O elevă a Școlii Gimnaziale ,,Floare de Lotus” a primit, din partea Primăriei comunei Sânmartin, suma de 3000 lei pentru mențiunea obținută la faza națională a unei Olimpiade.

,,Profesionalismul și pasiunea cadrelor didactice, coroborate cu investițiile demarate în ultimii ani în unitățile școlare din comuna Sânmartin, atrag rezultate excelente la învățătură”, spune primarul Cristian Laza. Un exemplu în acest sens este Karina Pop, elevă în clasa a VIII-a A, la Școala Gimnazială ,,Floare de Lotus ” din Sânmartin.

În anul școlar 2018 – 2019, tânăra a obținut o mențiune la Olimpiada ,,Universul cunoașterii prin lectura”, desfășurată la Iași. ,,Pentru a atinge această performanță, Karina a lucrat atât la clasă, cât și după terminarea orelor de curs, alături de doamna profesoară Delia Rogojan”, mai precizează edilul. Cele două au primit, la începutul acestei săptămâni, diplome de excelență din partea Primăriei Sânmartin, iar Karina a fost recompensată și cu un premiu în bani, în valoare de 3000 de lei.

De când Cristian Laza se află la conducerea Primăriei Sânmartin, în comună au fost renovate nouă unități școlare. Șapte dintre acestea au fost refăcute cu bani de la Guvernul României (șase prin PNDL I și una prin PNDL II), iar alte două din bugetul local. Este vorba despre Școala Gimnazială ,,Floare de Lotus” și Grădinița cu Program Prelungit ,,Prietenii Copilăriei” din Sânmartin, Grădinița cu Program Prelungit ,,Căsuța Poveștilor” din Betfia, Grădinița cu Program Prelungit ,,Degețica” din Cihei, Școala Gimnazială ,,1 Mai” din Haieu, Școala Primară ,,Nufărul” și Grădinița cu Program Normal ,,Paradisul Prichindeilor” din Rontău, Școala Gimnazială ,,Ion Creangă” și Grădinița cu Program Normal ,,101 Dalmațieni” din Cordău.

Larisa Patricia Herlaș