Orădenii au fost invitaţi sâmbătă seara, la concertul caritabil „Crăciun pentru Noel”. Peste 60 de copii şi artişti bihoreni au urcat pe scena de sub cupola centrului comercial Era Park în cadrul unui spectacol pentru bebelușul Noel, diagnosticat cu o boală gravă a mușchilor. În octombrie, la doar 5 luni, Noel Olyus a fost diagnosticat cu amitrofie spinală tip 1, o boală genetică rară și progresivă cu consecințe dramatice pentru care micuțul necesită tratament de peste 2 milioane de dolari, bani de care familia micuţului nu dispune.

La iniţiativa Casei de Cultură „Ioan Ciordaș” din Beiuș, pe scenă au urcat Ansamblul Muguri și Mlădițe de Tezaur din Beiuș, Antonela Ferche Buțiu și Grupul Lioara al Școlii de Arte Francisc Hubic din Oradea, precum şi grupul de colindători al secției externe Canto Popular Beiuș a şcolii Francisc Hubic, grupul de colindători al Facultății de Muzică din Oradea, Zestrea Bihorenilor (coordonator Remus Bondar), Corul Școlii Gimnaziale Szacsvay Imre din Oradea (profesor Kiss Tünde Anna), Vlad David, Anca Pojar, Florina și Florin Mariș-Hinsu, Adina și Magic Band. Intrarea a fost liberă, iar pentru cei care au dorit să ajute familia micuţului Noel, organizatorii au amplasat în faţa scenei o urnă pentru donaţii.

Parteneri ai evenimentului caritabil au fost Consiliul Județean Bihor, Școala de Arte „Francisc Hubic” și Era Park Oradea.

Veres Diana