Deoarece a demonstrat spirit de echipă, iniţiativă, receptivitate faţă de nou, entuziasm și preocupare permanentă pentru rezolvarea situaţiilor ivite zi şi noapte în viața copiilor, Serviciul Intervenţie în Regim de Urgență în Domeniul Asistenței Sociale (SIRUDAS), din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bihor, a primit, săptămâna aceasta, din partea Fundației Comunitare Oradea, premiul pentru ,,Echipa Anului”.

SIRUDAS este o echipă multidisciplinară compusă din asistenţi sociali, psihologi şi jurişti care acordă protecţie specială copiilor străzii, copiilor care săvârşesc fapte penale şi nu răspund penal, copiilor victime ale traficului de persoane şi celor repatriaţi. Membrii acesteia participă, împreună cu poliţia, la acţiuni stradale periodice pe baza planului comun de intervenţie, desfăşoară zi şi noapte activităţi de preluare a copiilor lipsiţi de supraveghere, oferă servicii de consiliere psihologică, educaţională şi juridică copilului şi familiei. De asemenea, efectuează demersuri în vederea reintegrării sociale a beneficiarilor, se deplasează pe teren pentru evaluarea situaţiei părinţilor şi a copiilor și desfăşoară campanii de informare.

,,Acest premiu ne onorează și ne bucură. Ne-am dedicat cu mare interes rezolvării problemelor copiilor și tinerilor, față de care avem o empatie deosebită, și vom face acest lucru în continuare, cu același devotament”, a declarat, pentru NewsBihor, Szántó Ildikó, director adjunct al DGASPC.

Larisa Patricia Herlaș