Deși a promis 130 km covor asfaltic nou în 2019, conducerea Consiliului Judeţean a reușit să finanţeze, în acest an, lucrările pentru 142,12 km de drum judeţean. Valoarea totală a acestor lucrări s-a ridicat la 33,42 milioane lei. Legislativul judeţean a sprijinit însă şi unităţile administrativ teritoriale cu 11 milioane lei, bani destinaţi modernizării drumurilor comunale. „Oradea-Paleu-Cetariu-Tăutelec-Șișterea-Șușturogi s-a reabilitat în totalitate. În 2008, pe o porțiune de drum, în Uileacu de Munte, a fost turnat asfalt care a fost distrus ulterior de lucrările de canalizare. În această toamnă, porțiunea de drum, în lungime de 700 metri, a fost reabilitată. De asemenea, s-a realizat drumul de legătură între Săldăbagiu de Munte şi Uileacu de Munte. Aici a fost așternut un strat de pietriș, iar anul viitor vom încerca să direcționăm fonduri pentru turnarea covorului asfaltic”, a precizat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Impracticabil în sezonul rece, drumul de legătură dintre Uileacu de Munte și Săldăbagiu a fost redat circulației, la finele săptămânii trecute. „Drumul acesta asigură acces mai rapid spre Oradea. Practic este o scurtătură spre Oradea. Era un drum de pământ, pe care nu se putea circula. Au fost realizate șanțurile pentru colectarea excesului de apă, și s-a așternut un strat de pietriș. Locuitorii nu vor mai fi obligați să facă un ocol de 10 km ca să ajungă la Oradea, ci vor circula pe drumul Uileac-Săldăbagiu, pe o distanță de 3.5 km”, a precizat viceprimarul comunei Paleu, Szebeni Alexandru. În 2019, Consiliul Județean a preluat în administrare drumul Oradea-Săldăbagiu de Munte, iar în primăvara anului viitor s-ar putea demara procedurile pentru reabilitarea acestuia.

În bugetul Consiliului Județean au fost cuprinși, în 2019, bani pentru întreținerea drumurilor în perioada de iarnă, toaletarea acestora și alte lucrări neprevăzute.

 

 

 

 

 

 

Veres Diana