Membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Crişana”, împreună cu Consiliul Judeţean Bihor și Teatrul Regina Maria, alături de echipa Ansamblului Artistic Profesionist ,,Ciprian Porumbescu” din Suceava vor oferi publicului Concertul Extraordinar „Sărbătorind Unirea”.

Evenimentul va avea loc vineri, chiar în 24 ianuarie, de la orele 18:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria. Potrivit directorului Ansamblului ,,Crișana”, Leontin Ciucur, spectacolul se va remarca printr-un regal de cântece și dansuri. Pe scenă vor urca orchestrele și corpurile de balet ale celor două ansambluri, dar și soliști vocali și instrumentiști: Cornel Borza, Leontin Ciucur, Sorin Filip, George Finiș, Luminița Tomuța, Lucica Păltineanu, Cornelia Covaciu, Dana Dăncilă, Felicia Costin, Marian Gogan, Simona Costin, Dan Decebal Chitic, Constantin Pascal, Ionuț Țanța, Iulian Griga, Stângaciu și Petrică Popa.

,,Invitații noștri fac parte dintr-o instituție de artă profesionistă din județul Suceava și sunt reprezentanți de seamă ai folclorului bucovinean, având în palmares numeroase spectacole în țară și în străinătate”, a precizat Leontin Ciucur, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți.

O veste bună pentru bihoreni este că prețul tichetelor de intrare a devenit mai mic, ,,pentru a se putea bucura de concerte și cei care au venituri modeste”. Astfel, pentru un bilet, va trebui să scoateți din buzunat între 15 lei și 30 lei, în funcție de locul în sală. Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului Arcadia sau online, pe www.bilete.ro.

În preambulul concertului ,,Sărbătorind Unirea”, mai exact în 23 ianuarie, artiștii din Bihor vor marca Unirea Principatelor Române în prezența publicului din Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenților. ,,Cele două spectacole, din 23 și 24 ianuarie, sunt foarte importante pentru noi. Pot spune despre ambele concerte că ne onorează”, a declarat, la întâlnirea cu presa, Adrian Miescu, dirijorul Ansamblului ,,Crișana”.

Retrospectiva anului 2019

În 2019, membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Crişana” au susținut 52 de spectacole, au fost parteneri în 12 spectacole de teatru, iar în afara județului au concertat la Huedin, în Subcetate, la Suceava și Satu Mare, încasările totale depășind suma de 154.000 lei. Tot anul trecut, s-au făcut demersuri pentru întinerirea formației de dansuri. De asemenea, conducerea Ansamblului a reușit îmbogățirea bazei materiale, achiziționând costume populare din zona Codru și completând costumele de Bihor și Oltenia. La fel de important este că, în luna decembrie, au fost reparate sălile în care artiștii își desfășoară repetițiile.

În acest an, Orchestra Crișana va sărbători 70 de ani de existență, eveniment care va fi celebrat cu o serie de spectacole și manifestări aniversare.

Larisa Patricia Herlaș