În acest sfârșit de săptămână, adică joi, vineri și sâmbătă, orădenii sunt așteptați la tradiționalul Concert de Anul Nou, de la ora 19.00, în sala de concerte ,,Enescu – Bartók”.

Artiștii care vor urca pe scenă, cu această ocazie, sunt dirijorul olandez Josef Suilen și soprana Silvia Micu, aflați la prima colaborare. După absolvirea ,,cum laude” a Conservatorului din Amsterdam, Josef Suilen s-a perfecționat la Londra, la Royal Opera House – Covent Garden. În perioada 2008 – 2012 a fost dirijorul principal al Orchestrei Armatei Regale Olandeze, iar în prezent este dirijor al Orchestrei de Cameră din Brabant și al Orchestrei Simfonice a Universității din Nijmegen. Născută la Codlea, tânăra solistă Silvia Micu a studiat timp de 12 ani pianul la Liceul de Artă ,,Tudor Ciortea” din Brașov și Conservatorul de Muzică din Verona, fiind și absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, specializarea canto. Din 2013, aceasta participă la cursurile de măiestrie conduse de celebra soprană Mariana Nicolesco în România și în străinătate. În anul 2016, Silvia și-a făcut debutul pe scena internațională cu rolurile Mimi din ,,Boema”, de Puccini, Contesa Almaviva din ,,Nunta lui Figaro”, de Mozart, pe scena operei din Pforzheim și Adina din ,,Elixirul Dragostei”, de Donizetti, pe scena operei din Wiesbaden, Germania.

,,Mă simt încântată să fiu, din nou, la Oradea. Așteptam cu nerăbdare această revenire. Vă invit să veniți într-un număr cât mai mare la concert, în toate cele trei zile, să pășiți în sala de eveniment cu sufletul deschis și să lăsați problemele acasă”, a transmis, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, solista Silvia Micu.

În programul Concertului de Anul Nou se află atât opere consacrate, cât și lucrări mai puțin cunoscute publicului larg. Printre acestea se regăsesc uvertura ,,O noapte la Veneția”, de Johann Strauss, valsul ,,Frumoasa din pădurea adormită”, de Piotr Ilici Ceaikovski, ,,Cavalleria rusticana”, de Pietro Mascagni, Boema ,,Quando m’en vo soletta per la via”, de Giacomo Puccini sau Giuditta – ,,Meine lippen sie küssen so heiss”, de Lehár Franz.

,,Va fi un concert foarte frumos. Programul este bine întocmit, cuprinzător și diversificat. Îmbinarea tuturor momentelor va fi o provocare, însă nu trecerile acestea, de la o operă la alta, contează cu adevărat, ci divertismentul”, a apreciat dirijorul Josef Suilen.

Următorul concert al Filarmonicii de Stat Oradea va fi unul simfonic și va avea loc în seara zilei de 16 ianuarie, în aceeași sală de concerte.

Larisa Patricia Herlaș