritoriale cu 11 milioane lei pentru modernizarea drumurilor comunale.

PÁSZTOR SÁNDOR, președinte, Consiliul Județean Bihor: „Încercăm să continuăm reabilitarea și acestor drumuri comunale fiindcă este un ajutor estențial pentru autoritățile locale.”

Valoarea investițiilor privind modernizarea drumurilor aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor și finanțate din fondurile proprii se ridică la 33,42 milioane lei.

Veres Diana