Coordonat de actorul și regizorul Emil Sauciuc, spectacolul ,,Nu credeam să-nvăț a muri vreodată” va avea premiera în 15 ianuarie, la 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, începând cu ora 18:00, la Sala Arcadia.

Aceasta este prima producție din anul 2020 a Trupei Iosif Vulcan și a patra premieră a acestei stagiuni, după spectacolele ,,Creștini”, ,,Zloată sau Viitorul Președinte al României” și ,,Exploziv”. ,,Nu credeam să-nvăț a muri vreodată” include  poezie, muzică și dans, toate acestea fiind expresia defalcată a personalității, intelectului și sufletului marelui poet Mihai Eminescu.

,,Eu sunt din Botoșani, Dorohoi, și îl simt pe Eminescu până în străfundurile ființei mele. Pentru mine el nu este un poet, e medicament! Îmi amintesc că eram în străinătate și mă simțeam trist, abandonat, în depresie. Dar, citeam câteva versuri de Eminescu și mă vindecam”, s-a confesat regizorul Emil Sauciuc, vineri, într-o conferință de presă.

Spectacolul durează aproximativ 50 de minute și îi are în distribuție pe actorii Maria Teișanu, David Constantinescu, Miruna Lazăr, Emil Sauciuc și Ioana Moldovan. Scenografia este semnată de Amalia Buie, iar muzica de Sorin Domide.

Potrivit directorului artistic al Trupei Iosif Vulcan, Andrian Locovei, acest spectacol va fi jucat, la fel ca ,,Năpasta”, și în școli, chiar dacă nu în varianta integrală, pentru a promova consumul de poezie în rândul generațiilor tinere.

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului, de marți până vineri, în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar în weekend între orele 10:00 – 13:00. Puteţi cumpăra bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online, pe www.bilete.ro.

Larisa Patricia Herlaș