Firma Surexport, prin intermediul Reţelei EURES România, oferă 900 locuri de muncă în domeniul agricol, la recoltare de căpșuni, zmeură, mure și afine, în Spania.

Se caută 600 de femei și 150 cupluri, persoane cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani, cu experiență în agricultură și capabile să recolteze fructe la temperaturi ridicate, din sere. Angajații vor lucra 6 ore și jumătate pe zi, cu pauză de masă de 30 minute, în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva.

Salariul brut oferit de angajator este de 42,90 euro pe zi, iar cel net este de 39,33 euro pe zi. La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus între 0,70 euro cenți pe zi și 0,80 euro cenți pe zi. De asemenea, orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut pe oră.

,,Cazarea este oferită gratuit de companie și se plătesc utilitățile (electricitate, apă, gunoi și butelie): 1,73 euro/zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract, se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este platită de muncitor”, menționează directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, Békési Csaba.

Angajarea se face cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, iar perioada de probă este de 15 zile. Contractul începe din 1 martie 2020. Persoanele cu domiciliul în județul Bihor, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES, Simona Burdean, din cadrul AJOFM Bihor, compartiment EURES (informații și la telefon 0259433346), pentru a fi înregistrate în baza de date. Înscrierea se realizeaza pe baza următoarelor documente: consimțământ tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, adeverință medicală cu mențiunea clinic sănătos, C.V. și numarul de securitate socială din Spania, acolo unde este cazul.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 martie 2020. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Larisa Patricia Herlaș